Top 10 - Beste aspergebier

Zodra de lente zich aankondigt begint het weer te kriebelen. Het is weer aspergetijd. En wat is er lekkerder dan een klassiek aspergegerecht met een gekruimeld ei en ham. En wist je dat asperges perfect samen gaan met diverse soorten bier? Je kunt de heerlijkste combinaties maken. Bij Bierista hebben we een Top 10 van Aspergebieren samengesteld. Maar er zijn natuurlijk veel meer bieren, die niet te versmaden zijn bij gerechten met asperges. Bierstijlen die goed samen gaan met asperges zijn Witbier, Weizen, Saison en Blond. Met deze Top 10 weet je zeker dat je goed zit. Zelf experimenteren is net zo leuk. Ook een gouden combinatie gevonden. Laat het ons weten, zodat meer mensen kunnen genieten van het witte goud in combinatie met het gele goud! Asperges heb je in soorten en maten. Je hebt witte asperges, groene asperges en paarse asperges. De witte asperges groeien onder de grond en zien geen daglicht. Zodra ze hun kopje boven de grond uitsteken worden ze geoogst. Groene asperges, vooral populair in Italië, hebben wel daglicht gezien. De paarse asperges zijn nog echt een niche-product. Het formaat van de asperge is eveneens van belang. Een dikte van 20-28 mm (AA) wordt als ideaal gezien. Het aspergeseizoen is kort. Officieel loopt het van de tweede donderdag van april tot en met 24 juni, dan is het Hoogfeest van de geboorte van Johannes de Doper.

Onze top 3 bieren

#1
6,9

Jopen Hoppenbier

Jopen Bier

Jopen Hoppenbier is gebrouwen naar een Haarlems recept uit 1501. Dit bier was het eerste bier dat onder de naam Jopen het levenslicht zag. Dat was in 1994. Het Hoppenbier is een driegranen bier met een dubbele hopgift. De smaak is kruidig. Aroma's van laurier en kruidnagel zijn te herkennen en de afdronk is bitter. Dankzij zijn pittige smaak laat het Hoppenbier zich goed combineren met uiteenlopende salades en gerechten met kip.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#2
7,0

Bronckhorster Saison Nouvelle

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Saison Nouvelle is een fris en fruitig speciaalbier met een droge afdronk. Dit bovengistende bier won een bronzen medaille tijdens de Dublin Craft Beer Cup in 2015 én in 2016.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#3
4,5

Oersoep En Garde!

Oersoep

Oersoep En Garde! is wederom zo'n verfijnd bier van Oersoep uit Nijmegen. De neus zit vol aroma's van fruit en kruiden. Je ruikt peper en citrus en proef ik daar bubbelgum? Inderdaad! Zo veel aroma's en toch in zo evenwicht.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter