7,3

De Prael I.P.A.

Brouwerij De Prael (16)

De Prael I.P.A. is een India Pale Ale. Extra mout en extra veel hop zorgen voor meer smaak, meer bitterheid en meer alcohol. Opvallend aan de India Pale Ale is de grapefruit-smaak, die afkomstig is van het dryhoppings-proces.

Details

Alcohol
6.5%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
6 °C
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap
Gisting
Bovengistend
7,3

Het oordeel van de Bierista's

De Prael I.P.A. is beoordeeld met een gemiddelde van 7,3 door onze Bierista's

6,8

Smaak

7,3

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Een goed gebalanseerde IPA die niet te bitter is en de juiste fris en fruitigheid heeft. "

Review

6,9 Zicht

7,7 Neus

6,1 Smaak

7,0

"Mooie gematigde IPA (je mag het ook Pale Ale noemen), goed in balans."

Review
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Wazig, koperkleur

7,0 Neus Hoppig, fruit

7,0 Smaak Redelijk lang bitter, eerst iets aan de harde kant

Spijssuggestie Oude kaas, bijvoorbeeld Bergkaas van Kaaslust, Veenhuizen

7,0

"Dit bier van de Prael is een lekkere IPA, goed doordrinkbaar, waar ik wel wat hoparoma's in mis"

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

7,5 Zicht Je kan zien dat deze ongefilterd is, lekker mistig met een mooie kleur tegen het oranje aan. Bij het inschenken wordt je getracteerd oo een mooie witte schuimkraag.

7,0 Neus De IPA ruikt zoals een IPA moet ruiken, hoppig met overwegend fruitaroma's die voornamelijk aan mango doet denken.

6,0 Smaak In de smaak komt, naast de bitterheid van de hop, een vol mondgevoel van de mout duidelijk naar voren. Hierdoor proef je meer de aardsheid van de mout dan de hoparoma's.

Spijssuggestie Een lekkere pittige Indonesische rendang lijkt hier prima bij te passen.

Terrassen vandaag weer open: dit zijn de regels

Vandaag, 1 juni, gaan de terrassen sinds 11 weken weer open. Horecaondernemers hebben hard gewerkt om te voldoen aan de regels die voor de opening gelden.

Verder lezen

Pubquiz, Ronald Giphart en live metal tijdens online Flestival

Het Bier Flestival wordt zondag 6 juni door zes brouwerijen online gehouden.

Verder lezen

Witbier, het ideale terrasbier

Witbier is misschien wel het meest bestelde terrasbier. Heerlijk fris, zomers en dorstlessend. Ontdekt door monniken uit het plaatsje Hoegaarden.

Verder lezen

DAVO Bieren strijkt neer in Zwolle

De speciaalbierbrouwers van DAVO Bieren openen 9 juli een proeflokaal in Zwolle.

Verder lezen