Brouwerij Affligem

Affligem is gelegen in het Pajottenland in België. De abdij heeft een rijke geschiedenis die bijna 1000 jaar teruggaat. Het was in 1074 toen zes roofridders besloten hun carrière voort te zetten als monnik. Dat stukje ontstaansgeschiedenis zie je terug in het logo. Hierin zie je het zwaard van Paulus dat verwijst naar de ridders. Door de eeuwen werd er in de abdij voortdurend bier gebrouwen. Tijdens de Middeleeuwen werd het gebouw meerdere keren verwoest en weer opgebouwd. Tijdens de Franse Revolutie worden de gbeouwen opnieuw verwoest. Het duurt tot 1869 voordat de monniken weer terugkeren. Pas in 1885 wordt er weer bier gebrouwen.

Tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog worden de koperen ketels in beslag genomen en omgesmolten tot oorlogstuig. Als de oorlog voorbij is wordt besloten de brouwerij niet meer op te starten. De recepten worden vernieuwd en er wordt gezocht door een 'lekenbrouwerij'.

Tijdens de advent en vastentijd mochten de monniken niet zoveel bier drinken. Daarom werd er tijdelijk een zwaarder bier gebrouwen: de Affligem Tripel. De bieren van Affligem zijn Abdijbieren en zijn verkrijgbaar als Blond, Dubbel en Tripel. De bieren worden gebrouwen met hergisting op de fles. Met de jaren zijn er meer Affligem bieren de markt gekomen. Zoals de Affligem Hop Selection en Patersvat.

In 1995 wordt Heineken 95% eigenaar van de brouwerij. Heineken zorgt voor een geweldige impuls van het merk Affligem en sinds een aantal jaren is Affligem samen met Leffe één van de meest bekende en meest gedronken abdijbieren.

Onze topbieren

7,5

Affligem Blond

Affligem

Affligem Blond is een bovengistend abdijbier van 6,8%. Dit smaakvolle blonde bier heeft een hele reeks awards gewonnen. Onder andere goud op de European Beer Star in 2006, 2007, 2008, 2009 en 2012. Ook won dit bier goud tijdens de International Beer Challenge in 2012.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Affligem Tripel

Affligem

Affligem Tripel biedt alles wat een goede Tripel moet bieden. Dit licht amberkleurige bier heeft veel fruit, zoals banaan, abrikoos en perzik. De hop zorgt voor een mooie, genuanceerde bitterheid. Het flinke alcoholpercentage en het koolzuur maken dit bier helemaal af.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Affligem Fris Blond

Affligem

Affligem Fris Blond is alles wat de naam belooft. Het bier heeft slechts 4,6% en dat is bijna een kwart minder dan de gewone Blond. Affligem Fris Blond lest de dorst.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Postel Tripel

Affligem

Postel Tripel is een Belgische stijl Tripel. Dit goudkleurige bier is helder in zicht en heeft een flinke crispy witte schuimkraag. Ook veel koolzuur in dit bier. Aroma’s van gist, mout en fruit in de neus. De fruitige afdronk sluit mooi aan op de zoetheid van die bier.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Affligem Patersvat

Affligem

Affligem Patersvat is een smaakvol Blond Abdijbier. Dit blonde bier wordt slechts eenmaal per jaar gebrouwen. Door het gebruik van verse hopbellen heeft dit zoete bier een subtiel hoparoma met tonen van citrus. Je proeft ook een licht bittertje.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Affligem Dubbel

Affligem

Affligem Dubbel is een donkerkleurig bier met 6,8% alcohol. Dit is een lichtzoet bier met tonen van onder meer karamel. De Affligem Dubbel won zilver tijdens de International Beer Challenge (2011) en zilver tijdens de European Beer Star (2007).

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Postel Dubbel

Affligem

Postel Dubbel is een klassieke Belgische stijl Dubbel. Postel Dubbel is een stevig en zoet bier. Tonen van rozijnen, karamel, bruine suiker en gedroogd fruit. Roodbruin van kleur en helder in het zicht. Het bier heeft een redelijk lange, zoete nasmaak.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Affligem Belgisch Wit 0.0

Affligem

Affligem Belgisch Wit 0.0 is een alcoholvrij Witbier. Verfrissend alcoholvrij witbier gekruid met sinaasappelschil en koriander.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Drie keer alcoholvrij

Bierista's geven graag hun mening om bierliefhebbers op het juiste spoor te zetten. Wat vinden ze van deze drie alcoholvrije bieren?

Verder lezen

Drie biertips voor een zonnig weekend

Lekker genieten van een goed glas bier. Het weekend is daarvoor het uitgelezen moment. Bierista heeft drie fijne biertips voor je.

Verder lezen

Warm aanbevolen door Bierista's

De gediplomeerde bierkenners uit de community van Bierista schrijven wekelijks talloze expert-reviews, die jou helpen de juiste keuze te maken.

Verder lezen

Drie fijne biertips om de week mee te beginnen

Met het groeiend aantal Bierista's komen er steeds meer expert-reviews binnen. Bierista geeft je drie smakelijke tips om de week mee te beginnen.

Verder lezen