Brouwerij De Leckere

Bierbrouwerij De Leckere uit de Meern, gemeente Utrecht, is opgericht in 1997. De brouwers van De Leckere genieten van het leven! In hun moderne brouwerij brouwen zij met passie een hoop karakteristieke, onderscheidende en vooral 'leckere' bieren. Bier met een eigenzinnige smaak voor de hedendaagse genieter.

Brouwerij De Leckere doet er alles aan haar bieren iets extra's te geven. Zo hebben zij bijvoorbeeld ook een kaasje ontwikkelt dat perfect past bij hun Paulus Abdijbier Deze abdijkaas is gebrouwen met Paulus bier voordat deze maanden op de plank werd gerijpt.

Onze topbieren

8,0

De Leckere Black Emperor

Brouwerij De Leckere

De Leckere Black Emperor is een vernieuwende Imperial Schwarz. Vol donkere mout, een stevige alcoholboost. Met geuren van roggebrood, noten en vijgen. Een frisse, fruitige afdronk door de fijnste Duitse aromahoppen. Collab met Fortbrouwerij Duits & Lauret.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

De Leckere Donkere Gaard

Brouwerij De Leckere

De Leckere Donkere Gaard is een Stout. Een volmondig bier met een bittere smaak met gebrande en licht zoete toetsen. Het bier heeft een lange afdronk.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

De Leckere Blauwe Bijl Bourgogne Barrel Matured (BBBBM)

Brouwerij De Leckere

Blauwe Bijl Bourgogne Barrel Matured of kortgezegd BBBBM van Brouwerij de Leckere is een Belgische Strong Ale. Om dit bier zo op smaak te krijgen heeft de Utrechtse brouwerij hun Blauwe Bijl laten rijpen op Bourgogne cognac vaten. Volle geuren van vanille uit het eikenhout bij het schenken en zoete frisse citrus in de smaak. De tonen van cognac ga je zeker waarderen!

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

De Leckere Drie Knopen

Brouwerij De Leckere

De Leckere Drie Knopen is een blond bier dat alleen verkrijgbaar is bij museumpark Archeon in Alphen aan de Rijn. Het is een lekker fris bier met zowel fruitige als moutige tonen en een bescheiden bitterheid.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

De Leckere Rode Toren

Brouwerij De Leckere

Rode Toren is de robijnrode Bock van Brouwerij De Leckere. De geuren van karamel en brood stijgen op vanuit het glas. De smaak is lichtzoet en een aangename bitterheid. Met dit ondergistende bier trotseer je iedere herfststorm!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Leckere Big Dipper

Brouwerij De Leckere

Leckere Big Dipper is een Weizen IPA. Gebrouwen met extra tarwemout en Amerikaanse hoppen.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

De Leckere Low Alc. IPA

Brouwerij De Leckere

De Leckere Low Alc. IPA is een verfrissend hoppig bier met slechts 0,5% alcohol. Een heerlijke dorstlesser met een karaktervolle bitterheid. Heerlijk bij de barbecue of op het terras.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Leckere WIPA Cascade

Brouwerij De Leckere

Leckere WIPA Cascade is een Hopfenweizen die gedryhopt is met Citra en Cascade. Dit geeft het bier een tropische geur. Het bier heeft een frisse en kruidige smaak met een volmondige body.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Nieuw: De Leckere Idaho Sour

Brouwerij De Leckere lanceert een nieuw bier: De Leckere Idaho Sour, een friszure hopbo met veel smaak en heel weinig alcohol.

Verder lezen

Nieuw: Rising Sun, de nieuwe hazy IPA op basis van Kumquats

Ook dit jaar hebben de brouwers van De Leckere weer een zomers speciaalbier ontwikkeld: De Kumquat IPA.

Verder lezen

Biermarathon Utrechtse brouwers

Utrechtse brouwers houden een livestream op Facebook met 24x aandacht voor het Utrechtse bier in het Werkspoorcafé in Utrecht.

Verder lezen

Verantwoord triootje bij De Leckere

Bij De Leckere hebben ze drie verantwoorde bieren met nagenoeg geen alcohol. Een lekker trio deze Pilsener, Weizen en India Pale Ale!

Verder lezen