Dutch bargain

Dutch Bargain Imperial Pale Ale

6,9 (3 beoordelingen)

Dutch Bargain Imperial Pale Ale van Het Brouwerslokaal uit het Zeeuwse Groede is een gevaarlijk bier. Het bevat 10% alcohol maar is desondanks uitstekend doordrinkbaar. Deze Imperial Pale Ale, zoals de brouwers het zelf noemen, is een degustatiebier waar je echt even de tijd voor moet nemen.

10.0%
Blond en Krachtig
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen, Pittige en belegen kazen
10 °C
33 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Bovengistend
45
35

Reviews door Bierista Experts

Jet.van.de
Bierista
7,1

Jet van de Griendt

Van het etiket val ik wel in katzwijm maar ik ben ook wel gevoelig voor mooi vormgegeven etiketten. Mijn vriendinnen (zo geen bierdrinkers) vinden dit onwijs lekker bier vanwege de combinatie van de fruittonen, kruidigheid en wat droge afdronk. Na een avond tafelen zou ik deze wel bij het dessert serveren.

Zicht 7,1

Koperkleurig en inzakkende schuimkraag

Neus 7,0

Zoete tonen wat doet denken aan bruine suiker, kruidige tonen en licht alcoholisch

Smaak 7,2

Rijpe fruittonen, karamel, mout, bek vol bier

Spijs suggestie

Panna cotta met een coulis van rood fruit, New York cheesecake met bastognebodem
Eddy.van.der
Bierista
6,5

Eddy van der Ploeg

Al met al is dit lekker bier, goed van smaak, maar niet uitgesproken. Een beetje vlak eigenlijk wel. Het bier is in ieder geval niet in balans met de schoonheid van het etiket..

Zicht 6,0

Dit bier is niet al te troebel (tweeschijn) en heeft een snel inzakkende schuimkraag

Neus 7,0

In de neus overheerst de moutigheid, en de geur van boterbabbelaar (diacethyl). Teveel van deze geur wordt vaak als een brouwfout gezien, maar hier is het niet onaangenaam..

Smaak 6,5

Ondanks de bitterheid van 45 IBU ervaar je dit bier niet als bitter, de zoetigheid van het bier nivelleert de bitterheid.In de smaak komt caramel en de smaak van de toegevoegde kandijsuiker naar voren

Spijs suggestie

Creme Brulee
Sander.van
Bierista
7,0

Sander van Werkhoven

Smaken verschillen, maar het etiket van dit bier - of beter gezegd, het plastic omhulsel van de fles - is een plaatje natuurlijk. Het is wel even zoeken naar de naam ervan. Dit is het eerste bier van een paar jonge brouwers uit Groede in Zeeuws-Vlaanderen. Met behulp van crowdfunding hopen ze hun te kleine huidige brouwerij in te ruilen voor een nieuwe locatie, een voormalig schoolgebouw. Het assortiment is tot nu toe beperkt gebleven tot dit ene, zware bier. Amberkleurig en al tijdens het inschenken stijgt er een zoete geur op uit het glas. Afkomstig van de rietsuiker die is gebruikt. Ook in de volle smaak overheerst het zoetje. Het maskeert het forse alcoholpercentage van 10%.

Zicht 7,0

helder, amber

Neus 7,0

Zoetig en alcoholisch

Smaak 6,9

Zou intenser mogen voor een bier met dit alcoholvolume
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket