8,0

Klein Duimpje Amber Jeneverbes

Brouwerij Klein Duimpje (13)

Klein Duimpje Amber Jeneverbes is een Amber Ale. Een aangenaam bier met een aromatische kruidigheid door de toevoeging van jeneverbessen tijdens het brouwproces.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Amber en Elegant
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,0

Het oordeel van de Bierista's

Klein Duimpje Amber Jeneverbes is beoordeeld met een gemiddelde van 8,0 door onze Bierista's

8,0

Smaak

7,9

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"Bier dat het ook goed zou kunnen doen (zo niet nog beter) na vat lagering van bijvoorbeeld 6 tot 9 maanden en aan bijzonderheid, smaakintensiteit en diepgang zou kunnen winnen door de invloeden van juist dat vat (voormalig gin, indien verkrijgbaar)."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

7,9 Zicht Diep donker rood, bijna zwart en enigszins transparant. Redelijk aanwezig gebroken wit tot heel licht beige en medium schuim, dat weer inzakt.

8,0 Neus In de geur voor de hand liggend jeneverbes.

8,0 Smaak De smaak is iets bitter fruitig op een bedje van jeneverbes, zoals we die in gin kunnen aantreffen. En dit geschreven hebbend proeft het ook nog een beetje als gin. Er is alcohol, er is jeneverbes kortom een beginnetje is er en de smaak is pittig en ook moutig. Die bes brengt ook krudigheid met zich mee. In de afdronk mild, fruit en een bittertje.

Spijssuggestie Blokjes van allerlei Hollandse kazen. Meestoven in (kruidige) vleespotten en erbij drinken. Probeer eens een scheut in een glas tonic.

Nieuw: Duvel 6,66%

Duvel viert het 150-jarig bestaan met een nieuw bier: Duvel 6,66%, een zachte, zeer doordrinkbare Belgische Blond.

Verder lezen

Wat komt er uit het ei bij het Uiltje?

Uiltje Brewing Company komt met iets nieuws. Het gaat om een nieuw bier, maar veel meer dan dat laten ze niet los bij de brouwerij.

Verder lezen

Dutch Beer Challenge op 22 april

De zevende Dutch Beer Challenge vindt plaats op donderdag 22 april in Rotterdam. De uitslag wordt bekend gemaakt in mei.

Verder lezen

Honing Tripel van Grutte Pier wint Mitra-verkiezing

De Friese Honing Tripel van Grutte Pier heeft de Mitra-jaarverkiezing gewonnen. De winnaar bleef de bieren van Brouwerij Noordt en Stadsbrouwerij Eindhoven voor.

Verder lezen