Belgische trappistenbieren

De makers van de website Belgische Bieren.be vroegen hun bezoekers welke Belgische trappistenbieren zij het meest waardeerden. Dit is de uitkomst van die enquête.

1
Westmalle tripel

Westmalle Tripel

Westmalle Tripel is de moeder aller Tripels. Dit is de stijlicoon als het om een Tripel gaat. Dit goudgele bier heeft een stevig karakter, heeft fruitige aroma's en een lichte bitterheid. Het alcoholpercentage van 9,5% zorgt voor een stevige body. De Westmalle Tripel is heerlijk om rustig van de genieten. Ook aan tafel is deze trappist een feest, zeker in combinatie met een mooie vleesgerechten. Een pittig stukje kaas is ook een echte aanrader. Probeer het eens en laat weten wat jij van dit wereldberoemde bier vindt.
2
Rochefort 10

Rochefort 10

Rochefort 10 is het zwaarste bier uit het assortiment van Rochefort. Deze 10 is donker van kleur en heeft een zeer rijke en complexe smaak. Bij elke slok ontdek je weer nieuwe smaakelementen. Dit is een bier, waar je niet op uitgekeken raakt. De Rochefort 10 is de perfecte afsluiting van de dag om nog even rustig te mijmeren. Ook heerlijk in combinatie met stevige vleesgerechten. Geniet deze Rochefort 10 ook eens met pittig stuk kaas of met een bittere pure chocolade. Vertel in je eigen review welke smaken jij hebt ontdekt.
3
Orval

Orval

Orval is een bijzonder trappistenbier. Het is het enige bier dat dit trappistenklooster op de markt brengt. Het heeft zijn geheel eigen karakter, dankzij de wilde gist. Dit is een spannend bier omdat het in de loop van de tijd zich sterk ontwikkelt. Kenners raden aan een Orval niet binnen drie maanden na botteling te drinken. Beter om de nagisting op fles goed zijn werk te laten doen. Mits goed weggelegd kun je de Orval vele jaren bewaren. Schrijf een review en laat weten wat jij van dit bier vindt.
4
Westvleteren 12

Westvleteren 12

Westvleteren 12 wordt door velen gezien als het beste bier ter wereld. Deze iconische status dankt dit bier onder meer aan een Amerikaanse website die de Westvleteren 12 deze titel toekende. Westvleteren 12 is het pronkstuk uit de Sint-Sixtusabdij. Het is officieel alleen verkrijgbaar via de bierlijn van de abdij. Gelukkig zijn er tal van plekken in de horeca en retail, waar dit zware, zeer complexe bier ook verkrijgbaar is. Schrijf een review en laat weten of jij dit ook het beste bier ter wereld vindt.
5
Chimay blauw grande reserve

Chimay Blauw Grande Reserve

Chimay Blauw is een donker en uitermate smaakvol bier, het zwaarste bier uit de Chimay-stal. Het was oorspronkelijk bedoeld als een winterbier, maar dit bier viel bij bierdrinkers zo in de smaak, dat besloten werd dit trappistenbier het hele jaar door te verkopen. Bijzonder fraaie tonen van gedroogde vruchten, rozijnen en karamel zijn een waar genot. Dit is een trappistenbier dat je op je bucketlist moet hebben staan. Leg in een review jouw smaakervaring vast.
6
Chimay wit

Chimay Wit

Chimay Wit is een rijke Tripel geheel volgens de Belgische stijl. Zwaar, krachtig, licht fruitig, zoet met een aangename bitterheid. Dit trappistenbier heeft zo'n mooi smaakpalet dat je blijft ruiken, nippen en genieten. Fantastisch bier om te drinken bij een stevige maaltijd met een mooi stuk vlees. Gecombineerd met een stukje trappistenkaas slaak je een zucht van genot. Deze Chimay Tripel behoort tot de beste Tripels ter wereld. Dit moet je geproefd hebben.
7
Rochefort 8

Rochefort 8

De Rochefort 8 is een echte klassieker. Dit is een bier dat elke speciaalbierliefhebber standaard in huis zou moeten hebben. Dit Trappistenbier zit vol donkere en zoete smaken. Heerlijke karameltonen smelten op je tong. Prima om rustig van te genieten, voortreffelijk met pure chocolade. Proef en oordeel zelf.
8
Westvleteren 8

Westvleteren 8

De naam Westvleteren is wereldberoemd. Dat is vooral te danken aan de Westvleteren 12. Dat is zonder meer een uitzonderlijk bier, maar dat is de 8 zeker ook. Een complexe smakenpalet biedt voldoende stof een ontdekkingstocht qua smaak. Dit is geen biertje om even weg te tikken. Dit is een Trappistenbier gebrouwen met vakmanschap en toewijding. Proef en beschrijf de aroma's die jij hebt ontdekt.
9
Westmalle dubbel

Westmalle Dubbel

De Westmalle Dubbel is net als de Westmalle Tripel een stijlicoon. Veel brouwers nemen de Westmalle Dubbel als ijkpunt als zij een Dubbel gaan brouwen. Dit bier benadert de perfectie. Dit is ook zo'n wereldse klassieker, die je altijd in huis wilt hebben. Verfijnde zoete tonen van mout en karamelaroma's die lijken te smelten op je tong. Proef en schrijf je eigen review op Bierista.
10
Achel blond

Achel Blond

Achel Blond is een bier dat altijd kan. 's Middags, 's avonds, de Achel Blond is geschikt voor elk moment. Als je speciaalbier drinkt, kun je beter zorgen dat je een goede kwaliteit bier in je glas hebt. Bij de Achel Blond ben je daar van verzekerd. Prachtig voor het oog, een rijke neus en vol complexe aroma's. Dit bier is zo verfijnd en zo in balans, hier wil je elke dag van genieten.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket