Drie biertips voor een zonnig weekend

24 april 2021
Lekker genieten van een goed glas bier. Het is weekend, de zon schijnt; tijd om te genieten. Leden van de Bierista Community proeven zich de blaren op de tong en laten jou door middel van expert-reviews weten welke je bieren je wel - en welke je niet - moet hebben. Wij hebben drie tips voor een lekker weekend op een rijtje gezet.

Hoop Bleke Nelis

In Zaandijk staat Brouwerij Hoop, een parel in het Nederlandse bierlandschap. Een van die bieren die hier wordt gebrouwen is Hoop Bleke Nelis. Dit bier zetten we hier graag in het zonnetje, want ondanks de naam is dit een bier met flink wat kleur op de wangen. Daarvoor zorgt de hop. Die geeft deze American Pale Ale zijn eigenzinnige karakter mee. Mooie fruitige aroma's stijgen op uit je glas en een ronde bitterheid geeft die perfecte bite, waardoor dit bier fijn samengaat met je pizza of je kapsalon!

Hertog Jan Weizener

Bierista was de laatste dagen weer volop in het nieuws. Zo kwam je Bierista tegen op SLAM FM, de regionale dagbladen van Persgroep Media en op Nu.nl. Deejay Domien Verschuuren van Qmusic vroeg Bierista Alain welk bier hij klaar had staan. Dat was op de afgelopen zonnige dinsdag Hertog Jan Weizener, een fris en dorstlessend bier met het beste van twee bierstijlen: Witbier en Weizen. Bierista's houden wel van deze zonnige dorstlesser, getuige het gemiddelde rapportcijfer van een 7,4.

Affligem Belgisch Wit

Het derde bier is een klassiek Belgisch Witbier. Licht, sprankelend, verfrissend en dorstlessend. Affligem Belgisch Wit heeft het allemaal. Deze klassieker heeft slechts 4,8% alcohol en is een fijne doordrinker. Heerlijk als een starter en een aanrader bij vele gerechten. Een klassieke combinatie is die met mosselen, maar ook met lichte visgerechten, frisse salades, pasta's en zeker ook met asperges is het genieten geblazen.