Chimay Grande Reserve revelatie Brussels Beer Challenge 2019

18 november 2019
De Brussels Beer Challenge beleefde dit jaar zijn achtste editie. Begin november keurden zo'n 90 bierkenners 1650 verschillende bieren. Velen daarvan vielen in de prijzen. Dat lees je in de uitslag van de Brussels Beer Challenge die we vandaag op Bierista gaan publiceren. Als voorproefje op de complete uitslag kunnen we nu al melden dat de jury heeft besloten de Chimay Grande Reserve, de Chimay Blauw, te verkiezen tot internationale revelatie van 2019.

Het is voor het eerst dat een trappistenbier gaat strijken met een eerste plek op de Brussels Beer Challenge. De Chimay Grande Reserve, de Chimay Blauw is deze eer te beurt gevallen. Dit zware winterbier heeft 9% alcohol en zorgt voor wat warmte tijdens barre herfst- en winterdagen. Dit zware bier heeft complexe aroma's van mout, karamel, chocolade en gedroogd fruit.

Meer van Chimay

In het trappistenklooster van Chimay worden meer kwalitatief zeer fijne bieren gebrouwen. De Chimay Doree is het lichtste bier uit de range. Het is het oorspronkelijke refterbier, het blonde bier dat de trappisten zelf dagelijks dronken. De Chimay Rood is een fijne Dubbel, die heerlijk combineert met diverse vleesgerechten. De Chimay Wit is voor de liefhebbers van een stevige Tripel. Al deze bieren zijn goed verkrijgbaar, zowel online als in slijterijen en winkels.

Oak Aged

Nog even over de Chimay Blauw Grande Reserve. Bierista's zijn ook dol op deze 'revelatie', getuige de dikke 8 waarmee het bier wordt beoordeeld. Behalve dit prachtige bier is er een een Oak Aged-versie op de markt. Deze is nog complexer, heeft 10% alcohol en met dit bier in je glas pink je vast en zeker een traantje van geluk weg.

Ter Dolen

In hetzelfde  bericht maakte de organisatie van de Brussels Beer Challenge bekend dat Ter Dolen Blond is verkozen tot Belgische revelatie van 2019.