8,0

Klein Duimpje Amber Jeneverbes

Brouwerij Klein Duimpje (12)

Klein Duimpje Amber Jeneverbes is een Amber Ale. Een aangenaam bier met een aromatische kruidigheid door de toevoeging van jeneverbessen tijdens het brouwproces.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Amber en Elegant
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,0

Het oordeel van de Bierista's

Klein Duimpje Amber Jeneverbes is beoordeeld met een gemiddelde van 8,0 door onze Bierista's

8,0

Smaak

7,9

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"Bier dat het ook goed zou kunnen doen (zo niet nog beter) na vat lagering van bijvoorbeeld 6 tot 9 maanden en aan bijzonderheid, smaakintensiteit en diepgang zou kunnen winnen door de invloeden van juist dat vat (voormalig gin, indien verkrijgbaar)."

Ton van der Koppel

19.320

Review
Aroma
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

7,9 Zicht Diep donker rood, bijna zwart en enigszins transparant. Redelijk aanwezig gebroken wit tot heel licht beige en medium schuim, dat weer inzakt.

8,0 Neus In de geur voor de hand liggend jeneverbes.

8,0 Smaak De smaak is iets bitter fruitig op een bedje van jeneverbes, zoals we die in gin kunnen aantreffen. En dit geschreven hebbend proeft het ook nog een beetje als gin. Er is alcohol, er is jeneverbes kortom een beginnetje is er en de smaak is pittig en ook moutig. Die bes brengt ook krudigheid met zich mee. In de afdronk mild, fruit en een bittertje.

Spijssuggestie Blokjes van allerlei Hollandse kazen. Meestoven in (kruidige) vleespotten en erbij drinken. Probeer eens een scheut in een glas tonic.

Bierista Alain start Horeca in Beweging

Niet bij de pakken neerzitten, maar wat doen. Dat is de reden waarom Alain van Bierista en collega-ondernemer Bert de actie Horeca in Beweging zijn gestart.

Verder lezen

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen

Bockbier in trek bij Bierista's

Het is het seizoen van Bockbier. Het lijkt er op alsof er meer verschillende bieren op de markt zijn dan ooit. Bierista's proeven en beoordelen.

Verder lezen