De leckere blauwe bijl
5,0

De Leckere Blauwe Bijl

Brouwerij De Leckere (17)

De Leckere Blauwe Bijl is een zwaar degustatiebier. Deze kloek je niet even naar binnen; hier ga je echt voor zitten. Bij het brouwen is veel mout gebruikt en dat zoete van de granen proef je terug. Maar er zit zoveel meer in deze Blauwe Bijl. Rijk, proef en verwonder je bij elke slok.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Donker en Rijk
Kenmerken
Biologisch Bovengistend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
25 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Albert Heijn

Bestellingen alleen vanaf €70,- Vandaag besteld, morgen in huis

Kopen voor €1,85
Beer beerglasslogo 273
5,0

Het oordeel van de Bierista's

De Leckere Blauwe Bijl is beoordeeld met een gemiddelde van 5,0 door onze Bierista's

5,7

Smaak

6,9

Zicht

5,1

Neus

Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,0

"Deze Blauwe Bijl hakt er ook wel lekker in, de alcohol voel je verwarmend door je aderen stromen. Persoonlijk hou ik altijd van wat meer kruidigheid en moutigheid naast de zoete tonen in de aroma en smaak; dat geeft wat meer balans. "

Review
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol
Metaal

6,9 Zicht Hele uitnodigende kleur, mooi roodbruin met aan de rand een donker oranje gloed. Het schuim is fijn maar neerslaand.

5,1 Neus Het eerste wat je ruikt is met name zoete rode vruchten jam, doet haast als suiker aan in je neus. Ik heb wat moeite om andere tonen naar voren te laten komen.

5,7 Smaak Het zoete komt duidelijk naar voren later volgt de bitterheid. Het alcoholische geeft een scherp randje aan dit bier en blijft achter in de keel hangen. De bitterheid herken is als verbrande karamel van de gebruikte moutsoorten. De koolzuurprikkeling is wel heel prettig in dit bier, maakt het minder plakkend.