Bierista bij Domien op QMusic

21 april 2021
Bij QMusic houden ze wel van een goed glas bier. Tja, wie niet?! Deejay Domien Verschuuren sprak met Bierista Alain Schepers over de verschillende biertrends dit voorjaar. En dat werd een gesprek om dorst van te krijgen!

Eindelijk worden de regels versoepeld. We kunnen weer het terras op en genieten van een lekker speciaalbier of van een versgetapte Pils. Wat een fijn vooruitzicht is dat. Domien Verschuuren bereidt zich goed voor op dat moment en liet zich bijpraten door Bierista Alain, die hem onder meer vertelde over blik, IPA, alcoholvrij bier en bierkennis.

Blik

In het gesprek wordt blik uitgebreid belicht. Blik is niet alleen duurzamer dan een bierfles, het is ook beter voor de houdbaarheid van bier. "In blik blijft je bier langer vers", zo hoorde de QMusic deejay. De populaire Bierista Bieropleiding bleef niet onbelicht tijdens het gesprek. De afgelopen maanden hebben meer mensen dan ooit de toegankelijke e-learning gevolgd boordevol bierkennis.

Favoriete bier

Aan het eind van het gesprek werd  Alain natuurlijk ook even gevraagd naar zijn favoriete bier. Hij stond voor het interview net op het punt om in een zonovergoten tuin te proosten op zijn verjaardag met een Hertog Jan Weizener