Bier en haring Top 10

Bier en haring zijn de beste maatjes. Dat zou je misschien op het eerste gezicht niet verwachten. De vette vis laat zich uitstekend combineren met heel veel verschillende bieren. Vooral bier in de smaakcategorie Blond & Krachtig leent zich bij uitstek voor foodpairing met haring. De vette vis en de krachtige smaken van bijvoorbeeld een Tripel tillen elkaar op. Zet bij voorkeur een bier met redelijk wat alcohol aan tegen de vette vis. Dat neemt niet weg dat ook verkwikkende bieren uit de categorie Soepel & Subtiel en Fris & Fruitig mooie combinaties kunnen opleveren. Bier en haring nodigen uit om lekker te experimenteren. Dat Smaakt naar Bier levert je eindeloos veel inspiratie op. Je kunt culinaire gerechten maken met de vette vis en daar een bijpassend bier bij zoeken. Het hoeft echter niet zo ingewikkeld. Je kunt ook heel simpel een verse haring direct pairen met een van de bieren uit deze Top.

Onze top 3 bieren

#1
6,8

La Trappe Tripel

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Tripel is een klassieke Belgische Tripel. Het kandijzoete, lichtmoutige karakter krijgt tegenspel geboden door fruitige smaken, zoals van perziken en abrikozen. Uiteraard heeft de La Trappe Tripel ook een verfijnd bittere smaak, zoals je van een echte Tripel mag verwachten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#2
7,6

Texels Tripel

Texelse Bierbrouwerij

De gloed van de Texels Tripel doet denken aan de glans van de koperen brouwketels. Dit krachtige blond bier zit vol karakter. Dit bier is gebrouwen met Texels vakmanschap vrij naar de Belgische abdijbieren.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#3
8,3

Westmalle Tripel

Abdij der Trappisten van Westmalle

Westmalle Tripel is de Moeder aller Tripels. Dit is dé stijlicoon. De aroma's variëren van fruitigheid tot kruidigheid. Dit is een buitengewoon elegant en complex bier, daar is vrijwel iedereen het over eens. De Westmalle Tripel verdient het om vol aandacht gedronken te worden.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Meer uit de top 10