Alex Berends BEDUM, Nederland

Bierista - 12 Badges - 3725 Biercoins - 24 Reviews
Bierista Bierdiploma
Bierista proefcertificaat
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Bierquiz 2019
Badge Bockbier
Badge Bud
Badge Oktoberfest
Badge Speedcourse Leffe
Badge Uiltje Brewing Company
Badge Brouwersnös
Badge Bierquiz 2020

Review badges 24 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,9

"Dit bier is naar mijn mening echt een succes nummer. Je betaald er wel voor, maar de complexiteit compenseert de wat hogere prijs zeker. Oprecht genieten van dit speciale barrel aged bier! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een zwart bier met een bruinkleurige, romige schuimkraag die snel wegbrokkelt.

8,0 Neus De cognac heeft in de geur de voorgrond. Verder is er turf en chocolade waar te nemen.

8,5 Smaak Ook in de smaak heeft de cognac de voorgrond. Wel is er als je goed proeft meer in de smaak waar te nemen zoals: Rood fruit, vanille, een houtachtige smaak en chocolade. Een mooi complex bier dus. Het bier heeft een vol, licht sprankelend mondgevoel. En in de nasmaak is voornamelijk een lang aanhoudende cognac smaak.

Spijssuggestie Een lekkere oude kaas of een rood vlees gerecht.

9,5

"Daar staat hij dan. De wereldberoemde Westvleteren 12. In mijn geval 3 jaar gerijpt om de optimale smaak te bereiken. Het was bijna spannend om deze fles open te trekken. Ik ben echter erg blij dat ik het wel gedaan heb, want dit is een voortreffelijk bier wat mijn verwachtingen niet tekort heeft gedaan. "

Review : Westvleteren 12
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een niet doorzichtig, donker bruin, amberkleurig bier. Met een flinke, crème kleurige schuimkraag die langzaam weg brokkelt.

9,0 Neus De mout heeft in de geur de voorgrond. Op de achtergrond is er donkerfruit, karamel, chocolade en een geur die doet denken aan appelstroop waar te nemen.

9,0 Smaak De smaak is voornamelijk moutig en licht alcoholisch. Als ik goed proef kan ik toch ook weer de karamel, het donkere fruit en de appelstroop die ik in de geur waarnam in de smaak terug vinden. Verder heeft het bier een romig, licht tintelend mondgevoel, met een licht bittere, lang in de mond aanhoudende nasmaak.

Spijssuggestie Ik drink dit bier zonder eten er bij om het zo volledig mogelijk te ervaren.

9,0

"Mijn persoonlijke voorkeur gaat niet uit naar blond bieren, maar dit bier is werkelijk heerlijk! Prijzig is het zeker, maar je krijgt er een gigantisch palet aan smaken voor terug. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een troebel crème / lichtbruin kleurig bier, met een stevige gebroken wit gekleurde schuimkraag, die gelijkmatig wegzakt.

9,0 Neus De mout heeft in de geur de voorgrond. Verder doet het bier fruitig aan en is er op de achtergrond karamel waarneembaar.

Smaak Ook in de smaak heeft de mout de voorgrond. Verder heeft het bier een fruitige smaak en is in de achtergrond karamel waar te nemen. Het bier heeft een tintelend en romig mondgevoel. De nasmaak is licht zoet en blijft lang in de mond aanhouden. De smaak geeft je wat de geur doet vermoeden en beide vind ik heerlijk!

Spijssuggestie Jong belegen kaasblokjes gaan met dit bier erg goed samen. Ook is dit bier vast lekker bij gegrild vlees. Ik raad persoonlijk echter aan om dit bier zonder andere toevoegingen te drinken, om de smaak maximaal uit te laten komen.

8,5

"Ik vind dit een oprecht lekker bier. Het is dat het alcoholpercentage relatief hoog is, maar anders dronk ik hier zo meerdere van weg. De gebruikte hop en mout soorten zijn naar mijn mening perfect in balans. Genieten! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een mooi goud / amberkleurig, niet doorzichtig, troebel bier. Het bier heeft een flinke gebroken wit gekleurde schuimkraag die langzaam wegzakt.

8,1 Neus De als tropisch fruit ruikende hopsoorten vallen in de geur het meest op. Ook is er een zoete moutige geur. Ver in de achtergrond is er ook perzik te herkennen.

8,0 Smaak Een licht zoete moutige smaak is op de voorgrond, met een lekker stevige hopbitter. Op de achtergrond is er perzik, caramel en tropisch fruit te proeven. De gebruikte hopsoorten springen er uit in de smaak. Het bier heeft een stroperig, licht tintelend mondgevoel. In de nasmaak is voornamelijk een prettig zoete smaak, die lang in de mond aanhoudt.

Spijssuggestie Gegrilde, lekker gekruide kipfilet is bij dit bier erg smakelijk. Maar het bier is het ook waard om zonder toevoegingen te drinken.

9,0

"1 van mijn persoonlijke favorieten. Dit bier keer ik keer op keer naar terug door de heerlijke complexe smaken. Ook heb ik het geluk gehad dit bier na een rondleiding van de tap te kunnen drinken. Genieten! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Een amberkleurig bier, met een flinke, gebroken wit gekleurde schuimkraag die langzaam en geleidelijk wegzakt.

9,0 Neus Een zoete, fruitige geur. Ook is er kruidnagel, karamel en alcohol in de geur waar te nemen. In dit bier is er altijd weer iets nieuws te ontdekken.

9,0 Smaak Bij mij springt er in dit bier altijd de smaak van banaan uit die ik nooit in een ander bier heb ervaren. Ook is de mout, karamel, kruidnagel en alcohol subtiel waar te nemen in de smaak.

Spijssuggestie Een lekkere oude kaas, een verse droge worst of gegrilde kip is aan te raden bij dit bier.

5,4

"Een stout die mij te weinig complex is. Je moet echt je best doen om smaken naast de bitterheid er uit te halen. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een zwart bier met een mooie, grote, beige gekleurde schuimkraag die langzaam wegzakt.

Neus In de geur is gebrande mout dominant. Op de achtergrond is er ook chocolade en alcohol waarneembaar.

5,5 Smaak De bitterheid is zoals ik eerder al omschreef, in de smaak dominant. Er is ook cacao en alcohol te proeven, maar al met al is dit bier naast de bitterheid wat vlak van smaak. Verder is het mondgevoel sprankelend. In de nasmaak is er een flinke bitterheid die lang aanhoudt.

Spijssuggestie Oude kaas.

7,2

"Ik had meer er uit springende smaken verwacht. Des al niet te min is dit wederom een erg lekkere IPA van Uiltje. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Troebel, niet doorzichtig, geel tegen oranje aan. Het bier heeft een kleine witte schuimkraag die snel wegbrokkelt.

7,5 Neus In de geur zijn voornamelijk de gebruikte hoppen te herkennen, in geuren die doen denken aan tropisch fruit. Ook is de mout waarneembaar en een geur die op een prettige manier naar hooi neigt.

7,0 Smaak Goed gebalanceerde smaken. Het bier heeft zoals de geur doet vermoeden, een smaak die aan tropisch fruit doet denken. Verder heeft het bier een sprankelend mondgevoel, met een verbazingwekkende romigheid. Verder is er in de nasmaak voornamelijk een lichte hopbitterheid die lang in de mond aanhoudt.

Spijssuggestie Kipspiesjes of jong belegen kaasblokjes.

9,6

"Dit bier kan ik het beste als een ervaring in plaats van een drankje omschrijven. Dit is 1 van de meest complete bieren die ik geproefd heb. Een belangrijke aanrader is wel om dit bier te schenken op de temperatuur van tussen de 12 en 16 graden te schenken die door de brouwer aangeraden wordt. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,1 Zicht Een compleet zwart, niet doorzichtig bier wat ik erg mooi vind omdat het niet vaak voorkomt. Verder een flinke bruine / zandkleurige, snel afbrokkelende schuimkraag.

9,0 Neus Een bijzonder prettige, innemende geur van voornamelijk de donkere mout. Maar ook is er koffie, toffee en chocolade waar te nemen. Ver op de achtergrond is ook het relatief hoge percentage alcohol aanwezig, maar slechts als een lichte zweem.

9,6 Smaak Een ware smaak explosie. Je proeft de cognac van het vat waar dit bier op gerijpt is, de donkere mout, chocolade en koffie. Opmerkelijk is dat de alcohol nauwelijks waarneembaar is, op een positieve manier. Het bier heeft een heerlijk romig mond gevoel. En een zachte zoete nasmaak die lang aanhoudt.

Spijssuggestie Dit bier is wat mij betreft te mooi om de smaak met eten te beïnvloeden.

8,3

"1 van mijn favoriete witbieren. Perfect in balans en gevaarlijk doordrinkbaar. Dit bier kan ik het jaar rond drinken. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Troebel geel tegen oranje aan, met een grote, stevige schuimkraag die langzaam, gelijkmatig wegzakt.

7,5 Neus Citrus, banaan, mout en op de achtergrond is heel licht de alcohol waarneembaar.

8,0 Smaak Lekker fris, licht kruidig, met tonen van banaan en citrus die met de geur overeenkomen. Ook heeft het bier een prettige licht zure bijsmaak. Het bier heeft een sprankelend mondgevoel en een licht zoete kort in de mond aanhouden nasmaak.

Spijssuggestie Heerlijk bij vlees van de barbeque.

9,0

"Een heerlijk bier om voor te gaan zitten. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een donkerbruin tot zwart bier, met een stevige lichtbruin kleurige schuimkraag, die langzaam, geleidelijk wegzakt.

8,5 Neus Koffie en karamel hebben de voorgrond. Verder is de alcohol en de mout waarneembaar in de geur.

9,0 Smaak De smaak is wat de geur doet vermoeden. Koffie, karamel, donkere mout en alcohol is er te proeven. Het bier heeft een bijna romig mondgevoel en in de smaak is er een prettige, lichte bitter van de de mout die lang aanhoudt.

Spijssuggestie De heerlijke smaak van dit bier wil ik niet met andere smaken verspillen. Moest ik het matchen, dan zou ik er een stuk chocolade bij eten.