Top 10 - Beste aspergebier

Zodra de lente zich aankondigt begint het weer te kriebelen. Het is weer aspergetijd. En wat is er lekkerder dan een klassiek aspergegerecht met een gekruimeld ei en ham. En wist je dat asperges perfect samen gaan met diverse soorten bier? Je kunt de heerlijkste combinaties maken. Bij Bierista hebben we een Top 10 van Aspergebieren samengesteld. Maar er zijn natuurlijk veel meer bieren, die niet te versmaden zijn bij gerechten met asperges. Bierstijlen die goed samen gaan met asperges zijn Witbier, Weizen, Saison en Blond. Met deze Top 10 weet je zeker dat je goed zit. Zelf experimenteren is net zo leuk. Ook een gouden combinatie gevonden. Laat het ons weten, zodat meer mensen kunnen genieten van het witte goud in combinatie met het gele goud! Asperges heb je in soorten en maten. Je hebt witte asperges, groene asperges en paarse asperges. De witte asperges groeien onder de grond en zien geen daglicht. Zodra ze hun kopje boven de grond uitsteken worden ze geoogst. Groene asperges, vooral populair in Italië, hebben wel daglicht gezien. De paarse asperges zijn nog echt een niche-product. Het formaat van de asperge is eveneens van belang. Een dikte van 20-28 mm (AA) wordt als ideaal gezien. Het aspergeseizoen is kort. Officieel loopt het van de tweede donderdag van april tot en met 24 juni, dan is het Hoogfeest van de geboorte van Johannes de Doper.

1
Jopen hoppenbier

Jopen Hoppenbier

Jopen Hoppenbier is een strak en bitter bier met een kruidig karakter. Het was het eerste bier van Jopen dat in november 1994 op de markt kwam. De flinke bitters en het kruidige toontje maakt dit bier een uitstekende begeleider van een mooie aspergeschotel.
2
Bronckhorster saison nouvelle

Bronckhorster Saison Nouvelle

De Bronckhorster Saison Nouvelle is een mooie frisse, fruitige Saison met een peperige afdronk.
3
Oersoep en garde

Oersoep En Garde!

Oersoep En Garde! is een bijzondere Saison, die spat van het fruit, heel easy going drinkt en een lekker pepertje in het karakter heeft.
4
La trappe witte trappist

La Trappe Witte Trappist

La Trappe Witte Trappist is een onvervalst Trappistenbier afkomstig uit Berkel-Enschot. Het bier is fris, fruitig en is zeer soepel.
5
T ij ijwit

't IJ IJwit

Brouwerij 't IJ is een van de oudste speciaalbierbrouwerijen van ons land. Al tientallen jaren brouwt deze Amsterdamse brouwerij bieren die verrassen. IJwit is een heel zacht, rond en fris bier, waar je heel makkelijk een tweede glas van bestelt. Een prima metgezel naast een bord verse asperges.
6
Gulpener ur weizen

Gulpener Ur-Weizen

Gulpener Bierbrouwerij heeft een prachtige Weizen, de Ur-Weizen. Dit is een karaktervolle Limburgse Weizen op Duitse leest geschoeid. Fris, fruitig maar zeker ook met een eigen willetje. En juist die karaktertrek maakt de Gulpener Ur-Weizen tot een bijzondere begeleider van aspergegerechten.
7
Duits en lauret blond

Duits & Lauret Blond

Duits & Lauret is een brouwerij, die erg met smaak en foodpairing bezig zijn. Er wordt heel veel geprobeerd en getest en alleen het beste is goed genoeg voor de brouwers Daniëlle Duits en Marco Lauret. Niet zo gek dat veel bieren van deze brouwerij nationaal en internationaal in de prijzen zijn gevallen. Probeer de Duits & Lauret Blond maar eens met asperges en als je niet oppast ga je huilen van geluk!
8
Hertog jan weizener

Hertog Jan Weizener

Hertog Jan Weizener is in veel opzichten een bijzonder bier. Het is geen Witbier, maar ook geen Weizen. Het is een Weizener, een bier waarin het beste van deze twee bierstijlen verenigd is. Je proeft de zachtheid, het soepele karakter in combinatie met de frisheid. Probeer dit maar eens met een hap asperges!
9
Bierflesje

Mort Subite Witte Lambic

Mort Subite Witte Lambic is toch wel een beetje vreemde eend in de bijt. Het is een friszuur bier met stevige zuren, het is immers een Lambic. Het is deze verfijnde zuurheid die zo'n lekker stel vormt met de zoetheid vanuit de asperges. Een gedurfde bier/spijs-combinatie voor de liefhebbers.
10
Bierflesje

Weihenstephaner Hefeweissbier

Een klassieke Duitse Weizen en asperges zijn vaak de beste maatjes. De bierstijl Weizen heeft een volle, dikke fruitige - zeg maar vruchtige - smaak. Voor deze Top 10 pakken we dan ook gelijk maar de Moeder aller Weizenbieren, de Weihenstephaner Hefeweissbier.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket