Brouwerij Chimay

Chimay is een Trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Scourmont te Chimay wordt gebrouwen. Chimay ligt in de Belgische provincie Henegouwen. Het eerste bier uit de ketels van Chimay zag in 1862 het levenslicht.

Inmiddels is de brouwerij uitgegroeid tot een onderneming waar jaarlijks zo'n 170.000 hectoliter bier wordt gebrouwen. Dit gebeurt nog steeds onder het toeziend oog van de bewoners van de Abdij Notre-Dame de Scourmont. Dit is één van de redenen waarom Chimay het felbegeerde logo Authentic Trappist Product mag voeren.

De productie is dusdanig gegroeid dat het afvullen niet meer binnen de muren van de abdij gebeurt. De fles worden gevuld in Baileux, dat tussen Chimay en de abdij ligt. Hier worden ook de Chimay-kazen geproduceerd en er is hier een bezoekerscentrum ingericht.

Bekende Chimay bieren zijn de Chimay Blauw, Chimay Rood en de Chimay Wit.

Onze topbieren

9,0

Chimay Blauw Grand Reserve Oak Aged

Chimay

De Chimay Blauw is al een absoluut topbier. Bij Chimay hebben ze nog een extra waarde aan dit toch al prachtige bier toegevoegd. Deze Chimay Blauw heeft op houten vaten mogen rijpen. De aroma's die je terugvindt in het bier zijn afhankelijk van de gebruikte vaten. En die verschillen per keer. Dit is voor de echte fijnproevers.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,9

Chimay Grande Réserve Vieillie En Barriques

Chimay

Chimay Grande Réserve Vieillie En Barriques is een donkerbruin Belgisch trappistenbier met een heerlijke volle smaak met tinten van mout, fruit en rum.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,6

Chimay Grande Réserve Fermentée En Barriques

Chimay

Chimay Grande Réserve Fermentée en Barriques is een Quadrupel. Het bier is gerijpt op drie verschillende vaten, namelijk: Franse eik, Amerikaanse eik en whisky. Door het bier niet te laten rijpen op één vat, maar een blend te maken krijg je een gebalanceerd resultaat.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Chimay Blauw Grande Reserve

Chimay

Chimay Blauw of Chimay Blue wordt ook wel de Grand Reserve genoemd. Dit is een zwaar donker bier met 9% alcohol. Dit trappistenbier is een winterbier, een bier om je op koude vriesdagen lekker warm te houden. Chimay Blauw is heerlijk in combinatie met een blokje kaas, zeker met de trappistenkaas van Chimay zelf.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,8

Chimay Wit

Chimay

Chimay Wit is een amberkleurige Tripel. Sinds 1986 wordt dit bier ook afgevuld op 75 cl flessen onder de naam Cinq Cents. Deze naam is gewijd aan het 500-jarig bestaan van het prinsdom van Chimay in 1986.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Chimay Speciale 1956

Chimay

Chimay Speciale 1956 is een limited edition. In 1956 werd een nieuw kerstbier gelanceerd. Het was het begin van de rijke geschiedenis van het bier dat we nu kennen als Chimay Blauw. Deze Chimay Speciale 1956 gaat ruim zestig jaar terug in de tijd. Bijzonder om deze limited edition naast de bekende Chimay Blauw te proeven en de verschillen te ontdekken.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Chimay Blauw

Chimay

Chimay Blauw of Chimay Blue is een zwaar donker bier met 9% alcohol. Dit trappistenbier is een winterbier, een bier om je op koude vriesdagen lekker warm te houden. Chimay Blauw is heerlijk in combinatie met een blokje kaas, zeker met de trappistenkaas van Chimay zelf.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Chimay Rood

Chimay

Rode Chimay is het oudste bier uit het huidige assortiment van Chimay. Het is een karaktervolle dubbel en heeft een zachte fruitige smaak. Omdat dit bier het eerste bier was dat de trappisten in de abdij brouwden, kreeg de 75cl fles de aanduiding 'Premiere' mee.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Uitslag van de Brussels Beer Challenge 2019

De uitslag van de Brussels Beer Challenge kan elk moment bekend worden gemaakt. Bierista houdt je op de hoogte.

Verder lezen

Chimay Grande Reserve revelatie Brussels Beer Challenge 2019

Chimay Grande Reserve is verkozen tot de 'internationale revelatie' tijdens de Brussels Beer Challenge 2019.

Verder lezen