Brouwerij de leckere

Brouwerij De Leckere

Bierbrouwerij De Leckere uit de Meern, gemeente Utrecht, is opgericht in 1997. De brouwers van De Leckere genieten van het leven! In hun moderne brouwerij brouwen zij met passie een hoop karakteristieke, onderscheidende en vooral 'leckere' bieren. Bier met een eigenzinnige smaak voor de hedendaagse genieter.

Brouwerij De Leckere doet er alles aan haar bieren iets extra's te geven. Zo hebben zij bijvoorbeeld ook een kaasje ontwikkelt dat perfect past bij hun Paulus Abdijbier Deze abdijkaas is gebrouwen met Paulus bier voordat deze maanden op de plank werd gerijpt.

Onze topbieren

7,6

De Leckere Blauwe Bijl Bourgogne Barrel Matured (BBBBM)

Brouwerij De Leckere

Blauwe Bijl Bourgogne Barrel Matured of kortgezegd BBBBM van Brouwerij de Leckere is een Belgische Strong Ale. Om dit bier zo op smaak te krijgen heeft de Utrechtse brouwerij hun Blauwe Bijl laten rijpen op Bourgogne cognac vaten. Volle geuren van vanille uit het eikenhout bij het schenken en zoete frisse citrus in de smaak. De tonen van cognac ga je zeker waarderen!

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

De Leckere Paulus Utrechts Abdijbier

Brouwerij De Leckere

De Leckere Paulus is een blond abdijbier met 7,5% alcohol. Het heeft een volle en fruitige afdronk. Bitterheid houdt dit bier goed in balans. Dit bier is gebrouwen met mout van drie verschillende granen: gerst, haver en tarwe.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

De Leckere Witte Vrouwen

Brouwerij De Leckere

De Leckere Witte Vrouwen is het beste van twee werelden, het beste van Witbier en het beste van Weizen. Het bier heeft nog het meest weg van de Weizen. Heerlijk verfrissend en een ideale partner voor op een zonovergoten terras.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

De Leckere SpringHaver

Brouwerij De Leckere

Met De Leckere SpringHaver krijg je het voorjaar in de bol. Het goudgele bier is gebrouwen met havermout en gerstemout. Het is een lekker fris, uitstekend doordrinkbaar lentebier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,0

De Leckere Blauwe Bijl

Brouwerij De Leckere

De Leckere Blauwe Bijl is een zwaar degustatiebier. Deze kloek je niet even naar binnen; hier ga je echt voor zitten. Bij het brouwen is veel mout gebruikt en dat zoete van de granen proef je terug. Maar er zit zoveel meer in deze Blauwe Bijl. Rijk, proef en verwonder je bij elke slok.

Zware bieren

Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw

De Leckere Black Saxon

Brouwerij De Leckere

Black Saxon van de Leckere is een zwart bier. Dit door het gebruik van zowel donkere als geroosterde moutsoorten. Aroma's van roggebrood, gebrande noten en drop, met een volle smaak en tonen van kastanjes en volkorenbrood. Het biet is licht bitter in de afdronk.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

De Leckere Japanse Pale Ale

Brouwerij De Leckere

De Leckere Japanse Pale is blondkleurige Pale Ale. Het bier is gebrouwen met Japanse invloeden en daarom gedryhopped met Sorachi Ace hoppen. Het is een droge en vrij straffe Pale Ale met dille en limoen tonen die lang blijven hangen. Deze Japanse Pale Ale is een fris bier met een licht bittere afdronk.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

De Leckere Gulden Craen

Brouwerij De Leckere

De Leckere Gulden Craen is een fijn doordrinkbaar Blond bier. De geur van versgebakken brood hangt boven dit glas bier. Die zoete aroma's uit het mout, gecombineerd met de aangename bitters uit de hop maken de Gulden Craen tot een populaire blondine.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Toon alle
Bierista de leckere utrecht.001

De Leckere Utrecht tiende lid van Nederlandse Brouwers

29 januari 2016 Na Texels Bier is De Leckere uit Utrecht de tweede speciaalbierbrouwerij die is toegetreden tot De Nederlandse Brouwers. "De biersector is enorm aan het veranderen en samen staan we voor veel uitdagingen", aldus De Leckere-directeur Eric Odenwald Verder lezen
Tourbier

Heb jij De Leckere Tourkoorts al te pakken?

3 juli 2015 Heb jij de smaak van de Tour de France al te pakken? Bij brouwerij De Leckere helpen ze een handje. Ze hebben een speciaal tourbier gebrouwen. Onder de naam Tourkoorts brengen de brouwers een pittig fris bier op de markt, waar je harder van gaat fietsen Verder lezen