Lefebvre Floreffe Dubbel

7,4 (1 beoordeling)

Lefebvre Floreffe Dubbel is een klassieke dubbel. Bruinkleurig met zoet aroma's van gebrande mout en karamel. Deze Dubbel heeft nagisting op de fles.

6.3%
Donker en Rijk
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten
6 °C
33 cl
In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Bovengistend
Beste keuze: Bier&zO
2,00
Gratis verzending boven €75,- (NL)
Binnen 1 - 4 werkdagen verzonden

Reviews door Bierista Experts

Spook
Bierista
7,4

spook

Lichte tot medium body wat verder dik in orde is, maar wel met een iets wat te actieve aanwezigheid van koolzuur. Verder een soort van rokerige, geroosterde droge afdronk. Ergens wat aards. Dit is een van de betere Dubbels die van mij een dikke voldoende krijgt. Eentje die ik wat vaker ga drinken!

Zicht 7,3

Hij is donkerbruin van kleur met een beetje de troebel bij het inschenken. Het krijgt een volle beige kraag bij het inschenken.

Neus 7,5

Mooi aroma van karamel mout, gedroogde vijgen en dadels, pruimen en inderdaad ergens een licht vleugje anijs.

Smaak 7,6

Nasmaak van noten en caramel, maar toch ook meer de uitgesproken touche van de gedroogde vruchten. Hierdoor lijkt het bier wat eenzijdig, maar het eindigt juist met een leuke en verfrissende anijs smaak. Zoals verwacht verder wat volzoet met een beetje kruiden bitterheid.

Spijs suggestie

Zeker aan te raden met een lekker stuk wild. Denk daarbij aan everzwijn of lekker stukje ree. Waarbij de garnituur wel iets hartigs en zoets mag hebben. Lamsvlees zou ook een goed alternatief zijn.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket