Brouwerij Chimay

Chimay is een Trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Scourmont te Chimay wordt gebrouwen. Chimay ligt in de Belgische provincie Henegouwen. Het eerste bier uit de ketels van Chimay zag in 1862 het levenslicht.

Inmiddels is de brouwerij uitgegroeid tot een onderneming waar jaarlijks zo'n 170.000 hectoliter bier wordt gebrouwen. Dit gebeurt nog steeds onder het toeziend oog van de bewoners van de Abdij Notre-Dame de Scourmont. Dit is één van de redenen waarom Chimay het felbegeerde logo Authentic Trappist Product mag voeren.

De productie is dusdanig gegroeid dat het afvullen niet meer binnen de muren van de abdij gebeurt. De fles worden gevuld in Baileux, dat tussen Chimay en de abdij ligt. Hier worden ook de Chimay-kazen geproduceerd en er is hier een bezoekerscentrum ingericht.

Bekende Chimay bieren zijn de Chimay Blauw, Chimay Rood en de Chimay Wit.

Onze topbieren

8,8

Chimay Grande Réserve Armagnac Oak Aged 2020

Chimay

Chimay Grande Réserve Armagnac Oak Aged 2020 is een Strong Ale van 10,5%. Dit bier ondergaat een houtlagering op een drietal vatsoorten die allen unieke karakteristieken afgeven aan het bier: Amerikaans eiken (48%) , Frans eiken (24%) en vaten die voorheen armagnac hebben bevat (28%) zijn allen ingezet voor de rijping van de Chimay Grande Réserve die in 2020 is gebotteld.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Chimay Blauw Grand Reserve Oak Aged

Chimay

De Chimay Blauw is al een absoluut topbier. Bij Chimay hebben ze nog een extra waarde aan dit toch al prachtige bier toegevoegd. Deze Chimay Blauw heeft op houten vaten mogen rijpen. De aroma's die je terugvindt in het bier zijn afhankelijk van de gebruikte vaten. En die verschillen per keer. Dit is voor de echte fijnproevers.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Chimay Grande Réserve Oak Aged 2019

Chimay

Chimay Grande Réserve Oak Aged 2019 is een Special. De rijping vindt deels plaats op Amerikaans eiken (60%) en deels op Frans eiken (40%). Aroma's van vanille, citrus en karamel.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Chimay Grande Réserve Vieillie En Barriques

Chimay

Chimay Grande Réserve Vieillie En Barriques is een donkerbruin Belgisch trappistenbier met een heerlijke volle smaak met tinten van mout, fruit en rum.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Chimay Grande Réserve Fermentée En Barriques

Chimay

Chimay Grande Réserve Fermentée en Barriques is een Quadrupel. Het bier is gerijpt op drie verschillende vaten, namelijk: Franse eik, Amerikaanse eik en whisky. Door het bier niet te laten rijpen op één vat, maar een blend te maken krijg je een gebalanceerd resultaat.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Chimay Blauw Grande Reserve

Chimay

Chimay Blauw of Chimay Blue wordt ook wel de Grand Reserve genoemd. Dit is een zwaar donker bier met 9% alcohol. Dit trappistenbier is een winterbier, een bier om je op koude vriesdagen lekker warm te houden. Chimay Blauw is heerlijk in combinatie met een blokje kaas, zeker met de trappistenkaas van Chimay zelf.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Chimay Cinq Cents

Chimay

Chimay Cinq Cents is een Tripel met fruitige aroma's van grapefruit en abrikozen. Een kruidig bier met een droge afdronk.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Drie bieren die je maar beter in huis kunt hebben

Bierista's proeven talloze bieren. Met hun bierkennis beoordelen ze bieren en tippen welke bieren echt de moeite waard zijn.

Verder lezen

Uitslag van de Brussels Beer Challenge 2019

De uitslag van de Brussels Beer Challenge kan elk moment bekend worden gemaakt. Bierista houdt je op de hoogte.

Verder lezen

Chimay Grande Reserve revelatie Brussels Beer Challenge 2019

Chimay Grande Reserve is verkozen tot de 'internationale revelatie' tijdens de Brussels Beer Challenge 2019.

Verder lezen