Brouwerij de leckere

Brouwerij De Leckere

Bierbrouwerij De Leckere uit de Meern, gemeente Utrecht, is opgericht in 1997. De brouwers van De Leckere genieten van het leven! In hun moderne brouwerij brouwen zij met passie een hoop karakteristieke, onderscheidende en vooral 'leckere' bieren. Bier met een eigenzinnige smaak voor de hedendaagse genieter.

Brouwerij De Leckere doet er alles aan haar bieren iets extra's te geven. Zo hebben zij bijvoorbeeld ook een kaasje ontwikkelt dat perfect past bij hun Paulus Abdijbier Deze abdijkaas is gebrouwen met Paulus bier voordat deze maanden op de plank werd gerijpt.

Onze topbieren

Nieuw
8,0

De Leckere Low Alc. IPA

Brouwerij De Leckere

De Leckere Low Alc. IPA is een verfrissend hoppig bier met slechts 0,5% alcohol. Een heerlijke dorstlesser met een karaktervolle bitterheid. Heerlijk bij de barbecue of op het terras.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

De Leckere Blauwe Bijl Bourgogne Barrel Matured (BBBBM)

Brouwerij De Leckere

Blauwe Bijl Bourgogne Barrel Matured of kortgezegd BBBBM van Brouwerij de Leckere is een Belgische Strong Ale. Om dit bier zo op smaak te krijgen heeft de Utrechtse brouwerij hun Blauwe Bijl laten rijpen op Bourgogne cognac vaten. Volle geuren van vanille uit het eikenhout bij het schenken en zoete frisse citrus in de smaak. De tonen van cognac ga je zeker waarderen!

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

De Leckere Pilsener

Brouwerij De Leckere

De Leckere Pilsener is een smaakvol alternatief voor het gewone pilsje. Het is verfrissend, dorstlessend en je neemt er gemakkelijk een tweede glas van, en een derde ...

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

De Leckere Rode Toren

Brouwerij De Leckere

Rode Toren is de robijnrode Bock van Brouwerij De Leckere. De geuren van karamel en brood stijgen op vanuit het glas. De smaak is lichtzoet en een aangename bitterheid. Met dit ondergistende bier trotseer je iedere herfststorm!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

De Leckere Paulus Utrechts Abdijbier

Brouwerij De Leckere

De Leckere Paulus is een blond abdijbier met 7,5% alcohol. Het heeft een volle en fruitige afdronk. Bitterheid houdt dit bier goed in balans. Dit bier is gebrouwen met mout van drie verschillende granen: gerst, haver en tarwe.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

De Leckere Witte Vrouwen

Brouwerij De Leckere

De Leckere Witte Vrouwen is het beste van twee werelden, het beste van Witbier en het beste van Weizen. Het bier heeft nog het meest weg van de Weizen. Heerlijk verfrissend en een ideale partner voor op een zonovergoten terras.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

De Leckere Blauwe Bijl

Brouwerij De Leckere

De Leckere Blauwe Bijl is een zwaar degustatiebier. Deze kloek je niet even naar binnen; hier ga je echt voor zitten. Bij het brouwen is veel mout gebruikt en dat zoete van de granen proef je terug. Maar er zit zoveel meer in deze Blauwe Bijl. Rijk, proef en verwonder je bij elke slok.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

De Leckere SpringHaver

Brouwerij De Leckere

Met De Leckere SpringHaver krijg je het voorjaar in de bol. Het goudgele bier is gebrouwen met havermout en gerstemout. Het is een lekker fris, uitstekend doordrinkbaar lentebier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Bierista de leckere utrecht.001

De Leckere Utrecht tiende lid van Nederlandse Brouwers

29 januari 2016 Na Texels Bier is De Leckere uit Utrecht de tweede speciaalbierbrouwerij die is toegetreden tot De Nederlandse Brouwers. "De biersector is enorm aan het veranderen en samen staan we voor veel uitdagingen", aldus De Leckere-directeur Eric Odenwald Verder lezen
Tourbier

Heb jij De Leckere Tourkoorts al te pakken?

3 juli 2015 Heb jij de smaak van de Tour de France al te pakken? Bij brouwerij De Leckere helpen ze een handje. Ze hebben een speciaal tourbier gebrouwen. Onder de naam Tourkoorts brengen de brouwers een pittig fris bier op de markt, waar je harder van gaat fietsen Verder lezen