Jean-Paul van Hamond Gennep, Nederland

Bierista - 8 Badges - 3460 Biercoins - 18 Reviews - #bedanktJean-paul
Bierista Bierdiploma
Bier proeven kun je leren
Badge Oktoberfest
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Bud
Badge Bierquiz 2019
Badge Bockbier

Review badges 18 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,5

"Kundmüller Weiherer Weizen Hell biedt een uitstekende balans tussen fruitige en kruidige smaken met een romige schuimkraag en een verfrissend aroma. Het is een perfect tarwebier voor zomerse dagen en lichte maaltijden. Een aanrader voor liefhebbers van Hefeweizen. Gedronken en te verkrijgen bij Ketelhuis op Strijp-S te Eindhoven."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Kundmüller Weiherer Weizen Hell heeft een prachtig gouden kleur met een lichte, mistige troebelheid, typerend voor een goed tarwebier. De schuimkraag is romig en blijft lang staan, wat het visueel aantrekkelijk maakt.

8,0 Neus Het aroma van dit bier is fris en fruitig met duidelijke tonen van banaan en kruidnagel, typisch voor een Hefeweizen. Er zijn ook hints van citrus en een vleugje vanille, die samen zorgen voor een uitnodigende geur.

8,0 Smaak De smaakervaring is vol en rond, met een perfecte balans tussen zoet en zuur. De banaansmaken worden mooi aangevuld door kruidige tonen van kruidnagel en een subtiele citrustoets. De moutigheid is aanwezig maar niet overheersend, wat zorgt voor een soepele afdronk.

Spijssuggestie Dit bier past uitstekend bij lichte zomerse gerechten zoals een frisse salade met gegrilde kip of een bordje vis tacos. Ook perfect te combineren met zachte kazen zoals een romige brie of camembert.

8,0

"Alpirsbacher Weizen Hefe Hell is een uitstekend voorbeeld van een traditionele Duitse Hefeweizen. Het biedt een verfijnde en toch toegankelijke smaakervaring die zowel liefhebbers van het genre als nieuwkomers zal aanspreken. De harmonieuze balans van fruitige en kruidige tonen, samen met de romige textuur en verfrissende afdronk, maken dit bier een perfecte keuze voor warme dagen of als begeleider van lichte maaltijden."

Zicht Alpirsbacher Weizen Hefe Hell heeft een lichtgouden kleur met een klassieke troebelheid die typisch is voor Hefeweizen. Het bier wordt bekroond met een dikke, romige schuimkraag die lang blijft staan en prachtige lacing achterlaat op het glas.

Neus Het aroma is uitnodigend en complex, met prominente tonen van banaan en kruidnagel. Subtiele hints van verse tarwe, citrus en een vleugje vanille voegen diepgang toe aan de geur.

Smaak De smaak is perfect gebalanceerd met dominante tonen van banaan en kruidnagel, ondersteund door de lichte frisheid van citrus en een zachte, romige textuur van tarwe. De gistige complexiteit en zachte koolzuur maken elke slok aangenaam, met een lichte bitterheid in de afdronk.

Spijssuggestie Dit verfrissende Weizenbier past uitstekend bij lichte gerechten zoals salades, gegrilde kip en vis. Het is ook een geweldige keuze bij zomerse BBQ-gerechten en Duitse klassiekers zoals Weisswurst en pretzels. Voor een zoetere pairing is het heerlijk bij bananenbrood of apfelstrudel.

9,9

""De Goede & De Stoute Vuurzee" is een indrukwekkend bier dat opvalt door zijn gedurfde smaak en verfijnde balans. Dit bier biedt een unieke ervaring voor de echte bierliefhebber. Om het te bemachtigen is haast net zo lastig als Westvleteren 12. Gelukkig is een goed gevulde portomonee hier de oplossing. Voor €179,70 per jaar, ontvang je jaarlijks 6 flessen (75cl) Vuurzee. En dan ga je ineens begrijpen waarom dit bier bij *, ** en *** Michelin restaurants geserveerd wordt. "

9,5 Zicht Mooie heldere tripel met een kristal witte schuimkraag.

9,7 Neus De Goede & De Stoute Vuurzee weet de neus te verleiden met zijn gelaagde en harmonieuze geurprofiel, wat een voorbode is van de complexe smaken die volgen in elke slok.

9,8 Smaak Bij de eerste slok van De Goede & De Stoute Vuurzee wordt je onmiddellijk getrakteerd op een rijke en gelaagde smaakervaring die de complexiteit van het bier onthult.

Spijssuggestie Fine dining. Dit is niet een fles welke je tijdens de BBQ op tafel zet. Dit is bier in de vorm van champagne of de betere wijn.

9,0

"Ur-alt in 1 liter fles."

Review : Bolten Ur-Alt
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Donker rood en troebel van zicht. Ongekende heldere witte schuimkraag.

8,5 Neus Tonen van karamel

9,0 Smaak Zoet met bittere afdronk.

Spijssuggestie Geen voorkeur

6,5

"Een Nederlandse Hefeweizen. Een tarwebier vergist met de Weihenstephan gist. Daarbij is zeekraal toegevoegd. Met een verkoopprijs van €2.69 (33cl) kan je beter een Weihenstephaner nemen in het schap bij de super.
Foto: Dutch Bargain Seawise"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

5,5 Zicht Eerder een troebel pils dan een Hefeweizen. Heel licht van kleur.

6,0 Neus De citrus geur komt waarschijnlijk van de citroenverbena. Maar voor de rest niks speciaals.

6,5 Smaak Zoutig. En dat komt waarschijnlijk door de zeekraal. Hoog in koolzuur. Zurige smaak wat ik niet van een echte Duitse weizen gewend ben.

Spijssuggestie Bij Zeeuwse mosselen.

6,5

"Weizen welke aan de onderkant van de markt zit. Prijstechnisch voor Nederland een goedkope weizen welke door Lidl verkocht wordt. Hoewel bij Eichbaum gebrouwen heeft het een totaal andere smaak dan de Weizen van Eichbaum. Hoewel er staat gebrouwen volgens het Reinheitsgebot zijn er aanwijzingen dat dit haast niet het geval kan zijn (houdbaarheidsdatum) en dat de ingrediëntenlijst niet compleet is."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Zicht Typisch amberkleurig. Hoewel het ongefilterd lijkt te zijn zat er geen of bijna geen gist op fles. Troebelheid lijkt al bij eerste beetje te ontstaan (waarschijnlijk toegevoegd bloem). Laag in koolzuur.

Neus Typische tonen van banaan zijn aanwezig.

Smaak Zure iets wat slappe schuimkraag en vreemde afdronk. Het mondgevoel is voor een weizen vreemd. Eerst lijkt het wel water waarna het zich omzet in bitter.

Spijssuggestie Typische gerechten voor bij een Weizen.

9,5

"Ja wat moet je hier over zeggen? Gekozen als beste weizen in 2019. Een perfecte mix welke in de Nederlandse winkels niet zou misstaan. Kwa smaak een vriend van iedereen. En vanwege de geweldige Murauer verzendservice nu ook goedkoop in Nederland te krijgen.
Foto: Murauer Weissbier"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,0 Zicht Licht van kleur. Met enorm witte schuimkraag. Mooi troebel van textuur.

9,0 Neus Heerlijke tonen van banaan.

9,0 Smaak Een smaak welke past bij een award winnaar. Vlakke tonen welke heerlijk in de mond komen. Een Weizen welke smaakt naar meer. Maar ook een Weizen welke je neerzet en denkt "die Oostenrijkers hebben dat toch maar mooi gebrouwen". Geen extreme tonen en daardoor een vriend van iedereen.

Spijssuggestie De klassieke gerechten waar een Weizen bij past.

7,5

"Een Weizen welke komt vanuit een brouwerij tussen Venlo en Dusseldorf in. Een Weizen welke je op het terras kan wegdrinken. Geen overheersende Weizen smaak, eerder vlak van smaak. Geen spectakelstuk.
Foto: Boltens Ur-Weizen"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Licht troebel. Mooie textuur en lichte schuimkraag.

7,5 Neus Typische tinten maar weinig banaan.

7,5 Smaak Een Weizen! Doorsnee zoals er zoveel zijn.

Spijssuggestie Pasta en witte vis.

8,5

"Hacker-Pschorr is een van de 6 merken op het Oktoberfest. Het bier wordt al sinds 1998 bij Paulaner gebrouwen waarmee het een mainstream smaak heeft gekregen wat ook typisch past bij merken actief op het Oktoberfest. Sinds ik dit weet ervaar ik ook echt de typische Paulaner Weizen smaak. Al enkele jaren in beugelfles (Bügelverschluss-Flaschen) maar ook dit is meer een marketing ding om Hacker-Pschorr naast Paulaner op de markt te zetten. Waardoor drinkers toch het gevoel krijgen van iets speciaals.
Foto: Hacker Pschorr Hefe Weisse"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Troebel, donkerder (EBC) dan dan Paulaner. Eerder tegen het traditional/Uer Weizen aan,.

8,5 Neus Typische weizen waarbij banaan de overhand heeft. Eerder een banaan geur welke al enkele dagen op de fruitschaal aanwezig is.

8,5 Smaak Typisch Weizen. Aromas zijn goed aanwezig daarbij is er een mainstream bitterheid welke beperkt in de afdronk aanwezig is.

Spijssuggestie Pasta, witvis en desserts.

8,5

"Romig, eenvoudig maar daardoor niet alledaags. Scheider Wiesse krijgt het voor elkaar om een mainstream Weizen toch als een speciale belevenis te ervaren. Een typische Weizen.
Foto: Schneider Weisse - Tap 1 - Helle Weisse"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Donker van zicht maar wel relatief helder. De kenmerkende witte Schneider schuimkraag welke stevig is.

8,0 Neus Typisch fruitig met overtoon aan banaan

8,5 Smaak Fris, bitter in afdronk maar tussen Weizen en Original/UrWeizen in. Het is geen Erdinger of Paulaner maar spreekt zeker veel mainstream Weizen drinkers aan. De kenners zullen hier zeker de typische Weizen smaak van Schneider Weisse uit herkennen.

Spijssuggestie Typische gerechten welke bij Weizen horen zoals pasta, wit vis en salades