Brouwerij De Prael

Brouwerij de Prael is een bierbrouwerij in Amsterdam. Deze brouwerij is in 2002 opgericht door Arno Kooy en Fer Kok. Bij De Prael draait het om Mens & Bier. Het één staat hier nooit los van het ander.

Sinds jaar en dag wordt er hier gewerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De één werkt zeven dagen, de ander zeven minuten, maar iedereen is onderdeel van dezelfde grote familie. Werken met mensen en bier is een gouden combinatie gebleken.

De brouwerij, winkel en proeflokaal zijn gevestigd in een voormalig veilinghuis en wagenmakerij aan de Oudezijds Voorburgwal te Amsterdam. Dit is een van de oudste plekken van de stad. Al rond 1300 lag hier een bierkaai en werd er via houten schepen bier aangevoerd vanuit Duitsland. Ondertussen is er ook tweede proeflokaal is geopend aan de Nieuwe Hemweg 2 in de Houthavens, waar ook een nieuwe brouwerij gerealiseerd is.

Onze topbieren

8,3

De Prael Quadrupel

Brouwerij De Prael

De Prael Quadrupel is het sluitstuk van de dag. Hier ga je echt even lekker voor zitten, je laat de dag nog even rustig de revue passeren alvorens je lekker naar je mandje gaat. Die laatste act van de dag is intens genieten van warme zoetheid, waarbij je al een beetje wegdroomt.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Prael Dubbel (Hepie en Hepie)

Brouwerij De Prael

Dubbel gebrouwen door Brouwerij De Prael.

Dubbel

Aroma
Zoet
Bitter

7,5

De Prael Wheat Ale

Brouwerij De Prael

Een fris en zacht biertje met een fruitige en hoppige smaak. Niet alleen de smaak van dit biertje is fruitig, maar ook de geur is lekker fruitig en zoet.

American Wheat Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

De Prael Kalsarikannit

Brouwerij De Prael

De Prael Kalsarikannit is een Tripel van 6,0%. Gebrouwen met Fins gist vandaar de Scandinavische naam.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

De Prael Doppel

Brouwerij De Prael

De Prael Doppel is een Weizen Bock. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7,9%.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

De Prael I.P.A.

Brouwerij De Prael

De Prael I.P.A. is een India Pale Ale. Extra mout en extra veel hop zorgen voor meer smaak, meer bitterheid en meer alcohol. Opvallend aan de India Pale Ale is de grapefruit-smaak, die afkomstig is van het dryhoppings-proces.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

De Prael Haegsche Prael

Brouwerij De Prael

Een Duitse alt naar Düsseldorfs recept. Lijkt op een lager, maar gebrouwen met bovengisting. Moutig met lichte fruitigheid.

Amber

Aroma
Zoet
Bitter

7,3

De Prael Dortmunder

Brouwerij De Prael

De Prael Dortmunder vindt zijn oorsprong in de Duitse stad Dortmund. Deze bierstijl is ondergistend en wordt gebrouwen met iets meer alcohol en iets minder hop dan een reguliere Pilsener. Iets minder hop dan de Pilsener? Niet alles gaat volgens de regels bij De Prael ...

Amber

Aroma
Zoet
Bitter

Toon alle

Nieuw: Lindenhoff Farmhouse Ale met Sorrento citroen

Brouwerij de Prael en Lindenhoff bundelen krachten met exclusieve Farmhouse Ale met de verfrissende Sorrento citroen.

Verder lezen

Online proeverij door 5 Groningse brouwerijen

Vijf brouwerijen uit Groningen hebben de handen ineen geslagen en houden op vrijdag 4 december een grote online proeverij.

Verder lezen

SMaSH: Een hop, een soort mout

Zes Nederlandse brouwers hebben meegedaan aan het SMaSH-experiment om op basis van een hopsoort en een soort mout een bier te maken.

Verder lezen