Brouwerij Lefebvre

De oprichting van Lefebvre vond plaats in 1876. In dat jaar opent Jules Lefebvre zijn nieuwe brouwerij. In een plaats waar talrijke steenhouwers die door hun harde werk snel een droge keel kregen, snel even de dorst konden lessen. In 1916 krijgt de brouwerij het moeilijk door de oorlog. In 1921 verhuist August Lefebvre de brouwerij van het dorpscentrum naar een naburige heuvel om de overstromingen voor te zijn. De nieuwe brouwerij bevindt zich in een gebouw van een brouwerij die destijds failliet is gegaan. In 1921 moderniseert de zoon van Jules de brouwerij. In de periode van 1940-1945 gaat het minder in de brouwerij door de oorlog. De laatste paar jaar gaat het erg goed en heeft de brouwerij veel nieuwe bieren geproduceerd.

Bieren (10)

Sorteer op
  Score Category Naam
Bierflesje

Lefebvre Blanche de Bruxelles

8,5
Lefebvre Blanche de Bruxelles is het witbier van de Belgische hoofdstad. Het is gebrouwen met tarwe, koriander en curacaoschil. Verfrissend en dorstlessend. Serveer op een lage temperatuur; dit witbier kan het hebben.
Bierflesje

Lefebvre Floreffe Dubbel

7,4
Lefebvre Floreffe Dubbel is een klassieke dubbel. Bruinkleurig met zoet aroma's van gebrande mout en karamel. Deze Dubbel heeft nagisting op de fles.
Lefebvre barbar

Lefebvre Barbar

7,4
Lefebvre Barbar heeft honing in zich. Het zorgt voor een zeer kenmerkende smaak van deze Blond. De honing heeft een zachte zoetheid die zich uitstekend laat combineren met de meest uiteenlopende gerechten. Door zijn zachte vriendelijke smaak zou je de Barbar bijna een allemansvriend kunnen noemen.
Lefebvre hopus

Lefebvre Hopus

7,1
Lefebvre Hopus is gebrouwen met vijf verschillende hopsoorten. Deze hopsoorten vormen samen een bijzondere melange die overduidelijk zijn stempel drukt op de smaak van dit bier. De smaak is zoet, heeft wat gistaroma's en een lichte bitterheid.
Bierflesje

Lefebvre Floreffe Tripel

7,1
Lefebvre Floreffe Tripel is een Tripel die uitblinkt door zijn bittere karakter. Daarnaast heeft dit goudkleurige bier fruitige aroma's en haalt een aangename zoetheid de scherpe kantjes van de bitterheid er af.
Bierflesje

Lefebvre Floreffe Blond

6,3
Lefebvre Floreffe Blond is een veelgedronken blond bier. Het heeft fruitige aroma's, maar heeft toch vooral een zoet karakter.
Lefebvre floreffe melior

Lefebvre Floreffe Melior

Floreffe Melior van Lefebvre is het abdijbier dat op smaak wordt gebracht met natuurlijke smaakmakers zoals kalisse, bittere sinaasappelschil en anijs. Dat proef je terug in de smaak! Een vol en smakelijk winterbier.
Lefebvre barbar bok

Lefebvre Barbar Bok

Lefebvre Barbar Bok is nauw verwant aan zijn Blonde zus. Beide bieren bevatten honing, hebben een zoete smaak en bevatten 8% alcohol. Het grote verschil zit er in dat voor de Barbar Bok donkere moutsoorten zijn gebruikt. Het geeft behalve een donkere kleur aan het bier ook subtiele gebrande aroma's mee die doen denken aan karamel.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket