Brouwerij Lindemans

In 1809 werkte de familie Lindemans in de zomer op het land op de boerderij, om iedereen in de winter ook aan het werk te kunnen houden besloten ze op de boerderij een klein lambiek brouwerijtje neer te zetten. Door het grote succes van het lambiek bier werd de landbouw op de boerderij stopgezet in 1950. Vanaf die dag begon de familie Lindemans volop Geuze en Kriek te maken. In 1980 werd Framboise voor het eerst op de markt gebracht. In 25 jaar tijd groeide de productie van 5.000 hectoliter naar 50.000 hectoliter. De brouwerij is nog steeds volop aan het brouwen.

Onze topbieren

9,5

Lindemans Blossom Gueuze

Lindemans

Lindemans Blossom Gueuze is het logische vervolg op de Lindemans Spontan Basil. De brouwerij kreeg zo veel goede reacties op dat bier, dat besloten werd te kijken welke combinaties met specerijen en kruiden er nog meer gemaakt konden worden. De Blossom Gueuze is een nieuw geslaagd experiment. Het combineert de Lindemans Gueuze met vlierbessenbloesem. Het resultaat is verbluffend, zeker in combinatie met oesters en met kipgerechten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Lindemans Spontan Basil

Lindemans

Lindemans Spontan Basil is een creatie van Geert Lindemans en Mikkel Borg Bjergsø. Het combineert het frissen en zure van een oude Gueuze met verse basilicum. Deze collaboratie tussen Lindemans en het Deense Mikkeler is zeer geschikt voor foodpairings.

Blonde bieren

Aroma
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,0

Lindemans Faro

Lindemans

Lindemans Faro is een lambiek die met suiker wat minder zuur is gemaakt. Door dit op de juiste wijze te doen ontstaat een bier met een zachte siroopsmaak en een friszure finish. De Lindemans Faro is een geweldige begeleider van veel visgerechten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,9

Lindemans Framboise

Lindemans

Lindemans Framboise is een lambiek met toegevoegde sap van frambozen. Het levert een prachtig gekleurd bier op met aroma's van - hoe verrassend - frambozen en karamel. Dit is een fantastische begeleider van desserts met veel chocolade. De Lindemans Framboise vormt ook een heel lekker stel met cheesecake.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,2

Lindemans Apple

Lindemans

Lindemans Apple heeft een prachtige goudgele kleur. De aroma's komen zowel van rode en gele zoete appels als van de groene, wat zuurdere appels. Dit is een verrassend friszuur, fruitig bier dat een uitstekende begeleider is van diverse groene en fruitige salades.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,9

Lindemans Cassis

Lindemans

Lindemans Cassis - en dat zal niemand verbazen - heeft dikke, volle aroma's van zwarte bessen. Het basisbier Lambiek heeft het sap van zwarte bessen meegekregen en dat levert een bier op, dat je als terrasbier kunt drinken. Het smaakt ook fantastisch met nagerechten van chocolade en cheesecake.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,8

Lindemans Old Kriek Cuvee Rene

Lindemans

Lindemans Old Kriek Cuvee Rene is een uniek bier omdat er hele kersen zijn gebruikt. Deze krijgen ruim de tijd om hun aroma's af te staan aan de lambiek, die dan al maanden heeft gerijpt in houten foeders. Dit is een bier dat ontstaan is door vakmanschap van generaties. Deze kriek is een unieke fruitige dorstlesser en zeer geschikt als aperitief.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,8

Lindemans Pecheresse

Lindemans

Lindemans Pecheresse is een lambiek met sap van perziken. De Pecheresse is een heel licht, spankelend bier; zeer geschikt als aperitief en als welkomstdrank. Goede begeleider van de klassieke Waldorf salade en van geitenkaas.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle