Brouwerij Lefebvre lanceert Hopus Primeur 2019

22 maart 2019

Voor het zevende jaar op rij brengt brouwerij Lefebvre hulde aan de hop en aan de knowhow en expertise van zijn medewerkers, met een nieuwe drooghopversie van de traditionele Hopus. De Hopus primeur 2019. 

Na heel wat testen viel de keuze net als vorig jaar op een hopsoort uit de Verenigde Staten. Die hop wordt gebruikt tijdens de drooghopfase, na de gisting. Met deze techniek, ook ‘dry hopping’ genoemd, worden de hoparoma’s verkregen door koude infusie, met als voordeel dat het profiel getrouw wordt gereproduceerd.

Veelbelovend profiel

Het profiel van de Hopus primeur 2019 is veelbelovend: fruitige toetsen van pompelmoes en aalbes mengen zich met jasmijnbloesem en verwerven een exotisch vleugje van passievrucht en lychee. Het bier is ronduit bitter zonder dat dit stoort. Ook de aangenaam lange nasmaak is eerder bitter. Een heerlijk wonder waar u vanaf de eerste lentedagen van kunt genieten, zolang de voorraad strekt.