5,4

Brand Oud Bruin

Brand Bierbrouwerij (20)

Brand Oud Bruin is typisch Limburgs. Het heeft een milde, zoet smaak waarin de bierbitterheid vrijwel wegvalt. Oud Bruin is het oudste bier van Brand en het hele jaar door verkrijgbaar. Meesterbrouwer van Brand Bierbrouwerij zegt er het volgende over: "Mildzoete klassieker, lichte hopbitter met een vleugje karamel."

Details

Bierstijl
Alcohol
3.5%
Categorie
Donker en Rijk
Kenmerken
Klassieker
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
3 °C
Volume
30 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Albert Heijn

Bestellingen alleen vanaf €70,- Vandaag besteld, morgen in huis

Kopen voor €5,49
(6 x 0,3 l)
5,4

Het oordeel van de Bierista's

Brand Oud Bruin is beoordeeld met een gemiddelde van 5,4 door onze Bierista's

5,5

Smaak

6,7

Zicht

6,2

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,0

"In hoofdzaak zoetig bier dat even interessant is maar niet beklijft."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht Helder, bruinrood, lichtbruin schuim

6,5 Neus Tamelijk frisse geur, met iets van mout en cassonade/kandijsuiker

6,0 Smaak Zoet, caramel, mout, ietsje gebrand, klein bittertje. Nasmaak vooral caramel.

5,2

"Erg zoet en daardoor te weinig bitter. Niet mijn bier"

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig

5,3 Zicht

5,2 Neus Zoet en caramel

5,2 Smaak Zoet en caramel

6,4

"Mooie oudbruin. Erg zoet maar voor een oudbruin prima. Een bierstijl die in de vergetelheid is geraakt helaas."

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body

7,5 Zicht Mooi donkerbruin/rood bier met een stevige crèmekleurige schuimkraag

6,0 Neus Moutig met karamel.

6,3 Smaak Erg zoet, toetsen van honing en karamel.

5,0

"In Limburg schijnen ze er gek op te zijn. Oud Bruin (25%) gemengd met pils (75%) wordt veel verkocht als Sjoes. Ik ken verhalen uit een grijs verleden dat de boeren dit bier op het land dronken als de oogst was binnen gehaald. Een zoet bier met weinig bitterheid. Een oude bierspecialiteit, maar duidelijk niet aan mij besteed."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Donkerbruin helder bier met een gekleurde stevige schuimkraag.

7,0 Neus Oef, de neus is erg zoet. Karamel, gebrande mout.

5,0 Smaak De smaak is zoet, zoet en nog eens zoet. Karamel, gebrande mouten, weinig frisheid, weinig bitterheid. De zoetheid is te doen, omdat het bier vrij 'dun' is. Daardoor valt het met de plakkerigheid wel mee.

4,5

"Samentrekkend door plakkerig te zijn in de mond. Niet een bier om voor te gaan zitten. Hoop wel dat bierstijl ‘oud bruin’ blijft bestaan want je ziet het steeds minder"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Beige schuimkraag die snel inzakt. Rood bruin helder van kleur. Weinig koolzuur waarneembaar

6,5 Neus Zoet en karamel

5,0 Smaak Zoetig en karamel smaak. Plakkerig in de afdronk met iets een bittertje

Spijssuggestie Bij pittige gerechten. Gegrilde en geroosterd vlees. Zoete deserts en pittige kazen

Horeca in Beweging in gesprek met Peer Swinkels

Alain Schepers van Bierista is samen met collega-ondernemer Bert van Zijtveld op een missie naar het Binnenhof. Zij spraken met Peer Swinkels

Verder lezen

Gulpener Bierbrouwerij finalist Koning Willem I Prijs

Gulpener Bierbrouwerij maakt kans op de prestigieuze Koning Willem I Prijs 2020 in categorie Duurzaam Ondernemerschap.

Verder lezen

Bokkenwandeling wordt BinnenBock

Op 20 november 2020 wordt de tweede 'Binnen Bierwandeling' gehouden als alternatief voor de Bokkenwandeling.

Verder lezen

Kornuit maakt Nederland groener met aanleg eigen bos

Kornuit gaat een eigen bos planten om de CO2 uitstoot van alle gezamenlijke momenten te compenseren.

Verder lezen