Murphys irish red

Murphy's Irish Red

7,0 (6 beoordelingen)

Murphy's Irish Red is een wereldberoemd bier in Ierland en daarbuiten. Amber van kleur en gebrouwen volgens een eeuwenoude Ierse traditie.

5.0%
Soepel en Subtiel
Salades, Kip en gevogelte, Witte vis, Vette vis, Jonge en romige kazen
5 °C
33 cl
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek
Bovengistend
Pale, Chocolate, Geroosterde gerst
Target

Reviews door Bierista Experts

Adjo
Bierista
7,0

Adjo Pot

Murphy's Irish Red is een bier gebrouwen door Murphy's brouwerij Ierland, eigendom van Heineken. Iemand heeft eens geschreven dat de Irish red het roodharige zusje is van de pils , daar ben ik het helemaal mee eens. Murphy’s heeft een alcoholpercentage van 5% en is wat smaak betreft mild te noemen. Het valt onder de bierstijl Irish Red Ale. Drinktemperatuur 3-5 graden

Zicht 7,0

Murphy's Irish Red is een amberkleurig, bijna roodachtig bier met een oorsprong die verwijst naar Ierland. Het bier is helder en veel koolzuurbellen zijn zichtbaar. Het schuim is lichtbeige, heeft grote bellen en verdwijnt snel.

Neus 6,5

De moutige neus doet aan de typische pils-geur denken. Je ruikt de karamel achtige tonen van de mout.

Smaak 7,0

De smaak is moutachtig, zoet en karamelachtig. Er is enige koolzuurprikkeling. In de nasmaak komen de bittere tonen van de hop naar boven maar het blijft een mild bier. Het bier heeft weinig body en is doordrinkbaar.

Spijs suggestie

Geiten kaas salade, gegrilld of geroosterd vlees zoals gegrilde kip, crème brulee.
Kitty
Bierista
7,0

Kitty Hendrix

Als tegenhanger voor Guinness is dit een alternatief in een pub, redelijk zoet, met caramel en fruitig met licht bitter, te dun niet mijn smaak.

Zicht 6,5

Neus 7,2

Moutig caramel neigt naar kers

Smaak 6,8

Cara, zoet, moutig
Frank.de
Bierista
6,5

Frank de Kruif

Niet een heel uitgesproken bier, dit roodharige zusje van Heineken. Weinig karakter - boze tongen beweren zelfs wat waterig - maar de zachte bitterheid is niet onaangenaam. Misschien een aanbeveling voor verstokte pilsdrinkers die wel eens vreemd willen gaan, maar hun uitspatting dicht bij huis zoeken.

Zicht 7,5

Neus 6,0

Smaak 6,5

Sander.van
Bierista
7,2

Sander van Werkhoven

Pakweg 15 jaar geleden was de Ierse pub ook in Nederland een populair fenomeen. De pub's schoten de grond uit. Kasteleins die niet hun hele interieur wensten te verbouwen maar toch een graantje van de hype mee wilden pikken gingen Guinness tappen en noemden zichzelf ineens ook pub. Al snel kwamen de brouwers er achter dat veel gasten weliswaar gevoelig waren voor de Ierse gezelligheid en ambiance, dat gronderige zwarte biertype stout was toch net effe een stap te ver. Zowel Guinness als Murphy's (onderdeel van Heineken) kwamen met een meer doordrinkbare Red variant. Ooit was ik op bezoek bij de Murphy brouwerij in Cork en op mijn vraag of ze ook een Irish Red hadden kreeg ik slechts vragende blikken. Nooit van gehoord! Het werd en wordt dan ook nog steeds in de Heineken brouwerij in Den Bosch gebrouwen. Vandaag de dag leidt het een wat marginaal bestaan, maar de hernieuwde kennismaking met dit bier viel mij allesbehalve tegen. Iets donkerder van kleur, maar met de ogen dicht smaakt het als een prima pils.

Zicht 7,5

Mooi helder, koperkleurig, fijne schuimkraag

Neus 6,5

Vaag iets moutigs

Smaak 7,5

Beetje droog. Verfrissend
Piet
Bierista
7,5

Piet Tuinema

Ondanks dat het bier een dunne body heeft vind ik het een aangenaam bier met mooie aroma`s die het goed zullen doen op een goed terras in de zomerperiode.Voor mij uitnodigend voor een 2de glas.

Zicht 6,5

Amberkleurig;Helder;Schuim zakt snel weg tot een klein laagje

Neus 6,6

Zwak fruitig tot hoppig, geroosterd beetje ziltig

Smaak 7,1

Bitterig, Zoetig ; Fruitig;Moutig;beetje zoutig en droog
Marcel
Bierista
7,0

Marcel van de Ven

Warm bier met een kleine prikkeling van het koolzuur en een zachte smaak

Zicht 7,5

helder koperrood bier met een stevige stabiele schuimkraag.

Neus 6,5

moutige geur met karamel

Smaak 7,5

mooie warme smaak, met iets wat plakkerige nasmaak.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket