Brouwerij Mort Subite (Alken-Maes - Heineken)

Mort Subite maakt alleen bieren op basis van lambiek. Dat maakt dat de bieren van deze brouwerij erkend zijn als Vlaams-Brabants streekproduct. Mort Subite is ook nog altijd lid van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren (HORAL). Mort Subite is een merk van Alken-Maes, dat op zijn beurt onderdeel uitmaakt van Heineken. Bieren van Mort Subite zijn onder meer Mort Subite Kriek, Mort Subite Gueuze, Mort Subite Faro en Mort Subite Oude Gueuze.

Bieren (6)

Sorteer op
  Score Category Naam
Bierflesje

Mort Subite Kriek Lambic

6,9
Mort Subite Kriek Lambic is een fris en fruitig bier gemaakt met verse krieken. Het bier bestaat uit een deel jonge lambic van één jaar oud. De ervaring in dit bier is afkomstig van de lambic van drie jaar oud.
Mort subite gueuze lambic

Mort Subite Gueuze Lambic

5,4
In deze Mort Subite Gueuze Lambic vechten oude en jonge lambic om de hoofdrol. Dit tarwebier is een regelrechte topper, mede dankzij z'n friszure maar toch pittige smaak.
Mort subite kriek lambic tradition

Mort Subite Kriek Lambic Tradition

Mort Subite Kriek Lambic Tradition is als een liefdeslied. Een huwelijk tussen de friszure smaak van de krieken en een fijnzinnige toon van amandelen is puur geluk op je tong.
Mort subite oude gueuze lambic

Mort Subite Oude Gueuze Lambic

Mort Subite Oude Gueuze Lambic is een echt zure Gueuze. Het bier bevat de herinneringen aan al die goede jaren dat het op eikenhouten vaten rustte. Het heeft - zoals de brouwers het omschrijven - een citrushumeur. Dit bier viel meermalen in de prijzen en werd in 2014 verkozen tot beste zure bier van de wereld tijdens de World Beer Awards.
Bierflesje

Mort Subite Witte Lambic

Mort Subite Witte Lambic is een lichtzuur fris en fruitig bier. Deze jonge lambic is vooral sappig. Sappig dienen ook de verhalen te zijn die tijdens het drinken van dit bier over tafel gaan.
Bierflesje

Mort Subite Oude Kriek Lambic

Mort Subite Oude Kriek Lambic is het echte spul. Echt zurig dankzij drie jaar rijping op eikenhouten vaten. Dit bier verschilt van jaar tot jaar een beetje en juist die onvoorspelbaarheid maakt deze meermalen onderscheiden kriek zo spannend.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket