Brouwerij Lindemans

In 1809 werkte de familie Lindemans in de zomer op het land op de boerderij, om iedereen in de winter ook aan het werk te kunnen houden besloten ze op de boerderij een klein lambiek brouwerijtje neer te zetten. Door het grote succes van het lambiek bier werd de landbouw op de boerderij stopgezet in 1950. Vanaf die dag begon de familie Lindemans volop Geuze en Kriek te maken. In 1980 werd Framboise voor het eerst op de markt gebracht. In 25 jaar tijd groeide de productie van 5.000 hectoliter naar 50.000 hectoliter. De brouwerij is nog steeds volop aan het brouwen.

Bieren (12)

Sorteer op
  Score Category Naam
Lindemans blossom gueuze

Lindemans Blossom Gueuze

9,5
Lindemans Blossom Gueuze is het logische vervolg op de Lindemans Spontan Basil. De brouwerij kreeg zo veel goede reacties op dat bier, dat besloten werd te kijken welke combinaties met specerijen en kruiden er nog meer gemaakt konden worden. De Blossom Gueuze is een nieuw geslaagd experiment. Het combineert de Lindemans Gueuze met vlierbessenbloesem. Het resultaat is verbluffend, zeker in combinatie met oesters en met kipgerechten.
Lindemans spontan basil

Lindemans Spontan Basil

8,0
Lindemans Spontan Basil is een creatie van Geert Lindemans en Mikkel Borg Bjergsø. Het combineert het frissen en zure van een oude Gueuze met verse basilicum. Deze collaboratie tussen Lindemans en het Deense Mikkeler is zeer geschikt voor foodpairings.
Lindemans faro

Lindemans Faro

7,0
Lindemans Faro is een lambiek die met suiker wat minder zuur is gemaakt. Door dit op de juiste wijze te doen ontstaat een bier met een zachte siroopsmaak en een friszure finish. De Lindemans Faro is een geweldige begeleider van veel visgerechten.
Lindemans framboise

Lindemans Framboise

6,9
Lindemans Framboise is een lambiek met toegevoegde sap van frambozen. Het levert een prachtig gekleurd bier op met aroma's van - hoe verrassend - frambozen en karamel. Dit is een fantastische begeleider van desserts met veel chocolade. De Lindemans Framboise vormt ook een heel lekker stel met cheesecake.
Lindemans kriek

Lindemans Kriek

5,9
Lindemans Kriek is het wereldberoemde kersenbier. Dit bier bevat de aroma's van verse kersen en heeft de perfecte balans tussen zoet en zuur.
Lindemans cassis

Lindemans Cassis

5,9
Lindemans Cassis - en dat zal niemand verbazen - heeft dikke, volle aroma's van zwarte bessen. Het basisbier Lambiek heeft het sap van zwarte bessen meegekregen en dat levert een bier op, dat je als terrasbier kunt drinken. Het smaakt ook fantastisch met nagerechten van chocolade en cheesecake.
Lindemans pecheresse

Lindemans Pecheresse

5,8
Lindemans Pecheresse is een lambiek met sap van perziken. De Pecheresse is een heel licht, spankelend bier; zeer geschikt als aperitief en als welkomstdrank. Goede begeleider van de klassieke Waldorf salade en van geitenkaas.
Lindemans gueuze

Lindemans Gueuze

5,5
Lindemans Gueuze is gemaakt met vakmanschap van generaties. Deze Gueuze is zoet, zuur en droog en heeft aroma's van champagne en rabarber.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket