Jopen Bier (218)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Zo zit je te klappertanden bij -15 dan plotsklaps kan je zo weer je zwemshort aan. Dat hoeft niet zo nodig door het weer te komen maar door wat je nuttigt. Over nuttig gesproken, amai! amai! wat doen ze bij Jopen nu met deze chapter 2 triple NEIPA. Juist dat gevoel komt tot leven met dit bier, tropische winden, strand en zon, een grote fruitschaal gevuld met abrikozen, ananas, kokosnoot en citrusvruchten. Jopen hoort bij de grote ‘massa’ jongens en meisjes maar blijft ons hopelijk met open vizier verrassen en van onze stoel blazen met wat meesterstukjes zoals deze"
Koen Geurts