Brouwerij Boon

Brouwerij Boon is een Belgische bierbrouwerij. De geschiedenis van deze brouwerij gaat al heel wat jaren terug.

In 1860 koopt Louis Paul Boon de brouwerijgebouwen en de installatie van de familie Claes. In 1978 krijgt Frank Boon de brouwerij in handen. De brouwerij verhuist in 1986 naar het centrum van Lembeek. Hier komt uitmuntende Lambiek vandaan. Deze biersoort rijpt op houten foeders. De brouwerij beschikt over vele tientallen foeders van 8000 liter groot en enkele honderden kleinere vaten.

Bieren van Brouwerij Boon kunnen gezien worden als echte klassiekers. Denk dan aan bieren zoals Boon Oude Geuze, Boon Kriek, Boon Oude Kriek, Boon Framboise en de Boon Oude Geuze Black Label.

Bieren (7)

Sorteer op
  Score Category Naam
Boon oude geuze

Boon Oude Geuze

8,7
Boon Oude Geuze is een ware klassieker. De Oude Geuze is een blend van verschillende Lambiek-bieren van verschillende leeftijden. Bij het mengen van de verschillende bieren toont de brouwer - de steker - zijn waarde. De zure bieren van Boon zijn wereldberoemd; de Oude Geuze is dè klassieker.
Boon geuze mariage parfait

Boon Geuze Mariage Parfait

8,0
Boon Geuze Mariage Parfait is een perfect huwelijk van verschillende soorten Lambiek. Lambiek is een bier gebrouwen van tarwe dat door spontane gisting aan zijn alcohol komt. Spontane gisting wil zeggen dat de wort 'bevrucht' wordt door wilde gisten, die voorkomen in de openlucht. Het resultaat na rijping op houten vaten is een zurig bier. Geuzestekers blenden verschillende lambieksoorten van verschillende leeftijden tot een geuze. De makers van Boon beheersen dat ambacht tot in de perfectie, getuige deze doorleefde Geuze Mariage Parfait.
Boon kriek

Boon Kriek

7,0
Boon Kriek is een friszuur, fruitig bier gemaakt met zure krieken. Met 4% alcohol is dit een heerlijk fris en fruitig terrasbier.
Boon framboise

Boon Framboise

6,6
Boon Framboise is gemaakt met verse zongerijpte frambozen. Het basisbier is een spontaan gegist bier met een zure smaak. Door de zorgvuldig geselecteerde frambozen te laten rusten in de lambiek krijg je een prachtige friszuur fruitbier. De Boon Framboise heeft weinig schuim en 6% alcohol.
Boon oude geuze black label

Boon Oude Geuze Black Label

Boon Oude Geuze Black Label is een zeer droge geuze. Het bier is zo uitvergist, dat er nauwelijks nog restsuikers aanwezig zijn. Dat geeft dit doorleefde bier, geblend uit lambiekbieren van 1, 2 en 3 oud, nog een extra dimensie.
Boon oude kriek

Boon Oude Kriek

Boon Oude Kriek is een geuze gemaakt met zure kersen, ofwel krieken. Het is een klassiek Belgische friszuur fruitbier. Boon Oude Kriek onderscheidt zich doordat het een hergisting heeft ondergaan en met gist gebotteld wordt. Hierdoor ontwikkelt de smaak van het bier zich verder op fles.
Boon kriek mariage parfiat

Boon Kriek Mariage Parfait

Boon Kriek Mariage Parfait is een friszuur bier op basis van zure kersen, krieken. Per liter bier is 400 gram overrijpe krieken gebruikt om dit bier zijn unieke smaak mee te geven. Rijping op eikenhouten vaten geven het fruitige bier een extra complexiteit. Bier zo ambachtelijk bereid; dat is pas genieten!

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket