Stanislaus brewskovitch

Brouwerij Stanislaus Brewskovitch

Stanislaus Brewskovitch opende de bottleshop in 2015 in Enschede. Inmiddels zijn daar meer dan 750 verschillende bieren te vinden. Naast een grote selectie Nederlandse bieren hebben zij ook een ruim aanbod aan buitenlandse bieren.

Het is hun missie is de biercultuur te promoten, ook buiten de stadsgrenzen besloten zij in 2016 ook een winkel te openen in Zwolle. Eigen bieren konden niet uitblijven. En sinds mei 2016 brouwen zij dan ook eigen bieren.

Het begon met de SambalBij, Swheetie Darling en de All Black. Na het succes van eigen bieren werd er een collaboration brew gebrouwen met Johnny Thursday; de SunMilk. Tijdens het bockbierseizoen van 2016 brachten zij Bockie Wonderland uit. En er is nog meer!

Onze topbieren

8,5

TUKR.

Stanislaus Brewskovitch

Stanislaus Brewskovitch TUKR. is een Red IPA, roodgekleurd en met de bite van een IPA. Het bier werd gelanceerd ter gelegenheid van de tweede verjaardag van Stanislaus Brewskovitch. De TUKR. is ee heerlijk bier voor op het terras of bij de barbecue.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Stanislaus Brewskovitch Barry Weizen

Stanislaus Brewskovitch

De Barry Weizen is een zachte, fruitige, Duitse stijl weizen met mooie hoparoma’s van Saphir en Mandarina Bavaria hoppen

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Stanislaus Brewskovitch All Black

Stanislaus Brewskovitch

Stanislaus Brewskovitsch All Black is een Stout waar je u tegen zegt. Het is een krachtig en bitter bier vol gebrandheid, koffie en chocolade. De hop zorgt voor een fris tintje dat deze Stout goed doordrinkbaar maakt. Dit bier is geïnspireerd op het rugbyteam van Nieuw-Zeeland, de All Blacks.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Stanislaus Brewskovitch SambalBij

Stanislaus Brewskovitch

Sambalbij van Stanislaus Brewskovitch is een Blond bier. Sambalbij is fijn doordrinkbaar. Licht zoete tonen van bloemenhoning en subtiele chili peper dus rustig aan op gang komt. Ook in de afdronk proef je dit pepertje nog, maar overheerst niet.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Stanislaus Brewskovitch SunMilk

Stanislaus Brewskovitch

SunMilk van Stanislaus Brewskovitch is een IPA. Aangenaam bitter met zachte en fruitige tonen. Dit bier zit boordevol tropisch fruit en er is lactose toegevoegd wat hem een volle smaak geeft. Dit bier is ontwikkeld in samenwerking met Johnny Thursday.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Stanislaus Brewskovitch Bock the casbah

Stanislaus Brewskovitch

Bock the Casbah is een Weizen Doppelboc. Een vleugje sinaasappelschil en een fijne lichtbittere afdronk. Niet zoet zoals je gewend bent van een Bock. Maar mooi bitter en stevig.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
5,9

Stanislaus Witches Hammer

Stanislaus Brewskovitch

Stanislaus Witches Hammer is een collab van Stanislaus Brewskovitch met de rockband Birth of Joy. Het bier is fijn doordrinkbaar en een mooie kruising tussen een Lager en Amber Ale.

Blonde bieren

Bitter

Stanislaus Brewskovitch Bockie Wonderland

Stanislaus Brewskovitch

De Bockie Wonderland van Stanislaus Brewskovitch Craft Beer is een Bockbier. Het bier is smaakvol en makkelijk doordrinkbaar. Licht zoete tonen, met een beetje kaneel en een snufje rookmout. Heel smakelijk op donkere, gure herfstdagen.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Toon alle
Stanislaus brewskovitch

Stanislaus Brewskovitch maakt een bierige hotspot van de Menistenkerk in Enschede

31 december 2017 Na drie eerdere pogingen om een stadbrouwerij te beginnen is het nu dan toch eindelijk zo ver. In januari beginnen de werkzaamheden om van de Menistenkerk in Enschede een creatieve, en vooral bierige, hotspot te maken! Verder lezen
Rocco chin e1505725442139

Brewpub Stanislaus Brewskovitch in aantocht

15 oktober 2017 De lokale bierbrouwer Stanislaus Brewskovitch wil in het voorjaar van 2018 een brewpub aan het randje van het centrum van Enschede openen. Verder lezen