Affligem

Brouwerij Affligem

Affligem is gelegen in het Pajottenland in België. De abdij heeft een rijke geschiedenis die bijna 1000 jaar teruggaat. Door de eeuwen werd hier voortdurend bier gebrouwen. Affligem werd oorspronkelijk in de benedictijnenabdij van Affligem gebrouwen. De brouwerij werd voor het eerst vermeld in 1074; de eerste afbeelding dateert van 1570.

Tijdens de advent en vastentijd mochten de monniken niet zoveel bier drinken. Daarom werd er tijdelijk een zwaarder bier gebrouwen: de Affligem Tripel. De bieren van Affligem zijn Abdijbieren en zijn verkrijgbaar als Blond, Dubbelen Tripel. De bieren worden gebrouwen met hergisting op de fles. Met de jaren zijn er meer Affligem bieren de markt gekomen. Zoals de Affligem Hop Selection en Patersvat.

In 1995 wordt Heineken 95% eigenaar van de brouwerij. Heineken zorgt voor een geweldige impuls van het merk Affligem en sinds een aantal jaren is Affligem samen met Leffe één van de meest bekende en meest gedronken abdijbieren.

Onze topbieren

7,7

Postel Dubbel

Affligem

Postel Dubbel is een klassieke Belgische stijl Dubbel. Postel Dubbel is een stevig en zoet bier. Tonen van rozijnen, karamel, bruine suiker en gedroogd fruit. Roodbruin van kleur en helder in het zicht. Het bier heeft een redelijk lange, zoete nasmaak.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Affligem Blond

Affligem

Affligem Blond is een bovengistend abdijbier van 6,8%. Dit smaakvolle blonde bier heeft een hele reeks awards gewonnen. Onder andere goud op de European Beer Star in 2006, 2007, 2008, 2009 en 2012. Ook won dit bier goud tijdens de International Beer Challenge in 2012.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Affligem Dubbel

Affligem

Affligem Dubbel is een donkerkleurig bier met 6,8% alcohol. Dit is een lichtzoet bier met tonen van onder meer karamel. De Affligem Dubbel won zilver tijdens de International Beer Challenge (2011) en zilver tijdens de European Beer Star (2007).

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Affligem Tripel

Affligem

Affligem Tripel biedt alles wat een goede Tripel moet bieden. Dit licht amberkleurige bier heeft veel fruit, zoals banaan, abrikoos en perzik. De hop zorgt voor een mooie, genuanceerde bitterheid. Het flinke alcoholpercentage en het koolzuur maken dit bier helemaal af.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Postel Blond

Affligem

Postel Blond is een Belgische stijl Blond bier. Stevig en krachtig is smaak met een heldere goudkleurig zicht. Veel fruitige aroma's en zoet, alcoholisch in de smaak.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Postel Tripel

Affligem

Postel Tripel is een Belgische stijl Tripel. Dit goudkleurige bier is helder in zicht en heeft een flinke crispy witte schuimkraag. Ook veel koolzuur in dit bier. Aroma’s van gist, mout en fruit in de neus. De fruitige afdronk sluit mooi aan op de zoetheid van die bier.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Affligem Patersvat

Affligem

Affligem Patersvat is een smaakvol Blond Abdijbier. Dit blonde bier wordt slechts eenmaal per jaar gebrouwen. Door het gebruik van verse hopbellen heeft dit zoete bier een subtiel hoparoma met tonen van citrus. Je proeft ook een licht bittertje.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Affligem Hop Selection

Affligem

Affligem Hop Selection is een Blond bdijbier met subtiele hoparoma’s. De balans is dit bier is prachtig. Fruitige en bloemige aroma’s in de neus en licht kruidige tonen in de smaak. Het bier staat vol van koolzuur en dat past mooi bij deze Blond.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Affligem patersvat.001

Affligem Patersvat vanaf dit weekend van de tap verkrijgbaar!

15 september 2018 Naast de Blond, Dubbel en Tripel brouwt Affligem op jaarlijkse basis onder andere ook de Affligem Patersvat. Dit blonde najaarsbier is dit jaar, voor het eerst in Nederland, exclusief verkrijgbaar van de tap! Verder lezen