Top 10 - Bier en haring

Bier en haring zijn de beste maatjes. Dat zou je misschien op het eerste gezicht niet verwachten. De vette vis laat zich uitstekend combineren met heel veel verschillende bieren. Vooral bier in de smaakcategorie Blond & Krachtig leent zich bij uitstek voor foodpairing met haring. De vette vis en de krachtige smaken van bijvoorbeeld een Tripel tillen elkaar op. Zet bij voorkeur een bier met redelijk wat alcohol aan tegen de vette vis. Dat neemt niet weg dat ook verkwikkende bieren uit de categorie Soepel & Subtiel en Fris & Fruitig mooie combinaties kunnen opleveren. Bier en haring nodigen uit om lekker te experimenteren. Dat Smaakt naar Bier levert je eindeloos veel inspiratie op. Je kunt culinaire gerechten maken met de vette vis en daar een bijpassend bier bij zoeken. Het hoeft echter niet zo ingewikkeld. Je kunt ook heel simpel een verse haring direct pairen met een van de bieren uit deze Top.

#1
6,9

La Trappe Tripel

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Tripel is een klassieke Belgische Tripel. Het kandijzoete, lichtmoutige karakter krijgt tegenspel geboden door fruitige smaken, zoals van perziken en abrikozen. Uiteraard heeft de La Trappe Tripel ook een verfijnd bittere smaak, zoals je van een echte Tripel mag verwachten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#2
7,6

Texels Tripel

Texelse Bierbrouwerij

De gloed van de Texels Tripel doet denken aan de glans van de koperen brouwketels. Dit krachtige blond bier zit vol karakter. Dit bier is gebrouwen met Texels vakmanschap vrij naar de Belgische abdijbieren.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#3
8,3

Westmalle Tripel

Abdij der Trappisten van Westmalle

Westmalle Tripel is de Moeder aller Tripels. Dit is dé stijlicoon. De aroma's variëren van fruitigheid tot kruidigheid. Dit is een buitengewoon elegant en complex bier, daar is vrijwel iedereen het over eens. De Westmalle Tripel verdient het om vol aandacht gedronken te worden.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#4

Gerardus Blond

Gulpener Bierbrouwerij

Gerardus Blond is een sprankelend bitter kloosterbier met een kruidige smaakaanzet. Specerijen en hop geven dit licht zoete bier zijn rijke, ronde smaakbeleving. Gerardus Blond wordt gebrouwen volgens een recept van de paters van het Redemptoristenklooster in Wittem. Een deel van de omzet van Gerardus Blond is bestemd voor het behoud van dit prachtige klooster.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25 Biercoin

#5

Duits & Lauret Extra Blond

Fortbrouwerij Duits & Lauret

Duits & Lauret Extra Blond is niet zomaar een Blond. Het is een degustatiebier, ofwel een bier waar je even de tijd voor moet nemen. Speciaal geselecteerde aromatische hopsoorten geven een bloemig, kruidig en fruitig karakter. Dit is zo'n typisch gebalanceerd Duits & Lauret-bier. Vol van smaak, maar niet te zoet; een bier om het hele jaar door van te genieten.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25 Biercoin

#6

Bronckhorster Royal Rha

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Royal Rha is een India Pale Ale. Dit bier heeft wel iets koninklijks, zoals de naam ook zegt. Het bier heeft namelijk een bijna vorstelijke balans. De melange van verschillende moutsoorten is zorgvuldig en afgewogen samengesteld. Datzelfde deed brouwmeester Steve Gammage met de hop. Het resultaat is een IPA volgens de Engelse school, dus geen knalharde bitterhoppen, maar sublieme bitterheid naast de zoete tonen van de mout. De Bronckhorster Royal Rha werd vele malen onderscheiden, onder meer met bronzen medailles tijdens de Craft Beer Cups in Japan en in Ierland.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25 Biercoin

#7
7,6

't IJ Zatte

Brouwerij 't IJ

Zatte van 't IJ is het eerste bier dat in 1985 werd gebrouwen door Brouwerij 't IJ. Het is een goudgeel bier met aroma's van vers fruit en is licht granig. Dit bier, gebrouwen volgens Belgische traditie, smaakt het hele jaar door.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#8
7,2

Hertog Jan Weizener

Hertog Jan Brouwerij

Hertog Jan Weizener is niet zo maar een tarwebier. Het is een bier met het beste van twee bierstijlen; het beste van een Weizen en het beste van Witbier. Van het Duitse Weizen heeft Weizener de gemoute tarwe en de hop. De kruiden van het Belgische Witbier geven de Hertog Jan Weizener een extra frisheid. Een typisch eigenzinnig bier van Hertog Jan om de hele zomer van te genieten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#9
7,0

Oersoep Plan 9 from outer space

Oersoep

Oersoep Plan 9 From Outer Space is een Pilsener op de Craft Beer-manier. Ongefilterd, ongepasteuriseerd, dus boordevol smaak en zeker net zo verfrissend en subtiel.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#10
7,2

Brand Blond

Brand Bierbrouwerij

Brand Blond is de winnaar van de Brandbierbrouwwedstrijd van 2013. Hobbybrouwer Jacques Bertens stelde het winnende recept samen en mocht zijn zwaar blond brouwen in de Brand Bierbrouwerij in Wijlre. Vijf verschillende hopsoorten geven dit bier zijn frisse en fruitige smaak. Het zware karakter is afkomstig van de hoeveelheid gebruikte graan.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter