Bierfestival Groningen - een warm bad

25 april 2022
Een warm bad. Zo voelde het Bierfestival Groningen afgelopen weekend. Eindelijk kon het bierfestival in de Martinikerk in Groningen weer doorgaan. En wat was het fijn elkaar weer te zien en om samen bier te drinken op deze bijzondere locatie.

De afgelopen jaren hebben een flinke wissel getrokken op de horeca en de festivals. Zo ook op het Bierfestival Groningen. Het meerdaagse festival had het programma voor dit jaar terug gebracht tot een dag. Maar dan zat dan ook wel echt alles op en aan. Het bierdiner, waarbij gerechten op niveau gepaird worden met bieren uit de streek, is een festiviteit met landelijke allure. In Groningen is met het bierdiner de afgelopen jaar een standaard gezet. De traditie is hervat met een schitterend diner voor een beperkt aantal bevoorrechte levensgenieters, die in de kapel van de kerk genoten van combinaties van uitzonderlijk hoog niveau.

Ontmoeten

In de kerk lieten tal van brouwers zich van hun beste kant zien. Ook zij waren dolgelukkig dat ze eindelijk weer met de liefhebbers in gesprek konden en elkaar weer konden ontmoeten. Tijdens de pandemie hebben de brouwers niet stilgezeten, getuige de vele bijzondere brouwsels die zaterdag te proeven waren. De brouwers van van heinde en verre. Enkele namen: Stanislaus Brewskovitch, De Gulzige Gans, Grutte Pier, Gebrouwen door Vrouwen en Brouwersnös.

Na deze geslaagde editie kunnen we voor volgend jaar weer hopen op een meerdaags Bierfestival Groningen. Dan krijgen meer bierliefhebbers de kans te komen proeven van al dat moois, want deze editie was stijf uitverkocht!
Een gezellige drukte tijdens het Bierfestival Groningen. (foto: Maik van Heerd)