Warm aanbevolen door Bierista's

28 februari 2021
Ben je op zoek naar goede biertips. De gediplomeerde bierkenners van Bierista bieden je een schat aan inspiratie. Wekelijks schrijven ze talloze expert-reviews waar jij je voordeel mee kunt doen. Uit de rijke oogst van deze week hebben we weer drie fijne biertips geselecteerd.

Het eerste bier is afkomstig van de Flying Dutchman, deze week de Brouwerij van de Maand bij Bierista. Afgelopen weken kochten velen een bierpakket van deze brouwer en daar volgen natuurlijk weer de expert-reviews uit. Tree Hugging Wood Chopping Mother Nature Loving IPA is een heerlijke frisse IPA, toegankelijk en zonder scherpe kantjes. Hopiness is a way of life is het credo van de brouwer. En dat proef je terug bij elke slok van deze vaak onderscheiden IPA. Bierista's geven dit bier gemiddeld een 7,6.

Affligem Blond

Soms ga je voor extreme of experimentele smaken. Soms wil je gewoon een goed glas bier. Met Affligem Blond zit je altijd goed. Dit is geen bier dat de grenzen van smaak op zoekt. Dit is wel een typische Belgische Blond, fris, dorstlessend met een mooie fruitige ondertoon. Dit is heerlijk genieten en na het eerste glas schenk je vrolijk nog een glas in. Dit is een altijd-goed-bier voor alle gelegenheden. Een 7,5 krijgt dit bier van de Bierista's. Bekijk de specs en de reacties op dit bier en luister mee wat brouwer Wouter in de video te vertellen heeft. Wist je dat dit bier ook in een alcoholvrije variant verkrijgbaar is? Affligem Blond 0.0 kan ook rekenen op goede expert-reviews vanuit de community.

Orval

Een van de bekendste trappistenbieren is ongewtijfeld Orval. Dit bier in de kenmerkende fles is erg populair bij een grote groep bierliefhebbers. Het is wel een bier met een boerig randje en daar moet je wel van houden. Orval is spannend, avontuurlijk en ontwikkeld zich in de loop der tijd. Er zijn maar weinig mensen die dit bier het liefst vers drinken. Vanaf drie maanden heeft de gist in de fles zijn werk zodanig gedaan dat het bier nog beter is qua smaak. En ja hoor, je kunt het bier gerust maanden en ook zelfs jaren langer laten liggen. De smaak zal evolueren en je telkens weer verrassen. Orval is een bier dat op de bucketlist van iedere bierdrinker zou moeten staan. Als je dit bier eenmaal gedronken hebt, weet je of dat je fan bent of dat het een eenmalige ervaring was. De meeste Bierista's lusten er wel pap van. Niet voor niets krijgt dit trappistenbier gemiddeld een 8,0.