7,1

Murphy's Irish Red

Heineken Ierland (1)

Murphy's Irish Red is een wereldberoemd bier in Ierland en daarbuiten. Amber van kleur en gebrouwen volgens een eeuwenoude Ierse traditie.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
5.0%
Categorie
Soepel en Subtiel
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
5 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek
Gisting
Bovengistend
Hopsoorten
Target
Mout
Pale, Chocolate, Geroosterde gerst

Mijn bieren

7,1

Het oordeel van de Bierista's

Murphy's Irish Red is beoordeeld met een gemiddelde van 7,1 door onze Bierista's

7,1

Smaak

7,5

Zicht

6,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Murphy's Irish Red is een bier gebrouwen door Murphy's brouwerij Ierland, eigendom van Heineken. Iemand heeft eens geschreven dat de Irish red het roodharige zusje is van de pils , daar ben ik het helemaal mee eens. Murphy’s heeft een alcoholpercentage van 5% en is wat smaak betreft mild te noemen. Het valt onder de bierstijl Irish Red Ale. Drinktemperatuur 3-5 graden"

Adjo Pot

3.630

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Murphy's Irish Red is een amberkleurig, bijna roodachtig bier met een oorsprong die verwijst naar Ierland. Het bier is helder en veel koolzuurbellen zijn zichtbaar. Het schuim is lichtbeige, heeft grote bellen en verdwijnt snel.

6,5 Neus De moutige neus doet aan de typische pils-geur denken. Je ruikt de karamel achtige tonen van de mout.

7,0 Smaak De smaak is moutachtig, zoet en karamelachtig. Er is enige koolzuurprikkeling. In de nasmaak komen de bittere tonen van de hop naar boven maar het blijft een mild bier. Het bier heeft weinig body en is doordrinkbaar.

Spijssuggestie Geiten kaas salade, gegrilld of geroosterd vlees zoals gegrilde kip, crème brulee.

7,0

"Als tegenhanger voor Guinness is dit een alternatief in een pub, redelijk zoet, met caramel en fruitig met licht bitter, te dun niet mijn smaak."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body

6,5 Zicht

7,2 Neus Moutig caramel neigt naar kers

6,8 Smaak Cara, zoet, moutig

6,5

"Niet een heel uitgesproken bier, dit roodharige zusje van Heineken. Weinig karakter - boze tongen beweren zelfs wat waterig - maar de zachte bitterheid is niet onaangenaam. Misschien een aanbeveling voor verstokte pilsdrinkers die wel eens vreemd willen gaan, maar hun uitspatting dicht bij huis zoeken."

Review
Aroma
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht

6,0 Neus

6,5 Smaak

7,2

"Pakweg 15 jaar geleden was de Ierse pub ook in Nederland een populair fenomeen. De pub's schoten de grond uit. Kasteleins die niet hun hele interieur wensten te verbouwen maar toch een graantje van de hype mee wilden pikken gingen Guinness tappen en noemden zichzelf ineens ook pub. Al snel kwamen de brouwers er achter dat veel gasten weliswaar gevoelig waren voor de Ierse gezelligheid en ambiance, dat gronderige zwarte biertype stout was toch net effe een stap te ver. Zowel Guinness als Murphy's (onderdeel van Heineken) kwamen met een meer doordrinkbare Red variant. Ooit was ik op bezoek bij de Murphy brouwerij in Cork en op mijn vraag of ze ook een Irish Red hadden kreeg ik slechts vragende blikken. Nooit van gehoord! Het werd en wordt dan ook nog steeds in de Heineken brouwerij in Den Bosch gebrouwen. Vandaag de dag leidt het een wat marginaal bestaan, maar de hernieuwde kennismaking met dit bier viel mij allesbehalve tegen. Iets donkerder van kleur, maar met de ogen dicht smaakt het als een prima pils. "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Mooi helder, koperkleurig, fijne schuimkraag

6,5 Neus Vaag iets moutigs

7,5 Smaak Beetje droog. Verfrissend

7,5

"Ondanks dat het bier een dunne body heeft vind ik het een aangenaam bier met mooie aroma`s die het goed zullen doen op een goed terras in de zomerperiode.Voor mij uitnodigend voor een 2de glas."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht Amberkleurig;Helder;Schuim zakt snel weg tot een klein laagje

6,6 Neus Zwak fruitig tot hoppig, geroosterd beetje ziltig

7,1 Smaak Bitterig, Zoetig ; Fruitig;Moutig;beetje zoutig en droog

Lindeboom drie keer de beste

Lindeboom Bierbrouwerij uit het Limburgse Neer heeft tijdens de World Beer Awards in Londen drie keer een gouden plak gewonnen.

Verder lezen

Gas is groener bij Grolsch

Grolsch heeft gas opgewekt uit het eigen afvalwater. Deze innovatie levert per jaar zo'n miljoen kubieke meter groen gas op.

Verder lezen

Lekker proeven - drie bieren uitgelicht

Bierista's houden van een goed glas bier. Dagelijks komen er vanuit de community vele nieuwe expert-reviews. We lichten er drie bieren uit.

Verder lezen

Duvel - wat je wilt weten over deze gouden klassieker

Duvel is een echte klassieker. Hier een kleine ode aan dit Belgische bier dat zich moeiteloos staande houdt in al het smaakgeweld dat tegenwoordig op ons afkomt.

Verder lezen