Brouwerij De Leckere

Bierbrouwerij De Leckere uit de Meern, gemeente Utrecht, is opgericht in 1997. De brouwers van De Leckere genieten van het leven! In hun moderne brouwerij brouwen zij met passie een hoop karakteristieke, onderscheidende en vooral 'leckere' bieren. Bier met een eigenzinnige smaak voor de hedendaagse genieter.

Brouwerij De Leckere doet er alles aan haar bieren iets extra's te geven. Zo hebben zij bijvoorbeeld ook een kaasje ontwikkelt dat perfect past bij hun Paulus Abdijbier Deze abdijkaas is gebrouwen met Paulus bier voordat deze maanden op de plank werd gerijpt.

Onze topbieren

8,0

De Leckere Black Emperor

Brouwerij De Leckere

De Leckere Black Emperor is een vernieuwende Imperial Schwarz. Vol donkere mout, een stevige alcoholboost. Met geuren van roggebrood, noten en vijgen. Een frisse, fruitige afdronk door de fijnste Duitse aromahoppen. Collab met Fortbrouwerij Duits & Lauret.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

De Leckere Celtic Ale

Brouwerij De Leckere

Dit tweede bier uit de historische bieren reeks neemt je mee naar de tijd van de Kelten waar bier werd gebrouwen op open vuren waardoor mouten geroast werden en het bier dus een zwarte kleur kreeg met een smokey taste. Daarnaast hebben de brouwers gebruik gemaakt van bramen, jeneverbessen en honing waardoor je je in de bossen waant naast een vuur met een hoorn vol heerlijk bier.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

De Leckere Donkere Gaard

Brouwerij De Leckere

De Leckere Donkere Gaard is een Stout. Een volmondig bier met een bittere smaak met gebrande en licht zoete toetsen. Het bier heeft een lange afdronk.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

De Leckere Egyptian Ale

Brouwerij De Leckere

De Leckere Egyptian Ale is een Red Ale. Bloedrood van kleur met een volle body. Door dadels, vijgen, steranijs, koriander en anijs heeft het bier een geur die je meeneemt naar het oude Egypte. Gebrouwen met rozenblaadjes wat een frisse bloemige geur geeft.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

De Leckere Weizen 0,2%

Brouwerij De Leckere

De Leckere Weizen 0,2% is een biologisch, alcohol-arme Weizen. Zacht van smaak en zoet en romig in de afdronk.

Alcoholarm

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

De Leckere Brett Barrel Aged Vat 2

Brouwerij De Leckere

De Leckere Brett Barrel Aged Vat 2 is een vatgerijpte “Bière Brut”. Op basis van onze bière brut 2019 en één jaar lagering in een bourgogne vat. Lichte citrus-, cherry-, vanilletonen.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

De Leckere Blauwe Bijl Bourgogne Barrel Matured (BBBBM)

Brouwerij De Leckere

Blauwe Bijl Bourgogne Barrel Matured of kortgezegd BBBBM van Brouwerij de Leckere is een Belgische Strong Ale. Om dit bier zo op smaak te krijgen heeft de Utrechtse brouwerij hun Blauwe Bijl laten rijpen op Bourgogne cognac vaten. Volle geuren van vanille uit het eikenhout bij het schenken en zoete frisse citrus in de smaak. De tonen van cognac ga je zeker waarderen!

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

De Leckere Rode Toren

Brouwerij De Leckere

Rode Toren is de robijnrode Bock van Brouwerij De Leckere. De geuren van karamel en brood stijgen op vanuit het glas. De smaak is lichtzoet en een aangename bitterheid. Met dit ondergistende bier trotseer je iedere herfststorm!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

De Leckere maakt comeback in Utrecht

Een groep enthousiaste fans heeft De Leckere nieuw leven ingeblazen en zorgt dat jouw favoriete bieren weer beschikbaar zijn.

Verder lezen

Uncovered Festival De Leckere

Brouwerij De Leckere bestaat 25 jaar. Dat jubileum wordt medio september gevierd met een bierfestival vol muziek.

Verder lezen

Nieuw: De Leckere Idaho Sour

Brouwerij De Leckere lanceert een nieuw bier: De Leckere Idaho Sour, een friszure hopbo met veel smaak en heel weinig alcohol.

Verder lezen

Nieuw: Rising Sun, de nieuwe hazy IPA op basis van Kumquats

Ook dit jaar hebben de brouwers van De Leckere weer een zomers speciaalbier ontwikkeld: De Kumquat IPA.

Verder lezen