Boon oude geuze

Boon Oude Geuze

8,7 (4 beoordelingen)

Boon Oude Geuze is een ware klassieker. De Oude Geuze is een blend van verschillende Lambiek-bieren van verschillende leeftijden. Bij het mengen van de verschillende bieren toont de brouwer - de steker - zijn waarde. De zure bieren van Boon zijn wereldberoemd; de Oude Geuze is dè klassieker.

6.5%
Fruitbier Lambiek Spontane Gisting
Intens en Uitdagend
Salades, Kip en gevogelte, Witte vis, Vette vis
5 °C
25 cl
Terras, In goed gezelschap, Bij het eten
Spontane gisting
Beste keuze: Bier&zO
1,80
Gratis verzending boven €75,- (NL)
Binnen 1 - 4 werkdagen verzonden

Reviews door Bierista Experts

Casper
Bierista
8,3

Casper Meenink

Hou je van zuur bier (zoals ikzelf), dan is dit een mooi bier om rustig van te genieten. De geur is al veelbelovend fris, maar in de smaak is echt de complexiteit en verfijning terug te vinden. Door de rijping op eikenhout wordt de zure fruitsmaak (citroen, sinaasappel, groene appel) mooi afgerond met een hint vanille. Rustig genieten in t zonnetje!

Zicht 8,0

Mooie frisse kleur, geel met een gouden gloed. Schuim is wit van kleur en verdwijnt vlot

Neus 8,4

Zuur, aardig fruitig (citroen, sinaasappel). De houtrijping is met wat moeite licht terug te vinden.

Smaak 8,5

Knap zuur, maar wel fruitig. Citroen, sinaasappel, groene appels, het komt allemaal voorbij. Ook in de smaak is de houtrijping te vinden door de lichte vanille-aromas. Prikkelend in koolzuur, met een aardig lange afdronk die erg aan appelsap doet denken.
Jos
Bierista
8,5

Jos Brouwer

Mooie oude geuze, zoals die alleen in het Pajottenland gemaakt wordt.

Zicht 8,0

Een diepgouden kleur, middelfijn schuim dat vrij snel weg trekt.

Neus 8,0

Zoals een goede oude geuze betaamt heeft het een wat "landelijke" neus, waarin een tikkeltje fruit en vooral wat rijp eikenhout doorklinkt.

Smaak 9,0

De smaak is droog, noten van bitterheid, koolzuurprikkelend mondgevoel. Een complexe smaakervaring.

Spijs suggestie

Een boterham met plattekees, natuurlijk, met wat bieslook en radijsjes!
Mark
Bierista
9,0

Mark Leeuwerik

Het is altijd feest om een goede Geuze te mogen drinken. In dit geval is het een Oude Geuze Boon. Het is een ingewikkeld bier wat niet iedereen meteen begrijpt. In het bier ruik je de droogte en het zure van het bier. Ook is er een fruitige noot. Als je een slok in je mond neemt dan trekt je gezicht op een positieve manier samen. Je krijgt in een paar tellen verschillende smaken in je mond van zuur tot droog en fruitig. Deze Geuze is erg lekker bij kip die gestoofd is met dit bier.

Zicht 9,0

Neus 9,0

Smaak 9,0

Spijs suggestie

Kip gestoofd in Oude Boon Geuze
Alain
Bierista
9,0

Alain Schepers

Boon Oude Geuze is een bijzonder en complex bier. Het is een blend van 18 maanden oude lambiek (90%), 3 jaar oude lambiek (5%) en heel jonge lambiek. Het levert een levend bier op dat je tot 20 jaar na het bottelen kunt bewaren. Dit zegt veel over het complexe karakter van dit ambachtelijke streekbier uit de Zennevallei. Heerlijk om hier - bij voorkeur in de lentezon of de zomerzon - in alle rust van te genieten. Dit bier is ook een uitstekende begeleider van uiteenlopende maaltijden en kazen.

Zicht 8,0

Stralend goudgeel bier met een lichte oranje gloed. Bier heeft een heel lichte nevel. De bescheiden schuimkraag zakt snel in.

Neus 9,0

De neus is uniek en zeer complex. Je ruikt de strenge zuren, veel fruit en de invloed van de rijping op de houten vaten. Elk keer ruiken levert nieuwe associaties op. Het zuur en fruitig zijn dominant.

Smaak 9,0

Het kenmerkende zuur van de Geuze heeft je gelijk in de greep. Citroen, appels, limoen, zeer fruitig. In de ondertoon zit veel zoet van onder meer gele appels. Door de rijping op foeders proef je duidelijk invloeden van hout, die zich vertalen in een zachte vanilletoon. De afdronk is friszuur en droog.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket