Brouwerij Brouwersnös

Brouwersnös is een bierbrouwerij in Groenlo. Na het vertrek van de Grolsch brouwerij in 2004 is het in 2018 weer voor het eerst dat er professioneel bier wordt gebrouwen in Groenlo. Bierbrouwerij en distilleerderij Brouwersnös. Een brouwerij staat op een spraakmakende locatie met een rijke geschiedenis.

Brouwersnös is Achterhoeks dialect en betekent Brouwersnest. Deze naam is wel zeer toepasselijk. Villa Adriana, het gebouw waar Brouwersnös wordt gevestigd, is namelijk de oude directeurswoning van Grolsch. Grolsch was het bedrijf van de familie De Groen. Nu keren de neven Frans en Andries de Groen terug op het oude nest. Jos Oostendorp, oud-medewerker van Grolsch, wordt het gezicht van Brouwersnös. De villa wordt kantoor en proeflokaal. Achter de villa wordt een productieruimte gebouwd, waar het bier gebrouwen gaat worden.

Onze topbieren

8,9

Brouwersnös Willemken

Brouwersnös

Willemken van Brouwersnös is een Blond bier. Het bier is gebrouwen met vier verschillende granen en heeft daar dan ook zijn volheid aan te danken. Kruidig, licht en lekker fruitig is hij zeker!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Brouwersnös Tweeduuster

Brouwersnös

Tweeduuster van Brouwersnös is een Dubbel. Dit donkere en rijke bier staat bol van geuren en smaken die je doen denken aan karamel en gedroogd fruit. Is dit hoe de overgang van dag naar nacht hoort te proeven?

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Brouwersnös Zwaar Geschut

Brouwersnös

Zwaar Geschut van Brouwersnös is een Quadrupel. Donker & rijk, maar fijn doordrinkbaar. Ontdek de tonen van honing en karamel in deze fijn verwarmer!

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Brouwersnös Mooien Muiter

Brouwersnös

Mooien Muiter van Brouwersnös is een Tripel. Stevig, fruitig en kruidig maar toch wat buiten de gewaande Tripel-paden. Op naar Groenlo!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Brouwersnös Dikke Toon

Brouwersnös

Dikke Toon van Brouwersnös is een Imperial Stout. Tonen van koffie en karamel in deze stevige, maar zoete Imperial Stout.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Brouwersnös Frolijke Frans

Brouwersnös

Frolijke Frans van Brouwersnös is een Pale Ale. Dit soepele blonde bier is fris & fruitig met een licht bittertje en tonen van sinaasappel. Dat word je vrolijk van!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Brouwersnös Kopstoot Gin & Bier

Brouwersnös

Brouwersnös Kopstoot Gin & Bier is gebrouwen met Jonnie en Thérèse Boer. De Gastro Gin “Gin & Jonnie” wordt drie weken op het vat geïnfuseerd met huacatay, een bijzonder aromatisch Zuid- Amerikaans kruid (het wordt ook wel Peruaanse zwarte munt genoemd). De gin gaat in de in open kuipen bij het driedubbel-vergiste speciaalbier van brouwerij Brouwersnös uit Groenlo.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Brouwersnös Ne Toffen

Brouwersnös

Ne Toffen van Brouwersnös is een Amber Ale. Tonen van karamel en nootjes in deze fijne, verwarmende doordrinker.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Kopstoot van De Librije en Brouwersnös in de prijzen

Brouwerij Brouwersnös brouwde met De Librije uit Zwolle de Kopstoot, een bier dat in Londen behangen werd met goud.

Verder lezen

Brouwersnös maakt bierstad Groenlo nog trotser

Brouwersnös is met zes bieren in de prijzen gevallen. Het bijzondere vergistingsproces maakt de bieren zo bijzonder.

Verder lezen

Medailleregen tijdens de World Beer Awards 2019

Veel Nederlandse brouwerijen hebben een mooie medaille-oogst binnengehaald tijdens de World Beer Awards 2019.

Verder lezen

Grolsch en Brouwersnös brouwen samen speciaalbier voor Slag om Grolle

Bierbrouwers Grolsch en Brouwersnös slaan de handen ineen ter ere van de Slag om Grolle 2019. Zij gaan eenmalig gezamenlijk een nieuw speciaalbier brouwen.

Verder lezen