Hertog jan weizener

Hertog Jan Weizener

6,9 (6 beoordelingen)

Hertog Jan Weizener is niet zo maar een tarwebier. Het is een bier met het beste van twee bierstijlen; het beste van een Weizen en het beste van Witbier. Van het Duitse Weizen heeft Weizener de gemoute tarwe en de hop. De kruiden van het Belgische Witbier geven de Hertog Jan Weizener een extra frisheid. Een typisch eigenzinnig bier van Hertog Jan om de hele zomer van te genieten.

5.7%
Weizen Witbier Tarwebier
Fris en fruitig
Salades, Kip en gevogelte, Witte vis, Vette vis, Jonge en romige kazen
5 °C
30 cl
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Bovengistend
Beste keuze: Albert Heijn
6,29
6 x 30 cl Bestellingen alleen vanaf 70 euro
Vandaag besteld, morgen in huis

Reviews door Bierista Experts

Frank
Bierista
7,2

Frank Wouters

In eerste instantie vrij zoet, en conform een weizen. Bij nader inzien komt dan ineens onverwachts de sinaasappel en koriander om de hoek. Dit maakt hem wel fris en doordrinkbaar, maar doet het mooie weizenkarakter wat teniet. Op zich een mooi bier, maar het lijkt niet te kloppen.

Zicht 6,5

Ziet er mooi goudblond en troebilig uit zoals het hoort. Na zwenken en uitschenken gist komen er ook grote bruine gistvlokken mee, dit is wat minder smakelijk.

Neus 8,0

Ruikt vooral als een weizen. Goed fris. Nodigt uit tot een slok.

Smaak 7,3

In eerste instantie vrij zoet, en conform een weizen. Bij nader inzien komt dan ineens onverwachts de sinaasappel en koriander om de hoek. Dit maakt hem wel fris en doordrinkbaar, maar doet het mooie weizenkarakter wat teniet.
Adjo
Bierista
7,3

Adjo Pot

Hertog Jan Weizener is een tarwebier en is een combinatie van twee bierstijlen Belgisch witbier en Duits weizen bier Het woord eigenzinnig past bij goed bij dit bier omdat het eigenschappen heeft van weizen ( veel body, schuim en zoetkracht) en van het witbier (gist en de sinaasappelsmaak en kruidigheid). De aanbevolen drinktemperatuur vindt ik vrij koud 3 graden. Het alcohol percentage is 5,7%. Dit bier smaakt het beste in de lente of zomer en laat zich goede combineren met verschillende gerechten. Een lekker fris en fruitig tarwe bier.

Zicht 7,0

Donkergeel, troebel bier met een stevige witte schuimkraag, die goed blijft staan. Veel koolzuurprikkeling.

Neus 7,0

Een frisse banaan geur, een typische gist geur en kruidigheid (koriander), tonen van sinaasappel.

Smaak 7,5

Fris bier met een volle body , lichte koolzuurprikkeling, zoet met kruidige bittere tonen. Een typisch tarwe smaak en een beetje plakkerig. Niet uitgesproken maar zeker wel eigenzinnig.

Spijs suggestie

Tonijnfilet of zalmfilet met asperges (van de HJ website), frisse salades met avocados, wienerschnitzel.
Piet
Bierista
6,0

Piet Tuinema

Voor een combinatie van twee biertypes had ik er iets meer karakter verwacht. Misschien een glas op een zomers terras maar dan gauw iets anders leuk geprobeerd maar het verveeld gauw.

Zicht 7,5

troebel;strogeel volle stabiele schuimkraag

Neus 6,5

Banaan,tikje kruidnagel,kruidig (koriander) beetje keldergeur

Smaak 6,5

Zoetig,banaanig weeig weinig karakter

Spijs suggestie

Misschien dat een milde kaas het goed doet
Frank.de
Bierista
8,0

Frank de Kruif

Witbier en weizener liggen dicht bij elkaar in smaakbeleveing. Hertog Jan heeft er een geslaagde combi van gebrouwen. Overheersend is de bananige zachtheid van een weizener, die de sinaasappel en de koriander van het witbier toch een beetje overheerst. Daardoor mist het bier wat pit, het had net iets spannender gemogen. Wel heel aangenaam.

Zicht 7,5

Amber, mooie lobbige kraag.

Neus 7,5

Geen prominente neus, maar de tarwe van een typische Weizener

Smaak 8,0

Banaanachtig zacht, met op de achtergrond de kruidigheid van witbier.
Kitty
Bierista
6,7

Kitty Hendrix

Het is geen weizen en geen Belgisch wit. Het zit tussen blond en wit , witblond ? Heeft iets meer frisse tonen, maar blijft een vreemde combinatie

Zicht 6,8

Iets mistig

Neus 6,9

Tarwe, fruitig, sinaasappel, koriander

Smaak 6,7

Fruitig zoetig, tarwe, sinaasappel
Sander.van
Bierista
6,2

Sander van Werkhoven

Nadat meerdere collega's als Grolsch en Brand met succes een eigen weizen op de markt hadden gebracht en het segment populairder werd, werd er ook bij Hertog Jan gekeken hoe een graantje kon worden meegepikt van deze trend. Het eigen succesvolle Hoegaarden in de wielen rijden met een witbier mag niet, een eigen weizen werd kennelijk ook afgewezen dus werd het een combinatie van wit en weizen. Een weizen met kruiden zogezegd want het bevat sinaasappelschillen en koriander. Van de tap vind ik dit nog wel een lekker terrasbier. Uit de fles mist het frisheid en karakter. Het is niet het beste van twee bierwerelden, eerder vlees noch visch.

Zicht 6,5

Troebel, licht amber

Neus 6,5

Beetje onbestemd. Ietwat muf

Smaak 6,0

Beetje weeïg.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket