Brouwerij Lefebvre

De oprichting van Lefebvre vond plaats in 1876. In dat jaar opent Jules Lefebvre zijn nieuwe brouwerij. In een plaats waar talrijke steenhouwers die door hun harde werk snel een droge keel kregen, snel even de dorst konden lessen. In 1916 krijgt de brouwerij het moeilijk door de oorlog. In 1921 verhuist August Lefebvre de brouwerij van het dorpscentrum naar een naburige heuvel om de overstromingen voor te zijn. De nieuwe brouwerij bevindt zich in een gebouw van een brouwerij die destijds failliet is gegaan. In 1921 moderniseert de zoon van Jules de brouwerij. In de periode van 1940-1945 gaat het minder in de brouwerij door de oorlog. De laatste paar jaar gaat het erg goed en heeft de brouwerij veel nieuwe bieren geproduceerd.

Onze topbieren

8,9

Hopus Primeur 2019

Lefebvre

Hopus Primeur 2019 wordt gebrouwen met vers geplukte hop. Dat zorgt voor die typerende frisse hoparoma's en stevige bitterheid. En dat komt allemaal uit dat typerende kleine beugelflesje.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Lefebvre Barbar

Lefebvre

Lefebvre Barbar heeft honing in zich. Het zorgt voor een zeer kenmerkende smaak van deze Blond. De honing heeft een zachte zoetheid die zich uitstekend laat combineren met de meest uiteenlopende gerechten. Door zijn zachte vriendelijke smaak zou je de Barbar bijna een allemansvriend kunnen noemen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Lefebvre Dikkenek

Lefebvre

Lefebvre Dikkenek is een IPA. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6,7%.

American IPA - India Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Lefebvre Floreffe Melior

Lefebvre

Floreffe Melior van Lefebvre is het abdijbier dat op smaak wordt gebracht met natuurlijke smaakmakers zoals kalisse, bittere sinaasappelschil en anijs. Dat proef je terug in de smaak! Een vol en smakelijk winterbier.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Lefebvre Floreffe Dubbel

Lefebvre

Lefebvre Floreffe Dubbel is een klassieke dubbel. Bruinkleurig met zoet aroma's van gebrande mout en karamel. Deze Dubbel heeft nagisting op de fles.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Lefebvre Floreffe Tripel

Lefebvre

Lefebvre Floreffe Tripel is een Tripel die uitblinkt door zijn bittere karakter. Daarnaast heeft dit goudkleurige bier fruitige aroma's en haalt een aangename zoetheid de scherpe kantjes van de bitterheid er af.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Lefebvre Floreffe Blond

Lefebvre

Lefebvre Floreffe Blond is een veelgedronken blond bier. Het heeft fruitige aroma's, maar heeft toch vooral een zoet karakter.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Lefebvre Moeder Overste

Lefebvre

Lefebvre Moeder Overste is een donkerkleurige tripel. Deze is eerder amberkleurig, dan goudkleurig, zoals je bij een Tripel zou verwachten. Met dit stevige bier heeft de brouwer zijn schoonmoeder geëerd. Veel bierliefhebbers hebben dat gebruik overgenomen. Zij proosten met dit bier. Is het niet als schoonmoeder komt, dan toch wel als ze gaat ...

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Brouwerij Lefebvre lanceert Hopus Primeur 2019

Voor het zevende jaar op rij brengt brouwerij Lefebvre hulde aan de hop, met een nieuwe drooghopversie van de traditionele Hopus.

Verder lezen