Brouwerij Brasserie d'Orval

Orval is een Belgische trappistenbrouwerij die sinds 1931 gevestigd is in de Abdij Notre-Dame d'Orval. Deze abdij staat in Florenville, België. In de abdij worden slechts twee bieren gebrouwen: de Orvalvan 6,2% en de Petite Orval van 4,5%. Dit laatste bier is alleen verkrijgbaar bij de brasserie naast de abdij en is eigenlijk alleen bestemd voor de monniken van Orval. De bieren van de brouwerij mogen als één van de weinige bieren ter wereld het logo 'Autentic Trappist Product' dragen.

Van in het begin werft de brouwerij leken als werkkrachten aan, onder wie de eerste meester-brouwer Pappenheimer, aan wie het recept toe te schrijven is. De Orval is een zeer gewild, schaars bovengistend bier met wilde gist.

Onze topbieren

Beste Bier
8,0

Orval

Brasserie d'Orval

Orval Trappist Ale is een uniek bovengistend bier, waarbij wilde gist zorgt voor een unieke smaak. De gekozen vergistingsmethode maakt een lange lagering noodzakelijk. Kenners raden aan dit bier niet binnen drie maanden na het bottelen te drinken. Beter is tenminste zes maanden of nog langer te wachten dit bier te degusteren. Orval is een schaars bier en is een erkend trappistenbier dat het logo Autentic Trappist Product mag voeren.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Petit Orval

Brasserie d'Orval

Petit Orval is een bier dat niet op de markt wordt gebracht. Dit smaakvolle bier met slechts 4,5% alcohol is eigenlijk alleen bedoeld voor de monniken van het klooster zelf. De Petit Orval is alleen verkrijgbaar in de brasserie bij de abdij.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25