Drie bieren die je maar beter in huis kunt hebben

3 juli 2021
Raak je af en toe ook wel eens de weg kwijt in de bierjungle? De keuze is reuze en dan is het moeilijk het kaf van het koren te onderscheiden. Check dan Bierista, want onze gediplomeerde bierkenners proeven elke week honderden bieren en schrijven expert-reviews waarmee iedere bierliefhebber zijn voordeel kan doen. De redactie heeft deze week weer drie toppers uitgelicht.

Bird Fuut Fieuw

Met een rapportcijfer van een 7,4 kan Bird Fuut Fieuw wel thuiskomen. Deze Session IPA heeft slechts 4,6% maar zit barstensvol smaak. Het bier heeft wat bitterheid en zoete, fruitige aroma's. Een heerlijk smaakvol bier voor op het terras of bij de barbecue, het is geen bier waar je je tanden op stuk bijt. Een vriendelijke dorstlesser, die je vindt in de schappen van de betere slijterij. Je kunt 'm ook bestellen op de website van Bird Brewery.

Veltins Pilsener

Veltins is een onderschatte Pilsener. Deze Duitser scoort hoge waarderingen en je vindt de Veltins-blikken in vrijwel alle supermarkten. Toch is de zichtbaarheid beperkt, al doet Veltins het ook steeds beter in de horeca. Veltins Pilsener is een typische Duitse Pilsener met lekker frisse hoptonen, een ronde bitterheid en subtiele kruidigheid. Een aanrader die goed verkrijgbaar is voor een prijs waar je dorst van krijgt.

Chimay Rood

Chimay Rood is een totaal ander verhaal. Dit is een Belgische Dubbel en een trappistenbier. Een bruinrode kleur en gebroken witte schuimkraag verleiden je vanuit het bokaalvormige trappistenglas. De smaak is vol en rijk. Je proeft zoet tonen van karamel met een hint van chocolade en diep op de achtergrond vind je een subtiele touch van rood fruit. Dit trappistenbier is geliefd bij bierliefhebbers over de hele wereld en staat samen met de stijlicoon Westmalle Dubbel aan de top van de Dubbels