Lars Dassen Andijk, Nederland

Bierista - 3 Badges - 2490 Biercoins - 11 Reviews - #bedanktLars
Bierista Bierdiploma
Bier proeven kun je leren

Top 10 - 2023

1. Lefort Tripel

2. Tripel Karmeliet

3. La Chouffe

4. Leffe Blond

5. Bersalis Tripel

6. La Trappe Quadrupel

7. Wilderen Tripel Kanunnik

8. Gauloise 10 Tripel Blond

9. Straffe Hendrik Tripel

10. Duvel

Review badges 11 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
5,0

"Over het algemeen vind ik dit bier een 5. Dat komt puur door het zicht en door de geur. Deze 2 aspecten waren prima op orde. Alleen de smaak viel me echt heel erg tegen wat ik erg jammer vond. Het blik is ook erg aantrekkelijk voor het oog. Al met al niet een hele beste score."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Het bier heeft een troebel oranje kleur waarop een stevige schuimkraag zit. Deze kraag blijft erg goed plakken aan de binnenkant van je glas. Door de troebelheid valt er nog niet heel veel koolzuur te zien.

7,5 Neus Wanneer je het bier inschenkt ruik je de aroma's van de ananas al vrij komen. Verder ruikt het bier ook zelf erg smaakvol. Ook ruik je de echte hopgeuren met een lichte droge tint erin.

3,0 Smaak De smaak is overheerst door een ongelofelijke hoeveelheid bitterheid als je het mij vraagt. Ook proef je een hele zachte zoete tint achter in je tong. Ook de koolzuur is niet echt aanwezig.

Spijssuggestie Sterke kaas of iets vettigs om de intense bitterheid te verminderen.

6,5

"Zelf vond ik dit bier wel lekker alleen erg zonde van de overheersende hop zoals ik al vermeld had. Wel vond ik het zicht erg interessant vanwege het koolzuur vermengt met de troebele kleur."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Op het eerste gezicht zie ik een stevige schuimkraag opgebouwd uit kleine luchtbellen. Deze kraag is normaal wit. De kleur van het bier zelf is troebel oranje met een licht hoeveelheid koolzuur. Wanneer je goed kijkt zie je echt de kleine belletjes onderin het glas.

5,5 Neus Het heeft een vrij sterke hop geur met een beetje citrus. Zelf vind ik de hop net iets te dominant waardoor je eigenlijk bijna niks anders ruikt dan hop.

6,0 Smaak Net zoals de geur heeft de smaal ook veel weg van hop wat ik persoonlijk niet echt heel erg lekker vind. Wel is de rest van het bier daardoor vrij interessant als het gaat om proeven vanwege de sterke hop. Zo kan je nog meer je best doen om de andere smaken eruit te halen. Ook zit er in het begin vrij veel koolzuur in waarna dat overgaat in een middelhoge bitterheid.

Spijssuggestie Hierbij zou je zoute vis kunnen proberen. Wel denk ik dat dat niet lekker paart met de hop smaak. Bij dit bier is de spijscombinatie erg lastig.

8,0

"Dit biertje is voor mij een soort all-rounder. Ik denk dat je deze bij bijna alle gelegenheden kan drinken. Zowel gewoon tijdens het avond eten (behalve bij vlees) als op het terras als in de zon. Lekker licht, niet te veel alcohol en kan een verfrissende werking hebben."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Een troebel gouden kleur met daarop een stevige, plakkerige schuimkraag gemaakt van kleine luchtbellen. Ook valt het koolzuurgehalte vanuit de buitenkant niet heel goed te zien vanwege de troebele kleur. Daarentegen zijn er wel belletjes te zien aan de onderkant van het glas.

7,5 Neus Zelf vind ik dit soort geuren altijd erg complex vanwege de sterke kruiden die er doorheen gewikkeld zijn. Wel ruik ik een licht tint van citrus. Een erg interessante geur die je nieuwsgierig maakt naar de smaak.

7,5 Smaak Een hele lichte tarwe smaak zit aan dit bier met daarin ook een lichte bitterheid. Wel valt deze een beetje zuurder op de tong waardoor de kaken samentrekken. Wel zit er aardig wat koolzuur in dit bier, een beetje vergelijkbaar met dat van spa rood.

Spijssuggestie Hierbij zou je heel goed een visgerecht kunnen eten zoals bijv. zalm. Ook denk ik dat verschillende licht kazen hier goed bij zullen passen.

8,0

"Over het algemeen vind ik dit bier een 8. Een mooie structuur als ik kijk naar de schuimkraag en de kleur valt ook niet tegen. De geur vond ik erg complex en uitdagend wat het dus extra interessant maakt. De smaak vond ik wel prima. Alleen de ijzersmaak die ik een beetje proefde vond ik jammer. Al met al een erg interessant biertje om uit te proberen als je van Donker & Rijk houdt met een kleine toon van Intens & Uitdagend "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Een mooi troebel rode amberkleur met daarin veel koolzuur verwerkt. Daarbij is de schuimkraag een beetje gebroken wit. De kraag is heel stevig en blijft heel lang staan met kleine luchtbelletjes.

6,5 Neus Het bier heeft een sterk kruidige geur. Bij deze geur kun je eigenlijk al ruiken hoe de nasmaak van het bier kan gaan worden. Ook komt de geur van het mout mooi naar boven.

6,5 Smaak Een zachte fruit smaak wat heel kort aan houdt. Daarna proef je veel kruiden door elkaar. Ook proefde ik een beetje een soort ijzersmaak door het bier. De bitterheid van dit bier blijft lang hangen achter op je tong. Ook heeft dit bier een zware body wat natuurlijk kan komen door de 10.5% alcohol.

Spijssuggestie Ik zou zelf iets van een vleesgerecht erbij nemen. Denk dat aan biefstuk. Ook is een chocoladedessert goed te combineren bij een quadruppel. Als je niet van de bitterheid houdt van dit bier, kan er ook nog gekozen worden voor bijvoorbeeld zoute visgerechten.

8,5

"Dit biertje heeft mij meer dan verrast. Het begint al bij het etiket van het blikje. Een goed versierd blikje met op de voorkant 5 zogenaamde "Stormtroopers" van de film Star Wars. Vervolgens is de geur erg aangenaam en totaal niet wat je verwacht bij het stoere uiterlijk. De smaak is precies zoals je zou verwachten na het ruiken van het bier. Soepel, zoetig, tropisch en exotisch. Al met al erg lekker en een aanrader voor tijdens een proeverij te laten zien en drinken maar ook voor een avondje terrassen of met vrienden zitten."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Het bier heeft een licht gelige kleur met een kleine troebelheid. Verder is de schuimkraag erg stevig en blijft hij lang hangen en plakken aan het glas. Door de troebelheid valt er op het eerste gezicht niet veel te vertellen over het koolzuurgehalte.

6,5 Neus De geur een hele sterke fruitige, exotische geur. Zo ruik je bijvoorbeeld een kleine ananas tint.

7,4 Smaak Ook bij de smaak proef je de exotische fruit. Zoals bijvoorbeeld de ananas speelt een goede rol in de smaak. Wel neemt de bitterheid het al gauw over, wat totaal niet storend is. Verder proef je een constante hoeveelheid koolzuur. de sterkte hiervan is normaal. Verder heeft het een iets zwaardere body en ook als je het bier drinken voelt het wat steviger aan.

Spijssuggestie Dit wat fruitig biertje met een goede hoeveelheid bitterheid kan je goed combineren met bijvoorbeeld kaas, vis of gegrild vlees. Ook zou deze prima kunnen bij een borrelplankje met vrienden.

6,3

"Dit is een prima bier voor op het terras in een zomerse temperatuur. Ook kun je deze prima drinken bij een zoet dessert. Voor de rest vind ik de waterige smaak een beetje jammer en had ik als brouwer meer gedaan met de kiwi die er in verwerkt is. Al met al is het bier een 6.3 meer dan waard."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Licht geel kleurig bier met een mistige uitstraling. Bij het inschenken vormt zich een 2-vingerige schuimkraag waarna de kraag vrij snel inzakt tot een klein laagje. Ook is op het eerste gezicht de koolzuur niet echt te zien.

4,0 Neus De geur is vrij complex omdat het snel verdwijnt. Het ruikt naar een lichte vorm van grapefruit met een vleugje citrus.

6,0 Smaak Het heeft een waterige smaak. Op het begin proef je heel even een kleine kiwi aroma waarna de bloedsinasappel en de bessen juist bij elkaar komen. Ook is de bitterheid vrij constant, zowel op de tong als tijdens de nasmaak is het goed in balans met de koolzuur.

Spijssuggestie Een zoet ijsdessert met fruit past hier goed bij.

7,5

"Dit bier geef ik een 7,5. Dat komt onderandere door de verrassende smaak ten opzichte van het zicht. Zo had ik bijvoorbeeld niet verwacht dat het koolzuurgehalte vrij hoog zou zijn en om zou slaan in een goede bitterheid. Ook vind ik dit een bier dat je op vrij wel elk moment van de dag kan drinken. Zelf zou ik aanraden om er niet te veel van te drinken in verband met de hoeveelheid alcohol en de wat zwaardere body zodat je de smaken goed blijft proeven."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Goudekleurig bier met op het eerste gezicht een matige hoeveelheid aan koolzuur. Als ik naar de schuimkraag kijk zie ik een stevige schuimkraag met kleine belletjes die lang in takt blijft.

5,5 Neus Een complexe, kruidige geur met ene lichte citrus tint. Ook ruik ik een kleine moutige toon. Voor de rest niet heel speciaal.

6,5 Smaak Ook heeft dit bier een complexe smaak. Vooral de citrus gecombineerd met het hoge koolzuur maakt het interessant. Wel vind ik dat het erg snel overspringt naar een hoge bitterheid waarna de koolzuur erg lang blijft hangen.

Spijssuggestie Vlees en vis gerechten zouden hier perfect bij passen. Ook pittige en belegen kazen.

6,0

"Dit is een prima biertje om tijdens het avond eten te drinken of op het terras te bestellen. Wel heeft het een erg complexe smaak waardoor je na mijn mening wel je gerecht op het biertje moet aanpassen."

Review : Saison Dupont
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Een troebel, goudkleurig biertje met op het eerste gezicht een normaal koolzuurgehalte. Het heeft een witte, stevige schuimkraag. Ook blijft de kraag lang in takt.

3,5 Neus Een complexe geur wat naar zoet neigt. Ook heeft het een lichte mout geur.

6,0 Smaak Het heeft een smaak van veel verschillende kruiden. Ook is de bitterheid goed in balans met de verschillende kruiden. Daarnaast heeft het een lichtelijk droog aan het begin. Het heeft een matig koolzuurgehalte met een lichte body.

Spijssuggestie Kip gerechten maar ook salades passen er goed bij.

7,0

"Wanneer ik alles bij elkaar optel krijg ik een 6.7. Bij dit heerlijke bier ronden we het daarom natuurlijk af naar boven en word het een keurige 7. Dit bier heeft smaak, lichte body en een goed verdeelde hoeveelheid bitterheid. Ook de hoeveelheid koolzuur valt goed tot zijn recht en is totaal niet storend."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Een troebel, goudkleurig bier met een oranje gloed. Een volle krachtige, plakkerige schuimkraag die lang stand houdt. Ook is er op het eerste oog veel koolzuur te zien wat naar maten redelijk afzwakt.

6,0 Neus Een lichte gist geur waarnaar de citrus het dominant overneemt. Ook ruik je een kleine hoeveelheid van de toegepaste koriander.

8,0 Smaak Een frisse citrus smaak met een groot gehalte aan koolzuur. De bitterheid valt aan het begin mee, alleen bij de nasmaak neemt de bitterheid toe. Ook proef je een lichte smaak van de alcoholaroma's. Verder heeft het een lichte body.

Spijssuggestie Visgerechten. Friet of pizza, maar ook kazen of pasta zou je hier prima mee kunnen combineren.

6,0

"Alle cijfers bij elkaar opgeteld krijg je afgerond een 5.5. Qua zicht is hij niet heel speciaal, de schuimkraag valt snel weg en door de troebelheid valt er weinig te zien. Daarentegen vond ik de geur juist wel interessant vanwege de banaan die je na mijn mening erg sterk rook. Daarna hebben we de smaak. Die vond ik niet heel speciaal alleen weer de banaan die terug kwam in de nasmaak. Wel vind ik dit biertje erg geschikt voor in de zomer op het terras. Vandaar de zes."

Review : Steenbrugge Wit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

3,0 Zicht Zeer troebele, lichtgele kleur. Nauwelijks tot geen schuimkraag waarbij het wel een zeer stevige schuimkraag lijkt te zijn. Qua koolzuur valt er door de troebelheid niet veel van te zien.

6,0 Neus Banaanachtige geur met een kleine kruiden tint van koriander. Ook ruik je de lichte citrus geur na de banaan.

6,0 Smaak Op het eerste moment smaakt het eigenlijk nergens naar, een hoog koolzuurgehalte met een lage bitterheid. Wanneer je op het punt staat de slok door te slikken proef je een overduidelijke bananen smaak met daarin een goede bitterheid. Hij heeft een zeer lichte body.

Spijssuggestie Kip gerechten of verschillende zachte kazen.