Mathijs Breedveld Hoogeveen, Nederland

Bierista - 9 Badges - 3465 Biercoins - 13 Reviews - #bedanktMathijs
Ik proef bier, met veel plezier.
Bierista Bierdiploma
Badge Uiltje Brewing Company
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Bierquiz 2019
Badge Bockbier
Badge Bierquiz 2020
Badge Grolsch
Badge Bronckhorster

Review badges 13 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,7

"Een koffie bom, met voor de kenner de nodige subtiele aroma's. "

Review : Stoute Gijt
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,4 Zicht Volle schuimkraag, blijft redelijk staan. Bubbels zijn fijn, met hier en daar een dikke bubbel. Donker bruin van kleur. Het bier is zo zwart dat mijn zaklamp er amper door komt, het geeft het toch iets bruinigs.

7,3 Neus Beetje alcholisch, vooral zoet, vrij moutig, karamel, iets gebrands, bijna koffie en zweem bramen.

7,7 Smaak Een zoete koffie bom, ook kruidig naar salmiak nijgend, lekker hoppig geeft een mooi accent, maar natuurlijk ook het gebrande bitterheid.

Spijssuggestie Zeer pure chocolade

7,0

"Een klassieker die ik maar lastig echt kan waarderen. "

Review : Westmalle Dubbel
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Donker bruin, bijna zwart met een rode gloed. Dikke crème schuimkraag vrij grof van structuur. Vele koolzuur is duidelijk te zien.

6,5 Neus Geroosterd, beetje moutigheid en iets metaligs.

7,2 Smaak Beetje teveel koolzuur waardoor proeven iets lastiger wordt. Toch een mooie smaak van banaan, karamel, vrij moutig allemaal, licht bittere afdronk beetje gebrand. Mond snel schoon door al het koolzuur.

Spijssuggestie Een pittige kaas

6,2

"Waarschijnlijk heeft hij te lang bij beerwulf gestaan. Ondanks even op temperatuur laten komen is er weinig waar te nemen. "

Review : DAVO Surf Ale
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Fijne schuimkraag die mooi blijft staan, troebel goudblond bier.

6,0 Neus Vrij weinig geur. Ietwat zoetig, bloemig en grassig. Maar ik heb het idee dat hij te lang bij beerwulf heeft gestaan voordat hij in mijn pakket kwam. Hij is nog maar drie maanden houdbaar en er zijn weinig aroma's waar te nemen. Terwijl ik hem wel op temperatuur heb laten komen.

6,3 Smaak Mout is te proeven, beetje zoetheid. Beetje bitterheid, maar het is gewoon vrij slecht waar te nemen. Denk dat de hop aroma's gewoon vergaan zijn. Heel subtiel zuurtje. Achter op de tong een beetje ananas nog waar te nemen.

Spijssuggestie Een lekker stukje wit vis.

8,1

"Mooi gebalanceerde amber ale. Hoppig en zoet."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Bier is donker amberkleurig, schuimkraag blijft goed staan met een redelijk grove structuur. Het bier is net niet helemaal helder.

8,0 Neus Zoete lucht, karamel en een zweem aardbei. Mout is terug te vinden, net als een meer hoppige tropische fruit geur.

8,0 Smaak Goede balans tussen hop en mout, zoet en bitter. Veel karamel met een fruitige bittere afdronk. Friszoet tropisch fruit.

Spijssuggestie Gevogelte met een fruit compote.

7,2

"De geur is mooi, de smaak valt beetje tegen. Vooral bittere tonen van hop overheersen. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,1 Zicht Dun laagje schuim, begint redelijk fijn, maar al snel worden het grote bubbels. Goud blond van kleur, licht mistig.

7,9 Neus Fris en zacht zoet. Steenvruchten met een zweem meloen. Citrus ergens ook aanwezig.

6,9 Smaak Ik weet niet of het komt door het feit dat hij lang in het magazijn heeft gestaan of dat het gewoon zo is. Maar de fruitige tonen zijn vrij licht aanwezig, meer lichte zoetheid van de mout met een bittere afdronk. Nog steeds lekker maar vooral die nasmaak doet afbreuk aan het bier.

Spijssuggestie Kruidige, maar niet pittige, quesedillas.

7,0

"Mooie combi tussen een port en een stout, zoet en gebrand. Maar toch niet perfect. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,3 Zicht Zeer donker en zwart, schuim is bruin en verdwijnt redelijk snel, grof van structuur. Wanneer je het bier bij een lamp houdt wordt een rode gloed zichtbaar.

7,0 Neus Port, pruimen, gedroogd fruit, rozijnen. Vooral zoetigheden.

7,0 Smaak Gebrande bitterheid, koffie, zeer volmondig gevoel, rozijnachtige smaken uit de port komen terug. Toch zou de smaak wat voller mogen. Daarnaast is er heel lichte wrange smaak aanwezig, die een onaangenaam gevoel in de mond laat hangen.

Spijssuggestie Brie met pruim spies.

7,0

"De geur belooft veel waar op de smaak niet in gaat. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht Zacht oranje als een perzik, mistig met een fijne schuimkraag.

7,3 Neus De geur is een combinatie van mout, die een granig geurtje geeft met een vleug karamel en hop, die vooral fruitig naar boven komt drijven. Perzik is duidelijk aanwezig.

7,0 Smaak Een meer grassige hopsmaak voert de boventoon. De zoetigheid verdwijnt naar de achtergrond maar is duidelijk aanwezig.

9,0

"Grand Prestige in een naaldboombos, mooie combi in het bier en het vat. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Roodbruine, iets oranje. Met een schuimkraag die snel verdwijnt.

9,0 Neus Heerlijke frisse geur van naaldbomen, sparren, dennen jeneverbes en hars. Er zit ook al iets zoetigs in.

9,3 Smaak De smaak is eerst vooral zoet, ietwat alcoholisch en een vleugje nootachtig. In de nasmaak keert het dennenbos weer terug, dat bijdraagt aan een mooi bittertje. Geeft lekker gevoel achter in de keel.

Spijssuggestie Oude komijnenkaas met kweeperenpasta

6,4

"De eerst paar slokken zijn zeer aangenaam, maar worden langzaam steeds minder aangenaam. Het is gewoon te zoet. Die smaak gaat steeds meer overheersen, de balans is zoek. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Mistige warme oranje gloed, met een fijne schuimkraag die snel reduceert tot een laagje van een halve centimeter. Schuim is iets gelig wit.

7,0 Neus Vanaf het moment dat je schenkt ruik je een zoet karamel, ietwat alcoholische geur. Wanneer je echt gaat ruiken merk je een zoete vijgachtige geur, met een licht kruidige ondertoon.

6,0 Smaak Alcohisch, verwarmend, diep zoet en ietwat stroperig mondgevoel. Het is allemaal uitgebalanceerd met een bittertje. Het zoete is in smaak meer banaan, met iets kruidigs dat een beetje naar kardemom nijgt of iig een zoetige specerij. Nu enkele slokken verdwijnen die smaken grotendeels en krijg je vooral nog zoetheid mee. De smaak doet me nog het meest denken aan van die ouderwetse botersnoepjes, maar dan onaangenaam alcoholisch.

Spijssuggestie Iets kruidigs dat het zoete kan balanceren.

7,8

"Een heerlijk verfrissend bier. Een mooie saison, zonder zeer uitgesproken smaken en daarmee goed doordrinkbaar. Voor de kenner zijn er toch subtiele smaken in te ontdekken. "

Review : Bruut Saison
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,9 Zicht Mooi mistig stroblond biertje. Schuimkraag bestaat uit redelijk dikke bubbels en zakt redelijk snel in wat resulteert in een hobbelige erg witte schuimkraag.

8,0 Neus Citrus, in het bijzonder citroen, sparrenaalden en een beetje funk komen je tegemoet. Aangevuld met een zoete bodem van honing.

7,9 Smaak Het meest opvallende is de kurkdroge afdronk, alsof het bier vocht onttrekt aan je mond, dit gaat samen met een aangenaam bittertje. Minder opvallend maar ook best wel lekker zijn de kruidige smaken. Bij de zijn mooi subtiel aanwezig. Het kruidige is vrij fris, het doet bij sommige slokken bijna aan eucalyptus denken. Heel licht schemert een zoetje door. Het sterkste is dan toch de friszure smaak van citrus, weer citroen in het bijzonder.

Spijssuggestie Een Italiaanse gekruid stukje kip zou niet misstaan.