Brouwerij Lindemans

In 1809 werkte de familie Lindemans in de zomer op het land op de boerderij, om iedereen in de winter ook aan het werk te kunnen houden besloten ze op de boerderij een klein lambiek brouwerijtje neer te zetten. Door het grote succes van het lambiek bier werd de landbouw op de boerderij stopgezet in 1950. Vanaf die dag begon de familie Lindemans volop Geuze en Kriek te maken. In 1980 werd Framboise voor het eerst op de markt gebracht. In 25 jaar tijd groeide de productie van 5.000 hectoliter naar 50.000 hectoliter. De brouwerij is nog steeds volop aan het brouwen.

Onze topbieren

9,5

Lindemans Blossom Gueuze

Lindemans

Lindemans Blossom Gueuze is het logische vervolg op de Lindemans Spontan Basil. De brouwerij kreeg zo veel goede reacties op dat bier, dat besloten werd te kijken welke combinaties met specerijen en kruiden er nog meer gemaakt konden worden. De Blossom Gueuze is een nieuw geslaagd experiment. Het combineert de Lindemans Gueuze met vlierbessenbloesem. Het resultaat is verbluffend, zeker in combinatie met oesters en met kipgerechten.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Lindemans Spontan Basil

Lindemans

Lindemans Spontan Basil is een creatie van Geert Lindemans en Mikkel Borg Bjergsø. Het combineert het frissen en zure van een oude Gueuze met verse basilicum. Deze collaboratie tussen Lindemans en het Deense Mikkeler is zeer geschikt voor foodpairings.

Flavoured bieren

Aroma
Zuur
Bitter

7,5

Lindemans Old Gueuze Cuvee Rene

Lindemans

Lindemans Old Gueuze Cuvee Rene wordt ook wel de koningin onder de gueuzes genoemd. Deze Gueuze heeft een geheime blend van verschillende lambiek bieren. Hoeveel complexiteit kan een bier hebben.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Lindemans Tarot d'Or

Lindemans

Lindemans TAROT d’Or is het resultaat van een unieke blend van hoge gistingsbier, lambiek en divers exotisch fruit – zoals mango, limoen en honingmeloen. Deze blend maakt van TAROT d’Or een goudblond, karaktervol en uitzonderlijk exotisch speciaalbier.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Lindemans Framboise

Lindemans

Lindemans Framboise is een lambiek met toegevoegde sap van frambozen. Het levert een prachtig gekleurd bier op met aroma's van - hoe verrassend - frambozen en karamel. Dit is een fantastische begeleider van desserts met veel chocolade. De Lindemans Framboise vormt ook een heel lekker stel met cheesecake.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
6,9

Lindemans Faro

Lindemans

Lindemans Faro is een lambiek die met suiker wat minder zuur is gemaakt. Door dit op de juiste wijze te doen ontstaat een bier met een zachte siroopsmaak en een friszure finish. De Lindemans Faro is een geweldige begeleider van veel visgerechten.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,7

Lindemans Kriek

Lindemans

Lindemans Kriek is het wereldberoemde kersenbier. Dit bier bevat de aroma's van verse kersen en heeft de perfecte balans tussen zoet en zuur.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,6

Lindemans Tarot Noir

Lindemans

Lindemans TAROT NOIR is het resultaat van een unieke blend van hoge gistingsbier, lambiek en donkere bosvruchten – zoals bosbessen, zwarte bessen en zwarte vlierbessen. Deze blend maakt van TAROT NOIR een robijnrood, karaktervol en uitzonderlijk fruitig speciaalbier.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Biercocktails maken is niet moeilijk

Biercocktails maken is niet moeilijk. Het is de kunst om eenvoudig te beginnen en de lat steeds hoger te leggen.

Verder lezen