8,8

Chimay Grande Réserve Oak Aged 2019

Chimay (19)

Chimay Grande Réserve Oak Aged 2019 is een Special. De rijping vindt deels plaats op Amerikaans eiken (60%) en deels op Frans eiken (40%). Aroma's van vanille, citrus en karamel.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
75 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,8

Het oordeel van de Bierista's

Chimay Grande Réserve Oak Aged 2019 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,8 door onze Bierista's

8,6

Smaak

7,1

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Belgische Klassieker"

Ruud Van Gils

930

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

5,0 Zicht Wanneer je de Chimay Grand Reserve inschenkt, zullen de diepe, donkere kleur en een stevige, crèmekleurige schuimkraag meteen opvallen. Daarmee hint het bier al naar de aanwezigheid van chocolade en koffiesmaken in het bier.

7,6 Neus De geur van Chimay Grand Reserve is complex en heeft tonen van geroosterde mout, gedroogd fruit en karamel. Ook de geur van cacao is goed te herkennen.

8,3 Smaak Bij de eerste slok proef je meteen al een verscheidenheid aan smaken. De smaak is zacht en rond, met tonen van geroosterde mout, karamel, chocolade, fruit en een hint van kruiden. Zelfs een kleine koffiesmaak is te proeven in het bier. De afdronk is vol en aangenaam bitter. Toch is de nasmaak juist wat zoeter.

Spijssuggestie Er is een gerecht in Mexico met kip in chocolade saus "kip con mole poblano" desserts met chocolade en mokka tonen.

8,7

"Trappist die op een eiken vat heeft gelegen. Jaargang 2019. Deze heeft een complexiteit aan smaken en geuren welke moeilijk te plaatsen zijn. Lekker en genieten! "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Helder roodbruin. schuimkraag is gebroken wit. Grovere schuimbellen.

8,5 Neus Gebrand, caramel en rozijnen met tonen van hout

8,7 Smaak Gebrande mout met lichte tonen van rozijnen. Sterk en alcoholisch. De koolzuur prikkelt op de tong/gehemelte.

Spijssuggestie Engelse Cheddar kaas.

9,1

"Lekker vol. Het eik is duidelijk te proeven. Stevig bier maar goed meerdere glazen van te drinken"

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,9 Zicht Mooie donkere kleur. Beetje rood.

7,9 Neus Misschien iets te koud bij het inschenken maar na eventjes wenden aan de temperatuur kwam de geur mooi vrij

8,9 Smaak Soepel. Direct en mond vol maar oorkeur ruimte om

Spijssuggestie Franse kazen

Bier Top 100: Tripel Karmeliet veroverd zilver

Na vele inzedingen van de Bierista bierkenners is er weer een top 100 ontstaan. Wij hebben ze opgesomd in de Bier top 100 2024.

Verder lezen

Dit is geen gewoon blond bier… ontdek de La Trappe Blond Special Edition 2025

Heb jij ooit een slok genomen van een bier dat niet alleen je smaakpapillen, maar ook je hart raakt? Nee? Dan is het hoog tijd om kennis te maken met de La Trappe Blond Special Edition 2025. Want geloof ons: dit is veel meer dan een blondje om je vrijdagmiddag mee af te sluiten.

Verder lezen

Nieuwe Duvel Imperial Blond: rebels, krachtig en onweerstaanbaar zacht

Zet je schrap, bierliefhebber, want er waait een frisse, gedurfde wind door de kelders van Brouwerij Duvel Moortgat. Maak kennis met Duvel Imperial Blond – een tijdelijke maar indrukwekkende nieuwkomer binnen het iconische Duvel-assortiment.

Verder lezen

De rijke geschiedenis en variëteiten van bier

Ontdek de rijke geschiedenis, variatie en het brouwproces achter jouw favoriete bier.

Verder lezen