Brouwerij Achelse Kluis

De Sint-Benedictusabdij, beter bekend als de 'Achelse Kluis', ligt op de grens tussen Noord-Brabant (Nederland) en Noord-Limburg (België). In een ruim natuurgebied van akkers, bossen en heides aan de oevers van de Warmbeek en Tongelreep is deze plek al eeuwenlang een oord van rust en reinheid. De Achelse Kluis werd in 1846 opgericht. De monniken in het klooster leven volgens de Orde der Cisterciënzers.

Dit Trappistenklooster leeft van de handel van hun eigen gebrouwen Trappistenbieren de Achel Blond en de Achel Bruin. De brouwerij is één van de weinige brouwerijen ter wereld die haar bieren mag voorzien van het Authentic Trappist Product keurmerk.

Onze topbieren

8,3

Achel Blond Extra

Achelse Kluis

Achel Blond Extra is een zwaar blond bier van 9,5%. Dit bier wordt tijdens de lange lagering dry-hopped. Er is een zeer sterke CO2 pareling met een overvloedige witte schuimkraag tot gevolg. Een kruidig bier met lichte munttoetsen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Achel Bruin

Achelse Kluis

Achel Bruin heeft, net als het zusje Achel Blond, 8% alcohol en een perfecte balans. Je proeft de warmte van de alcohol samen met tonen van geroosterde mout en karamel.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Achel Blond

Achelse Kluis

Achel Blond is een stevig blond goudkleurig bier met 8% alcohol. Het bier uit het kleine trappistenklooster op de grens van België en Nederland staat bekend om zijn uitstekende balans.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Achelse Kluis verliest trappistenstatus

Achelse Kluis is niet langer een officieel trappistenbier. De brouwerij heeft die status verloren nu de laatste broeders uit het klooster zijn verhuisd.

Verder lezen