Alpirsbacher Klosterbräu (4)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Alpirsbacher Weizen Hefe Hell is een uitstekend voorbeeld van een traditionele Duitse Hefeweizen. Het biedt een verfijnde en toch toegankelijke smaakervaring die zowel liefhebbers van het genre als nieuwkomers zal aanspreken. De harmonieuze balans van fruitige en kruidige tonen, samen met de romige textuur en verfrissende afdronk, maken dit bier een perfecte keuze voor warme dagen of als begeleider van lichte maaltijden."
Jean-Paul van Hamond