Top 10 - Award winnende bieren

Deze lijst bevat de tien beste gouden medaille winnaars van de Dutch Beer Challange 2017. Elk jaar bepaalt een deskundige internationale jury de beste Nederlandse bieren. In verschillende categorie├źn worden er medailles uitgereikt. Bierista.nl zet de tien beste bieren nog even op een rij!

1
Kompaan no39 bloedbroeder

Kompaan No. 39 Bloedbroeder

Deze sterke Porter is gebrouwen met een flinke scheut rode port. Dit donkere bier bevat veel tonen van geroosterde mout en heeft de nodige bitterheid met tonen van koffie en chocolade. Hier wil je wel even voor gaan zitten. Tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier werd de Kompaan Bloedbroeder uitgeroepen tot Beste Bier van Nederland 2017.
2
Gulpener chateau neubourg

Gulpener Chateau Neubourg

Gulpener heeft met Chateau Neubourg een waanzinnig pils in huis. Qua smaak klopt alles aan deze Pilsener. Het blauwe flesje zet dit bier nog eens extra in de kijker. Het is al het derde achtereenvolgende jaar dat Gulpener Chateau Neubourg is uitgeroepen tot Beste Pilsener van Nederland.
3
De rumoerige roodborst

De Rumoerige Roodborst

Bird Brewery is een jonge brouwerij. Ralph van Bemmel en Rik van den Berg kunnen echter wel een potje brouwen. Tijdens de Dutch Beer Challenge keerden ze huiswaarts met een flinke zak eremetaal. De Rumoerige Roodborst is misschien wel het meest geslaagde bier uit de stal - eh sorry het nest - van Bird Brewery. Prachtige moutige tonen, caramel en een passende bitterheid. Dit is een bier helemaal in balans. Een terechte gouden medaillewinnaar.
4
Breugem saense kracht hout

Breugem Saense Kracht Hout

Kracht Hout van Brouwerij Breugem is een bijzonder bier. Het is in de basis al een echte krachtpatser. Nu hebben de brouwers er Palo Santo houtsnippers aan toegevoegd. Dat geeft dit bier zo'n fijne, houterige smaak, dat je haast vermoedt dat er parfum of smaakstoffen aan zijn toegevoegd. Laat je niet van de wijs brengen, dat zouden deze brouwers nooit doen. Patrick Breugem en Derek Walsh hebben met kracht Hout een fantastisch bier neergezet! Hulde!
5
Duits en lauret houtgerijpte rook dubbelbock

Duits & Lauret Houtgerijpte Rook Dubbelbock

Als we het hebben over een kneiter van een bier, dan mag Duits & Lauret Houtgerijpte Rook Dubbelbock niet ontbreken. Deze bock heeft zeer krachtige smaken vol rook, hout en bitterheid. Dit is echt een bier voor de gevorderde drinker. En als die het voor het kiezen heeft, zal die er graag wat bij eten. Denk aan sterke gerijpte kazen of een flink stuk vlees. De Houtgerijpte Rook Dubbelbock is een fenomenaal bier met heftige smaken, maar zoals we dat van Fortbrouwerij Duits & Lauret kennen, met een geweldige balans.
6
Jopen bokbier

Jopen Bokbier

Jopen grossiert in eremetaal. En dat is terecht want in de brouwerij in Haarlem worden prachtige bieren gemaakt. Een van de redenen om elk jaar naar de herfst uit te kijken is het Bokbier van Jopen. Heerlijk vol en in balans met tonen van mout, karamel en een stevig bittertje dat de herfststormen kan weerstaan. Jopen Bokbier is ook zeer geschikt voor tafel, zeker in combinatie met mooie vleesgerechten of - om in herfstsfeer te blijven - bij wildgerechten.
7
Texels skuumkoppe

Texels Skuumkoppe

Alleen de naam Texels Skuumkoppe klinkt al lekker. Je krijgt er ook gelijk een beeld bij en zin in een mooi glas bier. Texels Skuumkoppe dus. Dit vol romige bier met licht fruitige tonen is al jaren het meest gedronken bier van de Texelse Bierbrouwerij. Je kunt het gerust een klassieker noemen. Zodra de zon weer begint te schijnen, de terras bevolkt raken en het voorjaar en de zomer zijn in aantocht, dan is het tijd voor dit prijswinnende bier.
8
Oedipus thai thai tripel

Oedipus Thai Thai Tripel

In Amsterdam zijn enkele tientallen bierbrouwerijen gevestigd. Een van de meest opvallende is Oedipus Brewing. Deze brouwerij weet zich keer op keer te onderscheiden. En dat doen ze zeer regelmatig met kwalitatief uitstekende bieren. Mannenliefde is daar een voorbeeld van, maar zeker ook de Thai Thai is een absolute topper. Dit smaakvolle bier drinkt zo heerlijk weg, maar pas op! Dit is een Tripel en bevat voldoende alcohol om je snel van de wijs te brengen. Rustig van genieten is het devies.
9
Jopen lentebier

Jopen Lentebier

Wat is nou precies een Lentebier? Is het een Maibock, zwaarder in alcohol met stevige zoete tonen of denk je bij Lentebier juist aan een wat frisser, frivoler bier. Marketeers zijn de laatste jaren stevig aan de haal gegaan met termen als Lentebier en Lentebock. De Haarlemse brouwerij Jopen doet lekker mee met die trend. En dat doen ze goed ook, want hun Lentebier is alles wat je ervan verwacht. Na elke slok voel jij de zonnestralen van het voorjaarszonnetje op je gezicht; over marketingtaal gesproken ...
10
Noordt noordtsingle

Noordt Noordtsingle

In een voormalige brandweerkazerne in Rotterdam wordt tegenwoordig bier gebrouwen op hoog niveau. Onder leiding van Peter Rouwen komt het ene na het andere pareltje uit de brouwketel en allemaal met een Rotterdamse tongval. Deze Noordtsingle is een heerlijk licht en verfrissend bier. Dit is smaakvol, dorstlessend en vraagt om een tweede glas. Zeker ook eens proberen op het zonovergoten terras met een frisse zomersalade erbij. Een regelrechte toppert, op z'n Rotterdams.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket