8,0

Engelszell Gregorius Trappistenbier

Stift Engelszell (6)

Engelszell Gregorius Trappistenbier is een donker en vol bier. Het is vernoemd naar Gregorius Eisvogel. Hij was van 1931 tot 1950 de eerste abt van het Trappistenklooster Stift Engelszell. Het bier zit vol donkere aroma's maar heeft ook besachtig fruit en kruidigheid.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
9.5%
Categorie
Donker en Rijk
Kenmerken
Trappistenbier
Spijzen
Vleesgerechten, Jonge en romige kazen, Pittige en belegen kazen
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
Plato
22.0 °P

Gratis verzending vanaf €50,- naar NL en BE Vóór 18:00 uur besteld, morgen in huis

Kopen voor €4,40
(33cl)

Mijn bieren

8,0

Het oordeel van de Bierista's

Engelszell Gregorius Trappistenbier is beoordeeld met een gemiddelde van 8,0 door onze Bierista's

8,1

Smaak

7,6

Zicht

7,7

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,7

"Een echt bier!! Zwaar met tonen van bessen en kruidig"

John Schaap

20.520

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Erg donker met een kleine en licht bruinige schuimkraag

7,5 Neus Bessen en kruiden

7,5 Smaak Bessen vol zwaar en kruidig

Spijssuggestie Vlees gerechten belegen kazen

7,7

"Mooi donker bier met een rijke smaak, eentje om rustig van te genieten "

Marcus Bot

14.320

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Donkerbruin bier, tweeschijn, met een fijne neerslaande schuimkraag

7,0 Neus Tonen van koffie en karamel

7,7 Smaak Volle, zoete smaak met tonen van chocolade, karamel en rozijnen.

Spijssuggestie Trappistenchocolade gemaakt met Bennobier

9,0

"Een feest om deze te mogen nuttigen, met mooie honing en chocolade tonen."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,8 Zicht Een ondoorzichtig donker bruin trappisten bier

9,1 Neus Mooi mout geuren en daarbij komt chocolade en honing mooi naar boven na het inschenken

9,2 Smaak Wat zoetig maar toch ook een bittere smaak, die lekker in de mond blijft hangen. de honing en de smaak van chocolade smaken heerlijk in de mond

Spijssuggestie Vette Vis, wit vis en stoofpote.

8,6

"Wat een feest, dit is waarom mensen brouwen. Wat een smaak"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,1 Zicht

8,5 Neus

9,0 Smaak

7,2

"Een bom van chocolade smaak aan een te hoog niveau."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,2 Zicht Een doorschijnende donkerenkleur, met een schuimvolume die zijn stabiliteit snel verliest. Het koolzuur danst gewillig in het glas.

6,5 Neus Een rijke geur van chocolade en honing. De mout en hop zijn in balans.

6,6 Smaak Een te hoog gehalte aan chocolade.

Spijssuggestie Een kruidig, met een iets bitter smaakt b.v indie's gerechten.

Hertog Jan Proeftuin blijft verrassen

De experimentele reeks bier uit de Hertog Jan Proeftuin wordt dit jaar uitgebreid met vier bijzondere bieren. Die wil je als echte liefhebbers niet missen.

Verder lezen

Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout - Dik, dikker, dikst

Je hebt bieren die je spreekwoordelijk met mes en vork moet drinken, omdat ze zo dik zijn. We hebben er weer een gevonden!

Verder lezen

Consumptie alcoholvrij in tien jaar tijd verviervoudigd

De consumptie van alcoholvrij blijft maar doorgroeien. In de afgelopen tien jaar steeg de consumptie tot 819.000 hectoliter per jaar.

Verder lezen

We drinken weer meer alcoholvrij bier

Branche-organisatie Nederlandse Brouwers heeft cijfers over 2022 gepubliceerd, waaruit blijkt dat er steeds meer alcoholvrij bier wordt gedronken.

Verder lezen