Kriek Lambic

Kriek Lambic is een van de bekendste fruitbieren. De basis is een zure Lambic, waarin zure krieken hebben gelegen, die ruim de tijd hebben gehad om hun fruitige kersensmaak aan het bier af te geven. Het resultaat is een zeer fruitige bier met de smaak van kersen. Dit bier dankt zijn complexiteit grotendeels aan de spontane vergisting en de rijpingstijd van de Lambic op houten vaten.

Zicht

Kriek Lambic is rood tot roodbruin. De intensiteit van de kleur hangt vaak samen met de leeftijd van het bier. Meestal is het bier helder, een lichte troebeling is niet ongewoon. Een Kriek Lambic heeft weinig tot geen schuim. Schuim dat er is, is fijn en gekleurd.

Geur:

Kriek Lambic heeft bovenal de geur van kersen. Maar er is meer, aroma's van tannine, vanille, amandel geven extra complexiteit. Het basisbier, de Lambic, kan ook aardse tonen en dierlijke aroma's meenemen.

Smaak:

De friszure smaak van krieken is dominant aanwezig. Maar ook de meer complexe tonen die we in de neus al tegenkwamen, komen ook in de smaak terug. Het bier is friszuur tot zuur, lichtzoetig en heeft weinig bitterheid.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,2 - 6,0% Kleur: niet van toepassing; kleur afkomstig van de krieken Bitterheid: 15-21 EBU Gisting: Spontane gisting Glas: Tulp Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Fruitsalades, vanilleijs, chocolade, natte cake Bekende voorbeelden: Boon, Oud Beersel, Mort Subite, Lindemans

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Kriek Lambic

7,4

Mort Subite Kriek Lambic

Mort Subite (Alken-Maes - Heineken)

Mort Subite Kriek Lambic is een fris en fruitig bier gemaakt met verse krieken. Het bier bestaat uit een deel jonge lambic van één jaar oud. De ervaring in dit bier is afkomstig van de lambic van drie jaar oud.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Boon Kriek

Boon

Boon Kriek is een friszuur, fruitig bier gemaakt met zure krieken. Met 4% alcohol is dit een heerlijk fris en fruitig terrasbier.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Lindemans Framboise

Lindemans

Lindemans Framboise is een lambiek met toegevoegde sap van frambozen. Het levert een prachtig gekleurd bier op met aroma's van - hoe verrassend - frambozen en karamel. Dit is een fantastische begeleider van desserts met veel chocolade. De Lindemans Framboise vormt ook een heel lekker stel met cheesecake.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen