Affligem tripel
7,1

Affligem Tripel

Affligem (8)

Affligem Tripel biedt alles wat een goede Tripel moet bieden. Dit licht amberkleurige bier heeft veel fruit, zoals banaan, abrikoos en perzik. De hop zorgt voor een mooie, genuanceerde bitterheid. Het flinke alcoholpercentage en het koolzuur maken dit bier helemaal af.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
9.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Kenmerken
Abdijbier Bovengistend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Gratis verzending vanaf 12 bieren Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis

Kopen voor €1,31
(30cl)
7,1

Het oordeel van de Bierista's

Affligem Tripel is beoordeeld met een gemiddelde van 7,1 door onze Bierista's

7,1

Smaak

7,1

Zicht

6,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Krachtige, romige Tripel met best wat koolzuur (prettig in dit geval..). Fruitig en zoet met een licht bittertje in de afdronk. "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

5,5 Zicht Donkerblond helder bier met fijn wit schuim.

6,0 Neus Zoet, alcoholisch en fruitig van abrikoos en banaan met een vleugje karamel.

7,0 Smaak Vol en romig, zoet, alcoholisch en fruitig met een licht bittertje in de afdronk.

Spijs suggestie Gekruide kip uit de oven met tutti frutti.

6,8

"Ha, da gaan we weer. Een Tripel. Voor velen zijn Tripels wat oubollig en heel traditioneel. Dat klopt ook (en beetje), maar ze zijn vooral heel moeilijk te maken! Het speel met mouten, gisten en kruiden is niet makkelijk. Een goed uitgebalanceerde Tripel is dus een mooi stuk brouwcultuur! Even kijken, het Affligem Tripel heeft de typische kleur van een Tripel: donkerblond, bijna alsof je een abrikoos sap met wat water mengt. Troebel is het, logisch, de gist speelt hier een belangrijk rol, en de schuim is dik, wit en stabiel. Het aroma stelt me dan toch en beetje teleur. Een Tripel zou eigenlijk veel uitgesprokener ruiken. Kruidig is het, ja. Droog gras dat in de zon ligt ruik je heel goed en verse biscuit, ook wat groene banaan, maar het geheel blijft wat té ‘easy’. Hier is een bier dat voor de massa gebrouwen is, lijkt het. In de smaak vindt je weer de biscuit en de kandij terug, maar ook de banaan speelt nog steeds en rol. Het geheel gaat toch iets te veel richting zoet. Dat zullen de meeste niet erg vinden, ik houd van droge, pure Tripels. Dit bier is lekker, door gestylt om voor de massa aantrekkelijk te zijn. "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht donkerblond richting abrikoos, troebel, dikke witte schuim

6,0 Neus biscuit, kruidig, banaan, droog gras, maar weinig uitgesproken (voor een Tripel)

6,8 Smaak weer biscuit, kandij en banaan, zoete kant overheerst

7,0

"Ik vind de bitterheid in het bier aangenaam, de zoetheid mag wat minder voor de balans. De mooie volle fruitige smaak wordt wat verstoord door het hoge koolzuurgehalte, iets dat ik vaker storend vind bij (Belgische) bieren. Ondanks dat toch een aangenaam bier om zo nu en dan van te genieten."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht helder goudgeel met een witte fijne schuimkraag

7,5 Neus zoet, licht fruitig, peredrups,

7,0 Smaak zoet, bitter, geel fruit

Spijs suggestie kipsalade met ananas, fruitsalade, een wat stevige (gestoofde of gestoomde) vis

Uienquiche met abdijbier

Door de uien te laten sudderen in abdijbier wordt deze quiche heerlijk zoet. Een smaakvol en herfstig gerecht!

Ingrediënten

  • Olijfolie 
  • 750 gram uien 
  • 100 ml abdijbier 
  • 4 eieren 
  • 100 ml slagroom 
  • Bosje koreander 
  • 100 gram walnoten 
  • 200 gram abdijkaas 
  • 6 plakjes bladerdeeg 


Bereiding 

Zet een grote pan op het vuur en voeg wat olijfolie toe. Fruit de gesneden ui en voeg het abdijbier toe. Laat de uien smoren tot er bijna geen vocht meer in de pan zit. Doe de eieren in een kom en voeg de slagroom toe met een handje koriander en meng alles door elkaar met een garde. Voeg 100 gram walnoten toe aan de gesudderde uien. Bedek vervolgens een ovenschaal met het bladerdeeg en voeg eerst de ui met walnoot toe en daarna het ei-slagroom mengsel. Bedek alles met de abdijkaas en bak de quiche 30 tot 35 minuten in een oven op 200 graden.

Eet smakelijk! 


Geitenkaasballetjes voor bij de bierborrel


Van een hapje bij de borrel wordt iedereen vrolijk! Daarom serveert de Bier Butler je deze week een borrelhapje waar je zonder twijfel je vingers bij aflikt. Simpel, snel maar vooral bomvol smaak. Van deze geitenkaasballetjes ga je echt genieten!


Ingrediënten voor 3 stuks

  • 75 gram geitenkaas
  • 65 gram zwarte olijven
  • Schil van een halve limoen
  • 70 gram pistachenootjes

Bereiding

Doe de limoenrasp en de fijngesneden zwarte olijven door de geitenkaas. Houd drie olijven over. Prak dan alles tot een geheel. Pak een derde van het mengsel en rol er een balletje van. Druk dan een hele olijf in het midden van het balletje en druk wat aan. Rol het balletje tot de geitenkaas mooi om de olijf heen zit. Rol het balletje dan door de pistachenoten. Doe dit ook met de rest van het mengsel tot je drie balletjes hebt gevormd.

Pak een mooi, bierschoon glas dat geschikt is voor een tripel. Zoals gezegd kan geitenkaas een fijn zoetje wel gebruiken en fungeert het bier in deze combinatie als honing. Drink daarom bijvoorbeeld een smaakvolle Affligem tripel.

Loopt het water je al in de mond? Snel aan de slag dan! Eet smakelijk en proost!

Exclusieve rondleidingen voor Bierista's

Als Bierista heb je altijd een streepje voor. Met je bierdiploma op zak geniet je veel voordeel en ben je van harte uitgenodigd voor rondleidingen en proeverijen.

Verder lezen

Hertog Jan Vatgerijpt 2019 nu online verkrijgbaar

Hertog Jan Vatgerijpt 2019 is nu online te bestellen. Het bier is beschikbaar in een beperkte oplage. De flessen zijn los te bestellen en als pakket.

Verder lezen

Op ontdekkingstocht op Bier & Big Festival

Bierista Miel Neuraij was dit weekend te vinden op het Bier & Big Festival in Eindhoven. Hij ging op ontdekkingstocht en ontdekte mooie bieren.

Verder lezen

Gratis films kijken dankzij samenwerking Grolsch en Cinetree

Grolsch en Cinetree werken samen. Met een actiecode op de verpakking van 4 beugels kun je vanaf 1 april gratis tien films via Cinetree bekijken.

Verder lezen