Koen Geurts Broek in Waterland, Nederland

Bierista - 5 Badges - 3150 Biercoins - 18 Reviews - #bedanktKoen
Bierista Bierdiploma
Badge Bierquiz 2020
Badge Speedcourse Leffe
Badge Bierquiz 2019

Review badges 18 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,0

"Ruikend naar de winter 2020, die maar blijft hangen naar mijn gevoel. Metaal, koper in de neus en moutzoet, tikkie geroosterd, leer en hout. Kruidig maar dominant zoet in de mond, kandij, melasse, salmiak, warm alcoholisch."

Review : Kasteel Donker
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht volle schuimkraag met beige kleuraccenten, donker bruin modderig troebel

6,0 Neus Ruikend naar de winter, moutzoet, tikkie geroosterd, leer en hout en een metalig koper in de neus.

7,2 Smaak Kruidig maar dominant zoet in de mond, kandij, melasse, salmiak, warm alcoholisch mondgevoel.

Spijssuggestie Sauzen voor winterse gerechten, wild, stoofvlees, stoofjes, kan ook bij zoete chocolade toetjes.

6,4

"Fris en fruitig, dubbele IPA die met zijn 8% zich laat gelden als Zeus de oppergod. Maar dit keer ben ik het niet volledig met Zeus eens. De hopbitters zijn nogal dominant bepalend en overschaduwen de fruitigheid. Er zit iets in de bitterheid die de mond, tong en keel mysterieus laten raden wat dat vreemde smaakje in de achtergrond precies is. Niet getreurd hoor, Zeus heeft een lichte kant, het wegdrinkertje bij zomerse taferelen. "

Review : Walhalla Zeus
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mooi geel mistig kleurtje, prikkelend schuimpie met grote bubbels die na een tijdje wegtrekken

6,0 Neus Magere neus met hoppige citrus die eruit springt. Verder is het zoeken naar andere geurtjes.

6,0 Smaak Wat een tikkie afwezig is in de neus verwacht je dat het gecompenseerd zal worden in de mond. Dat valt wat mij betreft wat tegen om eerlijk te zijn. Er is absoluut voldoende frisheid en fruitigheid te beleven maar het de hopbitters nemen het nogal te agressief over en blijven zorgen voor een bittere nasmaak (figuurlijk) .

Spijssuggestie Salades evt met citrus vruchten. Jonge romige kazen, lichte pasta gerechten.

8,3

"Zo zit je te klappertanden bij -15 dan plotsklaps kan je zo weer je zwemshort aan. Dat hoeft niet zo nodig door het weer te komen maar door wat je nuttigt. Over nuttig gesproken, amai! amai! wat doen ze bij Jopen nu met deze chapter 2 triple NEIPA. Juist dat gevoel komt tot leven met dit bier, tropische winden, strand en zon, een grote fruitschaal gevuld met abrikozen, ananas, kokosnoot en citrusvruchten. Jopen hoort bij de grote ‘massa’ jongens en meisjes maar blijft ons hopelijk met open vizier verrassen en van onze stoel blazen met wat meesterstukjes zoals deze"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht strogeel met een lekker parelend schuimpie die ietjes wegtrekt

8,5 Neus ‘Klik klak’ zegt het blik en als een tropische fruitbo(o)m wordt je neus getorpeteerd met allerlei zoetigheid. Ik heb het gevoel dat ik de vruchten ga plukken van mijn 3,50 euro.

8,5 Smaak Zeer frisse en prikkelende mondperikelen veroorzaakt door abrikoos, citrus, ananas en kokosnoot. Lekker wegdrinkertje ook zo blijkt maar dan... jaaaa dan gebeurt het!!!. Bij het verlaten van mijn mondholte komt die vette 9,5% ABV verraderlijk om de hoek kijken en danst verwarmend weg

Spijssuggestie Hemelse pairing met een Poké Bowl van zalm gemarineerd in oystersaus, sushirijst, mango, Edamame bonen, taugé en wat verantwoorde kiemen. Miljaar, wat heb ik zin in zon, zee en strand. Pas perfect bij salades met fruit (zonder zuur), romige kazen, kip of kalkoen op de barbecue of in de oven.

8,0

"Ooit zo’n zeventig jaar geleden hebben ze in het Amerikaanse dorp Spencer, een paar monniken in een historisch pand gesmeten. Onder hun een paar typografen, lettermakers in de volksmond (zie de letters van het woordlogo), die een middelmatige interesse hadden in bierbrouwen. Maar goed het hoort bij de Benedictijner Regel en zo geschiedde, the one and only Amercian Trappist werd gekeurmerkt. Gebeurde het mij gisteren toch niet dat een bevriende whiskey liefhebber mij een grote fles Spencer Imperial Stout voor mijn neus duwde. Buiten -8 binnen werd het steeds warmer. Goed bier in deze barre wintertijden, kan niet anders zeggen. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,7 Zicht Ik had een donkerbruin tot bruinzwart vermoeden dat de schuimkraag van bruine mousse een visuele introductie was op een mooi drinkmoment.

7,0 Neus Over de neus gesproken mijn neusschelpen werden rustig rokerig gestreeld door chocolade en koffie walmen.

Smaak Vol en moutig in de mond werden de papillen subtiel wakker geschud door de bitterheid van pure chocolade, geroosterde espresso bonen. Tikt even verwarmend aan tegen neuskeelholte om dan bitter weg te ebben in drop en de plakkerigheid van donker fruit pakweg een dikke rozijn of een pruim.

Spijssuggestie We deden er een schepje bovenop een namen een hap van een reep pure chocolade, BAM wat een pairing. Kan ook met rijpe kazen en tiramisu etc

9,0

"Sterk Rogge bier van Gulpener is een kanjer, een verassend bier met een eigen karakter. Een spectrum van wel uitgebalanceerde smaken passeren de neus- en mond revue. Zoet, romig, moutig, bitter, kruidig en dat licht peppertje dat maar blijft spelen op je tong aan het eind. Het is met lokale en natuurlijke producten gebrouwen en dat vinden we fijn. Jawatte ik vind dit onder de zogezegde supermarkt bieren (niet denigrerend bedoeld) een topper. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Mooi semi transparant oranje-bruine, ja we kunnen zeggen ambere, verschijning met een medium inzakkend licht-geel kraagje.

8,2 Neus Vlagen van noeste arbeid en roggebrood bakkers walmen in mijn hoofd, ik ruik de aarde met een licht houtige ondertoon, zoet rogge moutig.

9,0 Smaak Eerst de zoete inval vol romig in de mond, dan komen de kruidige tonen met kruidnagel dat de boventoon voert en met een pepper randje als eindtoon. Maar niet te dominant goed afgewogen, subtiel speels. De nasmaak is een combinatie van bitter met de zoetigheid van rozijnen van blauwe druif, iets plakkerig. Aan het eind van de rit blijft het peppertje op de tong springen. Ik hou hier erg van.

Spijssuggestie Belegen en oude kaas, droge worst bijv. een feutje of chorizo of een paté van wild, Hollandse potten, wild gerechten (fazant, hert)

8,6

"Deze herfstbok speelt met je smaakpapillen. In een subtiel wisselwerking van karamel, whiskey geroosterde mout, licht koffie met een fijne nasmaak van subtiele bitters en dan valt de warmte in de keel, heerlijk. Een meesterwerkje van een toch wel commerciele brouwerij. Dit is mijn bockbier. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Fantastische roodbruine kleur, licht troebel, mooie beige schuimkraag iets inzakkend.

8,5 Neus Karamel stroop toetsen, gebrande mout, vlagen van nat hout, verfijnde neus

9,0 Smaak De eerste slok die in de mond blijft hangen gebeurt er iets met je smaakpapillen. Een wisselwerking tussen karamel, whiskey geroosterde mout, licht koffie gaat over in een lange nasmaak van subtiele bitters maar niet storend lang. Na twee volle slokken valt de warmte in de keel, heerlijk. Dit is mijn bockbier.

Spijssuggestie Diverse stevige Stamppotten, snert met worst, stoofpot, varkensvlees, schnitzel, belegen of pittige kazen.

8,5

"Een toegankelijk zwaar blond bier met een zacht karakter. Een fijn evenwicht van zoet fruit, vanille tonen en subtiele aroma's van rook, hout. Dit bier heeft een body maar alles is gedegen aanvaardbaar voor het grote publiek."

Review : Cornet Smoked
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Goudgeel bier, lichte troebeling en een witte, fijne volle parel schuimkraag.

7,5 Neus Vanille walmen, zoet fruit, de rook is subtiel op de achtergrond. Valt een tikkie tegen.

Smaak Zeer zacht en fijn in de mond, zoet fruit en vanille met een toegankelijke subtiele rook en houtsmaak. Alcoholische warmte maker in de afdronk.

Spijssuggestie Gekruide gerechten, Pittige en belegen kazen.

6,0

"Interessant biertje op het zicht maar niet echt uitgesproken in neus en smaak. Borrelt fris en sprankelend uit de fles koolzuur, zurig zoet, alcoholisch mondgevoel dat de karamel, licht koffie en hop nasmaak teveel overheerst."

Review : Caracole Ambre
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht meer oranje dan amber, wat wazig, eiwitte schuimkraag sprankelend maar inzakkend.

5,0 Neus fris en fruitige toetsen; perzik, abrikoos, karamel, iets zurigs

6,0 Smaak koolzuur, zurig, alcoholisch mondgevoel dat de karamel, licht koffie en hop nasmaak teveel overheerst. Smaak evolutie is kort en blijft vooraan in de mond en verdwijnt redelijk snel.

Spijssuggestie Kip en gevogelte, Jonge en romige kazen, stevigere salades

7,3

"Jessenhofke is een (een van de eerste) biologische brouwers in Belgisch Limburg met enkele zeer markante brouwsels in hun portfolio, uitsluitend biologische bieren en met alleen Belgische biologische hop van Joris Cambie uit Poperinge. Deze bruine variant doet het rustig aan met het onthullen van het aroma in de neus, maar in de mond onthullen zich de geroosterde mout en karamel toetsen met vleugjes chocola, vanille. Een redelijk snelle bittere nasmaak met koffietoetsen. Het is geen top 'bruin' maar eentje die je zeker niet mag overslaan. Trouwens ook de andere bieren van deze brouwerij niet."

Review : Jessenhofke BRWN
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Kleur donkerbruin met medium dikke schuimkraag beige en crème achtig.

7,0 Neus Eigenlijk niet echt een dominantie aan geuren in de neus, maar te ontdekken zijn de geroosterde mout en karamel toetsen met vleugjes chocola, vanille en leer

7,3 Smaak Een uitgebalanceerd smaakpalet van geroosterde mout, chocola, karamel en hier en daar wat gedroogd fruit. Een nasmaak van geroosterde bitterheid en koffie.

Spijssuggestie Stoofpotjes, stevige hutspotten, kazen met karakter maar niet té scherp.

6,8

"Als Tripel liefhebber valt deze toch wat tegen. Bij het uitschenken en op 't zicht beloofd het bier veel maar vooral de geur laat het afweten. De smaak compenseert het dan wel maar lost niet de verwachtingen in die je gewend bent van een Tripel."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Een goudgeel licht oranje kleur, mistig . Een volle witte en stabiele schuimkraag.

5,9 Neus Er komt niet veel naar boven in de neus, wat bitter en alcohol dat valt eigenlijk tegen wat je verwacht in vergelijking met het zicht.

6,8 Smaak Een eerste mondgevoel is vrij alcoholisch en bitter, iets bijtend. Zoet moutig, tropisch fruit, licht karamel en een nasmaak van bitters en jong hout

Spijssuggestie Gegrild kippie en wild gevogelte, vis de vettere varianten, vleesgerechten met bepaalde kruiden.