Hertog Jan Grand Prestige wint van La Trappe Quadrupel

11 augustus 2020
We hebben jullie gevraagd te kiezen tussen twee kneiters van bieren. Hertog Jan Grand Prestige aan de ene kant en La Trappe Quadrupel aan de andere kant. Beide bieren. Er werden honderden stemmen uitgebracht. De winnaar is geworden ... Hertog Jan Grand Prestige met 58% van de stemmen.

La Trappe Quadrupel kreeg 42% van de stemmen. Het is een absoluut topbier uit het assortiment van trappistenbrouwerij La Trappe in Berkel-Enschot. Met 10% is dit het zwaarste bier uit het vaste assortiment. Andere bieren zijn La Trappe Blond, La Trappe Dubbel en La Trappe Tripel. Daarnaast zijn er de La Trappe Puur en La Trappe Witte Trappist. In de herfst is La Trappe Bockbier weer verkrijgbaar. Het enige trappisten Bockbier ter wereld.

Oak Aged

La Trappe Quadrupel krijgt van Bierista's een gemiddelde beoordeling van een 8,3. Dat is een uitzonderlijk hoge waardering. De Bierista's roemen de volheid en de zoetheid van het bier en komen naast aroma's van karamel en mout veel tonen tegen van gedroogd fruit, rozijntjes en dadels. Deze Quadrupel wordt ook op verschillende vaten gelegd. Dit levert nog complexere bieren op. Deze Oak Aged-serie is verkrijgbaar in de kloosterwinkel bij de brouwerij. Het is een aanrader eens af te reizen richting Berkel-Enschot. Het is prettig vertoeven op het terras van het proeflokaal en ook de rondleiding is zeer de moeite waard.

Limited edition

Hertog Jan Grand Prestige is een gerstewijn en beduidend minder zoet dan een Quadrupel. Dit is het kroonjuweel van Hertog Jan. Ook dit bier wordt op verschillende vaten gelegd. Jaarlijks komt er een nieuwe Vatgerijpt-serie uit, die zeer gewild is. Deze limited editions zijn vaak al uitverkocht voordat je een paar keer met je ogen hebt kunnen knipperen. Begin september komt er weer een nieuwe serie op de markt.

Rondleiding

Hertog Jan Grand Pestige wordt door Bierista's gemiddeld beoordeeld met een 8,6. Het is een vol en rond bier, waar iedere bierliefhebber van kan genieten. Neem je er echter de tijd voor dan kun je veel bijzondere geuren en smaken in dit bier ontdekken. Sowieso leuk om eens aan de wieg van dit bier te gaan kijken. Tijdens een rondleiding in de Hertog Jan brouwerij in het Limburgse Arcen hoor je veel leuke weetjes en feitjes over dit bier en loop je door de kelder waar duizenden flessen liggen te rijpen.

Abdijbierreeks

Hertog Jan Grand Prestige is het zwaarste bier uit het vaste assortiment van Hertog Jan. Deze brouwerij heeft daarnaast nog veel andere bieren die de moeite waard zijn, waaronder de klassieke abdijbierreeks Hertog Jan Enkel, Hertog Jan Dubbel en Hertog Jan Tripel. Ook is er Hertog Jan 0.0, die vanaf de lancering al in de Top 10 Alcoholvrij te vinden is.