Jean-Paul van Hamond Cuijk, Nederland

Bierista - 8 Badges - 3385 Biercoins - 12 Reviews
Bierista Bierdiploma
Bierista proefcertificaat
Badge Oktoberfest
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Bud
Badge Bierquiz 2019
Badge Bockbier

Review badges 12 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
9,5

"Ja wat moet je hier over zeggen? Gekozen als beste weizen in 2019. Een perfecte mix welke in de Nederlandse winkels niet zou misstaan. Kwa smaak een vriend van iedereen. En vanwege de geweldige Murauer verzendservice nu ook goedkoop in Nederland te krijgen."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,0 Zicht Licht van kleur. Met enorm witte schuimkraag. Mooi troebel van textuur.

9,0 Neus Heerlijke tonen van banaan.

9,0 Smaak Een smaak welke past bij een award winnaar. Vlakke tonen welke heerlijk in de mond komen. Een Weizen welke smaakt naar meer. Maar ook een Weizen welke je neerzet en denkt "die Oostenrijkers hebben dat toch maar mooi gebrouwen". Geen extreme tonen en daardoor een vriend van iedereen.

Spijssuggestie De klassieke gerechten waar een Weizen bij past.

7,5

"Een Weizen welke komt vanuit een brouwerij tussen Venlo en Dusseldorf in. Een Weizen welke je op het terras kan wegdrinken. Geen overheersende Weizen smaak, eerder vlak van smaak. Geen spectakelstuk.
Foto: Boltens Ur-Weizen"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Licht troebel. Mooie textuur en lichte schuimkraag.

7,5 Neus Typische tinten maar weinig banaan.

7,5 Smaak Een Weizen! Doorsnee zoals er zoveel zijn.

Spijssuggestie Pasta en witte vis.

8,5

"Hacker-Pschorr is een van de 6 merken op het Oktoberfest. Het bier wordt al sinds 1998 bij Paulaner gebrouwen waarmee het een mainstream smaak heeft gekregen wat ook typisch past bij merken actief op het Oktoberfest. Sinds ik dit weet ervaar ik ook echt de typische Paulaner Weizen smaak. Al enkele jaren in beugelfles (Bügelverschluss-Flaschen) maar ook dit is meer een marketing ding om Hacker-Pschorr naast Paulaner op de markt te zetten. Waardoor drinkers toch het gevoel krijgen van iets speciaals.
Foto: Hacker Pschorr Hefe Weisse"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Troebel, donkerder (EBC) dan dan Paulaner. Eerder tegen het traditional/Uer Weizen aan,.

8,5 Neus Typische weizen waarbij banaan de overhand heeft. Eerder een banaan geur welke al enkele dagen op de fruitschaal aanwezig is.

8,5 Smaak Typisch Weizen. Aromas zijn goed aanwezig daarbij is er een mainstream bitterheid welke beperkt in de afdronk aanwezig is.

Spijssuggestie Pasta, witvis en desserts.

8,5

"Romig, eenvoudig maar daardoor niet alledaags. Scheider Wiesse krijgt het voor elkaar om een mainstream Weizen toch als een speciale belevenis te ervaren. Een typische Weizen.
Foto: Schneider Weisse - Tap 1 - Helle Weisse"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Donker van zicht maar wel relatief helder. De kenmerkende witte Schneider schuimkraag welke stevig is.

8,0 Neus Typisch fruitig met overtoon aan banaan

8,5 Smaak Fris, bitter in afdronk maar tussen Weizen en Original/UrWeizen in. Het is geen Erdinger of Paulaner maar spreekt zeker veel mainstream Weizen drinkers aan. De kenners zullen hier zeker de typische Weizen smaak van Schneider Weisse uit herkennen.

Spijssuggestie Typische gerechten welke bij Weizen horen zoals pasta, wit vis en salades

7,5

"Een Weizener die een Weizen wil zijn maar een Wit bier is. Toch lijkt de naam Weizen meer bekendheid dan wit. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Licht troebel en helder geel (EBC van 4 tot 8)

7,5 Neus Ruikt als een Weizen. De witte geur van de curacaoschil is ondergeschikt aan de typische Weizen geur.

7,5 Smaak Zoetig van een wit maar mis de typsiche smaak (hoewel de neus anders doet vermoeden) van een Weizen.

Spijssuggestie Pasta, witte vis en salades

7,5

"Een erg hoppig tarwebier. Met veel fruitige tonen. Lange maar vooral bitter overheersende afdronk.
Foto: Schneider Weisse - Tap 5 - Hopfenweisse"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Helder typisch Schneider kenmerkende schuimkraag. Maar ook erg veel lupuline korreltjes het lijkt wel te sneeuwen in het glas.

8,0 Neus Veel aromas met overheersende bloemige en fruitige geuren.

7,5 Smaak Zoals de neus is ook de smaak met overheersende tropisch fruit soorten waaronder ananas. Maar erg krachtige bittere smaak.

Spijssuggestie Gekruide gerechten, vleesgerechten, pittige en belegen kazen, zoete desserts.

8,5

"De mainstream Weizen! Internationaal verkrijgbaar en daardoor een Weizen voor iedereen. Een terras Weizen. Dit drinken de mensen die Weizen lekker vinden en de mensen die nog nooit een Weizen hebben geproefd. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Zicht van tussen de 8 en 12 EBC. Schuin is wel stevig van textuur. Hoog in koolzuur.

8,5 Neus Aroma's zijn beetje vlak maar tinten van banaan en fruit zijn met de neus goed ruikbaar.

8,0 Smaak Citrus en licht van smaak. Persoonlijk begrijp ik wel waarom Weihenstephaner Hefeweissbier altijd een goede beoordeling krijgt. Het is immers de mainstream Weizen geworden. De smaak is vlak maar iedereen kan de smaak wel waarderen. Daarbij zal iedereen deze Weizen als een typische Weizen omschrijven.

Spijssuggestie VIs, rood vlees en deserts.

9,0

"Meermaals bekroond met goud en zilver in 2014, 2015 en 2016. Een Weizen welke je moet leren drinken. De romige smaak zal niet iedereen meteen bekoren. Pas naar een paar keer drinken ga je de smaak leren waarderen.
Foto: Ayinger Bräuweisse"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Licht, zelfs eerder tegen EBC van 6 dan naar 8. Misschien wel de lichtste kleut weizen welke ik ooit heb gedronken.

9,0 Neus Gist en banaanachtig in de geur.

9,0 Smaak Fijn en verfrissend. Heel zacht en mild, rijpe bananen, kruidnagel en later wat zuur met een citroen achtige tint.

Spijssuggestie Lichte salades van vis, gevogelte en vleeswaren en bij fruitgerechten. Eerder een dessert weizen.

7,5

"Een doorsnee Weizen. De smaak is er vlak. Een typische main-stream Weizen. Misschien is de historie nog wel beter dan de smaak. Sinds 1980 probeert König Ludwig (sinds 2001 onder de vlag van Warsteiner) ter vergeefs een plek op het Oktoberfest te krijgen. De weizen is volgens vele vlakker geworden en eerder een festweizen dan een Weizen. Het gemiddelde publiek zal het een typische Weizen vinden. Vandaar ook de verkrijgbaarheid in de Nederlandse winkels.
Foto: König Ludwig Weissbier Hell (Schlossbauerei Kaltenberg / Warsteiner)"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Licht troebel, heeft geruime tijd nodig om goed te vermengen. goede koolzuur verhouding en mooi witte schuimkraag

7,0 Neus Middelmatige geur. Geen overvloed aan citrus en banaan. Een gemiddelde weizen geur die niemand afschrikt maar de kenner ook niet aantrekt.

7,5 Smaak Fris en dorstlessend. Meer ook niet. Meer de doorsnee Weizen voor het grote publiek.

Spijssuggestie Witte vis en pasta.

8,5

"Typisch weizen van kleur met mooie stevige schuimkraag. Smaak is niet echt typisch Weizen meer bitter (tegen oer Weizen aan) en meer fruit met tonen van sinaasappel en perzik. Een historisch bijzondere (recept van 1916) en erg fijne Weizen.
Foto: Schneider Weisse - Tap 4 - Festweisse "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Typisch Weizen wel donkerder van kleur dan bij hedendaagse Weizen.

9,0 Neus Ruikt als een typische Weizen. Veel banaan geur.

8,5 Smaak Iets zwaarder dan een typische Weizen met 6,2%. In tegen stelling tot de geur weinig banaan smaak.

Spijssuggestie Bij een fest Weizen horen de typische oktoberfeest gerechten zoals worst, gegrilde kip en/of geroosterd varkensvlees.