Bier en haring Top 10

Bier en haring zijn de beste maatjes. Dat zou je misschien op het eerste gezicht niet verwachten. De vette vis laat zich uitstekend combineren met heel veel verschillende bieren. Vooral bier in de smaakcategorie Blond & Krachtig leent zich bij uitstek voor foodpairing met haring. De vette vis en de krachtige smaken van bijvoorbeeld een Tripel tillen elkaar op. Zet bij voorkeur een bier met redelijk wat alcohol aan tegen de vette vis. Dat neemt niet weg dat ook verkwikkende bieren uit de categorie Soepel & Subtiel en Fris & Fruitig mooie combinaties kunnen opleveren. Bier en haring nodigen uit om lekker te experimenteren. Dat Smaakt naar Bier levert je eindeloos veel inspiratie op. Je kunt culinaire gerechten maken met de vette vis en daar een bijpassend bier bij zoeken. Het hoeft echter niet zo ingewikkeld. Je kunt ook heel simpel een verse haring direct pairen met een van de bieren uit deze Top.

1
La trappe tripel

La Trappe Tripel

La Trappe Tripel is een blond en krachtig bier, een trappistenbier met karakter. De aroma's bevatten tropisch fruit en zijn licht bloemig. Met 8% alcohol voelt dit bier zich als een vis in het water bij een Hollandse nieuwe.
2
Texels tripel

Texels Tripel

Texels Tripel is bier vol fruitigheid en romigheid. Daarnaast heeft dit bier een karaktervolle bitterheid. De Texels Tripel wordt gebrouwen in Oudeschild op het Waddeneiland Texel. Verbaast het je dan dat dit bier zo goed combineert met het goede uit de zee. Dit robuuste bier is een geweldige sparring-partner voor haring. Bij Texels hebben ze ook een uitstekend alternatief voor als je iets minder alcohol wilt. Probeer in dat geval eens de Texels Skuumkoppe. Dit veruit meest populaire bier van Texels is ook goede maatjes met de Hollandse Nieuwe.
3
Westmalle tripel

Westmalle Tripel

Westmalle Tripel wordt gezien als de Moeder aller Tripels. Het is een ware stijlicoon. Dit Belgische trappistenbier mag in deze Top 10 niet ontbreken. Westmalle Tripel zit met 9,5% alcohol erg hoog. Neem dus niet van die grote slokken als je aan het genieten bent van je haring.
5
Duits en lauret extra blond

Duits & Lauret Extra Blond

Duits & Lauret Extra Blond is een van de succesnummers van Fortbrouwerij Duits & Lauret. Eigenaren Daniƫlle Duits en Marco Lauret gaan tot de perfectie bij het ontwikkelen van de recepten. Zo ook bij deze Extra Blond. Dit bier is zo rijk en kracht en heeft een geweldige balans. Daar wil elke haring wel maatje mee worden.
6
Bronckhorster royal rha

Bronckhorster Royal Rha

Bronckhorster Royal Rha is een India Pale Ale, een zogenaamde IPA. Steve Gammage, brouwer bij Bronckhorster Brewing Company, is een Engelsman en die houden over het algemeen niet zo van zeer hoppige IPA's. Ja, dit bier heeft zeker een hopbitterheid, maar die is geheel in balans met de moutigheid van dit bier. Een uitgekiende melange van granen zorgt ervoor dat de haring zo happy voelt met de Bronckhorster Royal Rha.
7
T ij zatte

't IJ Zatte

Brouwerij 't IJ uit Amsterdam heeft een prachtige Tripel in het assortiment, die luistert naar de naam Zatte. Dit volle bier in de smaakcategorie Blond & Krachtig heeft fruitige tonen en een granige toets. Heerlijk om van te genieten aan het eind van de dag op een terras. Maar ook een perfecte partner voor bij de haring.
8
Hertog jan weizener

Hertog Jan Weizener

Hertog Jan Weizener brengt het beste uit twee werelden bij elkaar. Het is een symbiose tussen witbier en weizen. De Hertog Jan Weizener is tegelijkertijd fris en vol van smaak. Je haring glijdt naar binnen met dit zomerse bier.
9
Oersoep plan 9 from outer space

Oersoep Plan 9 from outer space

Plan 9 from outer space is het antwoord van Oersoep op Pilsener. Dit bier in de smaakcategorie Soepel & Subtiel is rijk aan smaak. Doordat dit bier zo soepel is en relatief weinig alcohol bevat kun je rustig nog even door na je eigen haringparty!
10
Brand zwaar blond

Brand Zwaar Blond

Brand Zwaar Blond is een bier waar je graag de tijd voor neemt. Met dit bier won Jacques Bertens in 2013 de Thuisbrouwwedstrijd van Brand. Sindsdien is deze zware jongen van 8,5% niet meer weg te denken uit de schappen van de betere bierwinkels. Dit bier heeft een aantrekkelijke frisheid die mede te danken is aan het gebruik van liefst vijf verschillende hopsoorten. Een vette haring is dol op die frisheid.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket