Brouwerij Stanislaus Brewskovitch

Stanislaus Brewskovitch opende de bottleshop in 2015 in Enschede. Inmiddels zijn daar meer dan 750 verschillende bieren te vinden. Naast een grote selectie Nederlandse bieren hebben zij ook een ruim aanbod aan buitenlandse bieren.

Het is hun missie is de biercultuur te promoten, ook buiten de stadsgrenzen besloten zij in 2016 ook een winkel te openen in Zwolle. Eigen bieren konden niet uitblijven. En sinds mei 2016 brouwen zij dan ook eigen bieren.

Het begon met de SambalBij, Swheetie Darling en de All Black. Na het succes van eigen bieren werd er een collaboration brew gebrouwen met Johnny Thursday; de SunMilk. Tijdens het bockbierseizoen van 2016 brachten zij Bockie Wonderland uit. En er is nog meer!

Onze topbieren

8,2

TUKR.

Stanislaus Brewskovitch

Stanislaus Brewskovitch TUKR. is een Red IPA, roodgekleurd en met de bite van een IPA. Het bier werd gelanceerd ter gelegenheid van de tweede verjaardag van Stanislaus Brewskovitch. De TUKR. is ee heerlijk bier voor op het terras of bij de barbecue.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Stanislaus Brewskovitch Cappu dei Capi

Stanislaus Brewskovitch

Cappu dei Capi van brouwerij Stanislaus Brewskovitch is een zachte Stout. Door het gebruik van lactose is het een zacht bier geworden. Je ontdekt als snel koffietonen, deze van de Siciliaanse Corleone-boon. Dit bier werd voor de eerste keer gebrouwen op de dag dag dat Salvatore Riina (de echte Capo dei Capi) stierf in de staatsgevangenis van Parma.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Stanislaus Winter Blues

Stanislaus Brewskovitch

Winter Blues Stanislaus Brewskovitch is een warm, kruidig winterbier met steranijs, sinaasappelschil, kruidnagel en een vleugje kaneel. Deze Brown Ale is gebrouwen met 5 verschillende mout- en 3 verschillende hopsoorten. Een smakelijk, verwarmend winterbier.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Stanislaus Brewskovitch All Black

Stanislaus Brewskovitch

Stanislaus Brewskovitsch All Black is een Stout waar je u tegen zegt. Het is een krachtig en bitter bier vol gebrandheid, koffie en chocolade. De hop zorgt voor een fris tintje dat deze Stout goed doordrinkbaar maakt. Dit bier is geïnspireerd op het rugbyteam van Nieuw-Zeeland, de All Blacks.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Stanislaus Brewskovitch Barry Weizen

Stanislaus Brewskovitch

De Barry Weizen is een zachte, fruitige, Duitse stijl weizen met mooie hoparoma’s van Saphir en Mandarina Bavaria hoppen

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Stanislaus Brewskovitch SunMilk

Stanislaus Brewskovitch

SunMilk van Stanislaus Brewskovitch is een IPA. Aangenaam bitter met zachte en fruitige tonen. Dit bier zit boordevol tropisch fruit en er is lactose toegevoegd wat hem een volle smaak geeft. Dit bier is ontwikkeld in samenwerking met Johnny Thursday.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Stanislaus Brewskovitch Bockie Wonderland

Stanislaus Brewskovitch

De Bockie Wonderland van Stanislaus Brewskovitch Craft Beer is een Bockbier. Het bier is smaakvol en makkelijk doordrinkbaar. Licht zoete tonen, met een beetje kaneel en een snufje rookmout. Heel smakelijk op donkere, gure herfstdagen.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Stanislaus Witches Hammer

Stanislaus Brewskovitch

Stanislaus Witches Hammer is een collab van Stanislaus Brewskovitch met de rockband Birth of Joy. Het bier is fijn doordrinkbaar en een mooie kruising tussen een Lager en Amber Ale.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Vier keer eremetaal voor Nederlandse brouwers

Op de tweede dag dat de Brussels Beer Challenge prijzen bekend maakt, vielen vier Nederlandse brouwers met de neus in de boter.

Verder lezen

UITGELICHT: Stanislaus Brewskovitch All Black

Donker en krachtig, dat is de All Black van de Enschede brouwerij Stanislaus Brewskovitch, een pittig bier vol gebrande bitterheid.

Verder lezen

Burg Bieren Bierfeest vrijdag en zaterdag in Ermelo

Vrijdag en zaterdag is het feest in Ermelo. Burg Bieren houdt dan weer het jaarlijkse oergezelllige Burg Bieren Bierfeest.

Verder lezen

Hop Into The Grain

Er komen steeds meer bierfestivals. Eentje die het bezoeken meer dan de moeite waard is, is het Groningse Hop Into The Grain.

Verder lezen