Alex Berends BEDUM, Nederland

Bierista - 12 Badges - 3755 Biercoins - 27 Reviews - #bedanktAlex
Bierista Bierdiploma
Bier proeven kun je leren
Badge Uiltje Brewing Company
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Bierquiz 2019
Badge Bockbier
Badge Bud
Badge Oktoberfest
Badge Speedcourse Leffe
Badge Brouwersnös
Badge Bierquiz 2020

Review badges 27 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,5

"Een lekkere variatie op de witte variant van Franziskaner. Net als de witte variant kan ik dit bier zeker waarderen."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,6 Zicht Een roestbruin gekleurd bier, met een flinke beige gekleurde schuimkraag, die langzaam wegzakt.

7,5 Neus In de neus is de gebrande mout op de voorgrond. Ook is er duidelijk banaan in de geur te herkennen. Al met al wijkt de geur van dit bier weinig af van de witte variant.

8,2 Smaak Ook in de smaak wijkt de smaak van deze dunkel variant weinig af van de witte variant van Franziskaner. Wel is de gebrande mout herkenbaar en lijkt de hop meer aanwezig te zijn. Op de achtergrond is er duidelijk banaan aanwezig. Dit bier heeft een een tintelend mondgevoel en de nasmaak is lekker zoet en houd lang in de mond aan.

Spijssuggestie Gegrilde kip gaat hier ideaal mee samen. Dit bier op tafel bij een barbecue, in plaats van pils zou het ook zeker goed doen.

8,5

"In eerste instantie verwacht je al iets van dit bier, door de prachtige fles waar ik het in gekocht heb. De geur was redelijk vlak, dus ik had dat ook in de smaak terug verwacht. Dit bleek het tegenovergestelde. Een heerlijk stevig en complex bier, om goed voor te gaan zitten."

Review : Monte Cristo
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Zicht Op het eerste gezicht lijkt het bier zwart, maar in het licht heeft het bier een robijnrode tint. Er is bij inschenken een kleine, korrelachtige schuimkraag te zien.

Neus Rood fruit, Sherry, hout en vanille zijn in de geur waar te nemen. Ook is de mout duidelijk in de geur aanwezig.

9,0 Smaak Rood fruit heeft de voorgrond in de smaak. De Sherry smaak is ook duidelijk te definiëren. Het bier heeft een tintelend mondgevoel. In de nasmaak is het hout, vanille en de mout duidelijk aanwezig. Verder is er in de nasmaak een lang aanhoudende, zoete smaak.

Spijssuggestie Dit is een bier om solo te drinken. Als je dit ergens mee wil combineren, dan lijkt een dessert met chocolade mij bij dit bier gepast.

8,0

"Lekker fris witbiertje. De gouden medaille op de dutch beer challenge, is naar mijn mening zeker verdiend. 0.0 blijft 0.0 maar ik geniet hier zeker van. "

Review : Bavaria 0.0% Wit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Een licht troebel, bleek geel gekleurd biertje. Dit 0.0 witbiertje heeft een verassend grote schuimkraag, die langzaam wegbrokkelt.

7,5 Neus Op de voorgrond is de lichtzoete geur, van mout duidelijk aanwezig. Ook is er honing, banaan en citrus waar te nemen. Ver op de achtergrond is de hop ook aanwezig.

8,1 Smaak Een fris zoet biertje, met de karakteristieke kenmerken van een witbier. Op de voorgrond is zoals de geur deed vermoeden de mout. In de smaak is er ook banaan, honing en citrus waar te nemen. Het bier heeft een sprankelend mondgevoel en in de nasmaak is er een mildzoete smaak, die lang in de mond aanhoudt.

Spijssuggestie Bbq, kibbeling, of gewoon opzichzelf drinken.

8,9

"Dit bier is naar mijn mening echt een succes nummer. Je betaald er wel voor, maar de complexiteit compenseert de wat hogere prijs zeker. Oprecht genieten van dit speciale barrel aged bier! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een zwart bier met een bruinkleurige, romige schuimkraag die snel wegbrokkelt.

8,0 Neus De cognac heeft in de geur de voorgrond. Verder is er turf en chocolade waar te nemen.

8,5 Smaak Ook in de smaak heeft de cognac de voorgrond. Wel is er als je goed proeft meer in de smaak waar te nemen zoals: Rood fruit, vanille, een houtachtige smaak en chocolade. Een mooi complex bier dus. Het bier heeft een vol, licht sprankelend mondgevoel. En in de nasmaak is voornamelijk een lang aanhoudende cognac smaak.

Spijssuggestie Een lekkere oude kaas of een rood vlees gerecht.

9,5

"Daar staat hij dan. De wereldberoemde Westvleteren 12. In mijn geval 3 jaar gerijpt om de optimale smaak te bereiken. Het was bijna spannend om deze fles open te trekken. Ik ben echter erg blij dat ik het wel gedaan heb, want dit is een voortreffelijk bier wat mijn verwachtingen niet tekort heeft gedaan. "

Review : Westvleteren 12
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een niet doorzichtig, donker bruin, amberkleurig bier. Met een flinke, crème kleurige schuimkraag die langzaam weg brokkelt.

9,0 Neus De mout heeft in de geur de voorgrond. Op de achtergrond is er donkerfruit, karamel, chocolade en een geur die doet denken aan appelstroop waar te nemen.

9,0 Smaak De smaak is voornamelijk moutig en licht alcoholisch. Als ik goed proef kan ik toch ook weer de karamel, het donkere fruit en de appelstroop die ik in de geur waarnam in de smaak terug vinden. Verder heeft het bier een romig, licht tintelend mondgevoel, met een licht bittere, lang in de mond aanhoudende nasmaak.

Spijssuggestie Ik drink dit bier zonder eten er bij om het zo volledig mogelijk te ervaren.

9,0

"Mijn persoonlijke voorkeur gaat niet uit naar blond bieren, maar dit bier is werkelijk heerlijk! Prijzig is het zeker, maar je krijgt er een gigantisch palet aan smaken voor terug. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een troebel crème / lichtbruin kleurig bier, met een stevige gebroken wit gekleurde schuimkraag, die gelijkmatig wegzakt.

9,0 Neus De mout heeft in de geur de voorgrond. Verder doet het bier fruitig aan en is er op de achtergrond karamel waarneembaar.

Smaak Ook in de smaak heeft de mout de voorgrond. Verder heeft het bier een fruitige smaak en is in de achtergrond karamel waar te nemen. Het bier heeft een tintelend en romig mondgevoel. De nasmaak is licht zoet en blijft lang in de mond aanhouden. De smaak geeft je wat de geur doet vermoeden en beide vind ik heerlijk!

Spijssuggestie Jong belegen kaasblokjes gaan met dit bier erg goed samen. Ook is dit bier vast lekker bij gegrild vlees. Ik raad persoonlijk echter aan om dit bier zonder andere toevoegingen te drinken, om de smaak maximaal uit te laten komen.

8,5

"Ik vind dit een oprecht lekker bier. Het is dat het alcoholpercentage relatief hoog is, maar anders dronk ik hier zo meerdere van weg. De gebruikte hop en mout soorten zijn naar mijn mening perfect in balans. Genieten! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een mooi goud / amberkleurig, niet doorzichtig, troebel bier. Het bier heeft een flinke gebroken wit gekleurde schuimkraag die langzaam wegzakt.

8,1 Neus De als tropisch fruit ruikende hopsoorten vallen in de geur het meest op. Ook is er een zoete moutige geur. Ver in de achtergrond is er ook perzik te herkennen.

8,0 Smaak Een licht zoete moutige smaak is op de voorgrond, met een lekker stevige hopbitter. Op de achtergrond is er perzik, caramel en tropisch fruit te proeven. De gebruikte hopsoorten springen er uit in de smaak. Het bier heeft een stroperig, licht tintelend mondgevoel. In de nasmaak is voornamelijk een prettig zoete smaak, die lang in de mond aanhoudt.

Spijssuggestie Gegrilde, lekker gekruide kipfilet is bij dit bier erg smakelijk. Maar het bier is het ook waard om zonder toevoegingen te drinken.

9,0

"1 van mijn persoonlijke favorieten. Dit bier keer ik keer op keer naar terug door de heerlijke complexe smaken. Ook heb ik het geluk gehad dit bier na een rondleiding van de tap te kunnen drinken. Genieten! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Een amberkleurig bier, met een flinke, gebroken wit gekleurde schuimkraag die langzaam en geleidelijk wegzakt.

9,0 Neus Een zoete, fruitige geur. Ook is er kruidnagel, karamel en alcohol in de geur waar te nemen. In dit bier is er altijd weer iets nieuws te ontdekken.

9,0 Smaak Bij mij springt er in dit bier altijd de smaak van banaan uit die ik nooit in een ander bier heb ervaren. Ook is de mout, karamel, kruidnagel en alcohol subtiel waar te nemen in de smaak.

Spijssuggestie Een lekkere oude kaas, een verse droge worst of gegrilde kip is aan te raden bij dit bier.

5,4

"Een stout die mij te weinig complex is. Je moet echt je best doen om smaken naast de bitterheid er uit te halen. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een zwart bier met een mooie, grote, beige gekleurde schuimkraag die langzaam wegzakt.

Neus In de geur is gebrande mout dominant. Op de achtergrond is er ook chocolade en alcohol waarneembaar.

5,5 Smaak De bitterheid is zoals ik eerder al omschreef, in de smaak dominant. Er is ook cacao en alcohol te proeven, maar al met al is dit bier naast de bitterheid wat vlak van smaak. Verder is het mondgevoel sprankelend. In de nasmaak is er een flinke bitterheid die lang aanhoudt.

Spijssuggestie Oude kaas.

7,2

"Ik had meer er uit springende smaken verwacht. Des al niet te min is dit wederom een erg lekkere IPA van Uiltje. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Troebel, niet doorzichtig, geel tegen oranje aan. Het bier heeft een kleine witte schuimkraag die snel wegbrokkelt.

7,5 Neus In de geur zijn voornamelijk de gebruikte hoppen te herkennen, in geuren die doen denken aan tropisch fruit. Ook is de mout waarneembaar en een geur die op een prettige manier naar hooi neigt.

7,0 Smaak Goed gebalanceerde smaken. Het bier heeft zoals de geur doet vermoeden, een smaak die aan tropisch fruit doet denken. Verder heeft het bier een sprankelend mondgevoel, met een verbazingwekkende romigheid. Verder is er in de nasmaak voornamelijk een lichte hopbitterheid die lang in de mond aanhoudt.

Spijssuggestie Kipspiesjes of jong belegen kaasblokjes.