Brouwerij De Prael

Brouwerij de Prael is een bierbrouwerij in Amsterdam. Deze brouwerij is in 2002 opgericht door Arno Kooy en Fer Kok. Bij De Prael draait het om Mens & Bier. Het één staat hier nooit los van het ander.

Sinds jaar en dag wordt er hier gewerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De één werkt zeven dagen, de ander zeven minuten, maar iedereen is onderdeel van dezelfde grote familie. Werken met mensen en bier is een gouden combinatie gebleken.

De brouwerij, winkel en proeflokaal zijn gevestigd in een voormalig veilinghuis en wagenmakerij aan de Oudezijds Voorburgwal te Amsterdam. Dit is een van de oudste plekken van de stad. Al rond 1300 lag hier een bierkaai en werd er via houten schepen bier aangevoerd vanuit Duitsland. Ondertussen is er ook tweede proeflokaal is geopend aan de Nieuwe Hemweg 2 in de Houthavens, waar ook een nieuwe brouwerij gerealiseerd is.

Onze topbieren

8,0

De Prael Quadrupel

Brouwerij De Prael

De Prael Quadrupel is het sluitstuk van de dag. Hier ga je echt even lekker voor zitten, je laat de dag nog even rustig de revue passeren alvorens je lekker naar je mandje gaat. Die laatste act van de dag is intens genieten van warme zoetheid, waarbij je al een beetje wegdroomt.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Nieuw
7,5

De Prael Kalsarikannit

Brouwerij De Prael

De Prael Kalsarikannit is een Tripel van 6,0%. Gebrouwen met Fins gist vandaar de Scandinavische naam.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

De Prael I.P.A.

Brouwerij De Prael

De Prael I.P.A. is een India Pale Ale. Extra mout en extra veel hop zorgen voor meer smaak, meer bitterheid en meer alcohol. Opvallend aan de India Pale Ale is de grapefruit-smaak, die afkomstig is van het dryhoppings-proces.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

De Prael Tripel

Brouwerij De Prael

De Prael Tripel is misschien wel het meest gewaardeerde bier van de Amsterdamse brouwerij. Deze Tripel is zacht en fruitig. De koriander, die in veel soortgelijke bieren is verwerkt, is nadrukkelijk aanwezig. De oorspronkelijk naam van dit bier is Willeke, vernoemd naar zangeres Willeke Alberti.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,0

Prael Stoutste Groninger

Brouwerij De Prael

Prael Stoutste Groninger is een Stout. De hoeveelheid mout in het bier zorgt voor een romige structuur en een volle smaakbeleving.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

De Prael Lumber Porter

Brouwerij De Prael

De Prael Lumber Porter is een Porter. Een donker en rijk bier met een alcoholpercentage van 5,2%.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

De Prael D.I.P.A.

Brouwerij De Prael

De Prael D.I.P.A. is de zwaardere en donkere variant van de I.P.A. Deze Dark India Pale Ale heeft veel bitterheid, veel fruit en veel alcohol. Hier wil je graag even de tijd voor nemen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,4

De Prael Mild Ale

Brouwerij De Prael

Mild Ale van Brouwerij de Prael is een Pale Ale met een laag alcoholpercentage. Aroma's van gist, sinaasappel en mouten. In de smaak vooral smakelijk bitter en fruitig. Mild en soepel!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

Toon alle

Nieuw: Lindenhoff Farmhouse Ale met Sorrento citroen

Brouwerij de Prael en Lindenhoff bundelen krachten met exclusieve Farmhouse Ale met de verfrissende Sorrento citroen.

Verder lezen

Online proeverij door 5 Groningse brouwerijen

Vijf brouwerijen uit Groningen hebben de handen ineen geslagen en houden op vrijdag 4 december een grote online proeverij.

Verder lezen

SMaSH: Een hop, een soort mout

Zes Nederlandse brouwers hebben meegedaan aan het SMaSH-experiment om op basis van een hopsoort en een soort mout een bier te maken.

Verder lezen