Brouwerij Stift Engelszell

Deze abdij werd opgericht in 1293 door bisschop Bernhard von Prambach. Vanaf 1295 kwamen er monniken wonen uit de moederabdij. Tijdens een periode van de protestantse reformatie raakte de abdij in verval, in 1618 stopte deze verval. In 1786 stortte dit gebouw in, het werd weer opgebouwd in 1925. Sinds 1995 is Marianus Hauseder de abt van een kloostergemeenschap van 7 monniken, het klooster leeft van het toerisme en de verkoop van ambachtelijke spullen zoals: kaas en likeur.

Onze topbieren

8,0

Engelszell Gregorius Trappistenbier

Stift Engelszell

Engelszell Gregorius Trappistenbier is een donker en vol bier. Het is vernoemd naar Gregorius Eisvogel. Hij was van 1931 tot 1950 de eerste abt van het Trappistenklooster Stift Engelszell. Het bier zit vol donkere aroma's maar heeft ook besachtig fruit en kruidigheid.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Engelszell Nivard

Stift Engelszell

Engelszell Nivard is een goudkleurige Pale Ale. Een zacht, zoet en doordrinkbaar trappistenbier met een licht fruitige bite.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Engelszell Benno Trappistenbier

Stift Engelszell

Engelszell Benno Trappistenbier is vernoemd naar abt Benno Stumpf. Hij leidde het klooster van Stift Engelszell van 1953 tot 1966. Dit oranje- tot amberkleurige bier heeft een mooie schuimkraag. De aroma's zijn overwegend moutig en fruitig.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Engelszell Festbier

Stift Engelszell

Een diep, gouden kleur met een moutige body en een subtiele, fijne hop. Gebrouwen ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de brouwerij. Voor lokale consumptie, dus zonder trappistenlogo op het etiket.

Märzen & Oktoberfest

Aroma
Zoet
Zuur

7,0

Engelszell Trappisten Weisse

Stift Engelszell

Engelszell Trappisten Weisse is een Weizen. Een klassieke Weizen waarin de banaan- en kruidnagelsmaak mooi naar voren komt.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,9

Engelszell Trappisten Zwickl

Stift Engelszell

Engelszell Trappisten Zwickl is een bier dat zich onderscheidt door de bovengisting. Hierdoor krijgt het ongefilterde trappistenbier fruitige aroma's. Met slechts 4,7% is dit een bier dat perfect aansluit op de conservatieve Duitse en Oostenrijkse biermarkt.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Hoppig leesvoer voor de zomer

Het zomernummer van Bier! magazine is uit. Wederom een nummer boordevol nieuws, reportages en inspiratie over bier.

Verder lezen