Brouwerij Boon

Brouwerij Boon is een Belgische bierbrouwerij. De geschiedenis van deze brouwerij gaat al heel wat jaren terug.

In 1860 koopt Louis Paul Boon de brouwerijgebouwen en de installatie van de familie Claes. In 1978 krijgt Frank Boon de brouwerij in handen. De brouwerij verhuist in 1986 naar het centrum van Lembeek. Hier komt uitmuntende Lambiek vandaan. Deze biersoort rijpt op houten foeders. De brouwerij beschikt over vele tientallen foeders van 8000 liter groot en enkele honderden kleinere vaten.

Bieren van Brouwerij Boon kunnen gezien worden als echte klassiekers. Denk dan aan bieren zoals Boon Oude Geuze, Boon Kriek, Boon Oude Kriek, Boon Framboise en de Boon Oude Geuze Black Label.

Onze topbieren

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Boon Oude Geuze Black Label

Boon

Boon Oude Geuze Black Label is een zeer droge geuze. Het bier is zo uitvergist, dat er nauwelijks nog restsuikers aanwezig zijn. Dat geeft dit doorleefde bier, geblend uit lambiekbieren van 1, 2 en 3 oud, nog een extra dimensie.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Boon Geuze Mariage Parfait

Boon

Boon Geuze Mariage Parfait is een perfect huwelijk van verschillende soorten Lambiek. Lambiek is een bier gebrouwen van tarwe dat door spontane gisting aan zijn alcohol komt. Spontane gisting wil zeggen dat de wort 'bevrucht' wordt door wilde gisten, die voorkomen in de openlucht. Het resultaat na rijping op houten vaten is een zurig bier. Geuzestekers blenden verschillende lambieksoorten van verschillende leeftijden tot een geuze. De makers van Boon beheersen dat ambacht tot in de perfectie, getuige deze doorleefde Geuze Mariage Parfait.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Boon Duivels Bier Donker

Boon

Boon Duivels Bier Donker is een Strong Ale. Sinds 1883 is Duivels bier het speciaalste van de stad Halle. Het wordt bij brouwerij Boon te Halle (Lembeek) gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen, water, 3 soorten gerstemout, kandijsuiker, bladtop en gist.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Boon Kriek Mariage Parfait

Boon

Boon Kriek Mariage Parfait is een friszuur bier op basis van zure kersen, krieken. Per liter bier is 400 gram overrijpe krieken gebruikt om dit bier zijn unieke smaak mee te geven. Rijping op eikenhouten vaten geven het fruitige bier een extra complexiteit. Bier zo ambachtelijk bereid; dat is pas genieten!

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Boon Kriek

Boon

Boon Kriek is een friszuur, fruitig bier gemaakt met zure krieken. Met 4% alcohol is dit een heerlijk fris en fruitig terrasbier.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Boon Oude Geuze

Boon

Boon Oude Geuze is een ware klassieker. De Oude Geuze is een blend van verschillende Lambiekbieren van verschillende leeftijden. Bij het mengen van de verschillende bieren toont de brouwer zijn waarde. De zure bieren van Boon zijn wereldberoemd; de Oude Geuze is dé klassieker.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Leven in de brouwerij met nieuwe expo BKRK bier

Met het project BKRK, ‘bokrijk brandmerkt’ zet het Openluchtmuseum Bokrijk heden, verleden én toekomst van bier brouwen in de in de kijker.

Verder lezen