Mathijs Breedveld Hoogeveen, Nederland

Bierista - 2845 Biercoins - 8 Reviews
Ik proef bier, met veel plezier.
7,7

"Een koffie bom, met voor de kenner de nodige subtiele aroma's. "

Review : Stoute Gijt
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,4 Zicht Volle schuimkraag, blijft redelijk staan. Bubbels zijn fijn, met hier en daar een dikke bubbel. Donker bruin van kleur. Het bier is zo zwart dat mijn zaklamp er amper door komt, het geeft het toch iets bruinigs.

7,3 Neus Beetje alcholisch, vooral zoet, vrij moutig, karamel, iets gebrands, bijna koffie en zweem bramen.

7,7 Smaak Een zoete koffie bom, ook kruidig naar salmiak nijgend, lekker hoppig geeft een mooi accent, maar natuurlijk ook het gebrande bitterheid.

Spijssuggestie Zeer pure chocolade

8,1

"Mooi gebalanceerde amber ale. Hoppig en zoet."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,0 Zicht Bier is donker amberkleurig, schuimkraag blijft goed staan met een redelijk grove structuur. Het bier is net niet helemaal helder.

8,0 Neus Zoete lucht, karamel en een zweem aardbei. Mout is terug te vinden, net als een meer hoppige tropische fruit geur.

8,0 Smaak Goede balans tussen hop en mout, zoet en bitter. Veel karamel met een fruitige bittere afdronk. Friszoet tropisch fruit.

Spijssuggestie Gevogelte met een fruit compote.

7,2

"De geur is mooi, de smaak valt beetje tegen. Vooral bittere tonen van hop overheersen. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,1 Zicht Dun laagje schuim, begint redelijk fijn, maar al snel worden het grote bubbels. Goud blond van kleur, licht mistig.

7,9 Neus Fris en zacht zoet. Steenvruchten met een zweem meloen. Citrus ergens ook aanwezig.

6,9 Smaak Ik weet niet of het komt door het feit dat hij lang in het magazijn heeft gestaan of dat het gewoon zo is. Maar de fruitige tonen zijn vrij licht aanwezig, meer lichte zoetheid van de mout met een bittere afdronk. Nog steeds lekker maar vooral die nasmaak doet afbreuk aan het bier.

Spijssuggestie Kruidige, maar niet pittige, quesedillas.

7,0

"Mooie combi tussen een port en een stout, zoet en gebrand. Maar toch niet perfect. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,3 Zicht Zeer donker en zwart, schuim is bruin en verdwijnt redelijk snel, grof van structuur. Wanneer je het bier bij een lamp houdt wordt een rode gloed zichtbaar.

7,0 Neus Port, pruimen, gedroogd fruit, rozijnen. Vooral zoetigheden.

7,0 Smaak Gebrande bitterheid, koffie, zeer volmondig gevoel, rozijnachtige smaken uit de port komen terug. Toch zou de smaak wat voller mogen. Daarnaast is er heel lichte wrange smaak aanwezig, die een onaangenaam gevoel in de mond laat hangen.

Spijssuggestie Brie met pruim spies.

7,0

"De geur belooft veel waar op de smaak niet in gaat. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,8 Zicht Zacht oranje als een perzik, mistig met een fijne schuimkraag.

7,3 Neus De geur is een combinatie van mout, die een granig geurtje geeft met een vleug karamel en hop, die vooral fruitig naar boven komt drijven. Perzik is duidelijk aanwezig.

7,0 Smaak Een meer grassige hopsmaak voert de boventoon. De zoetigheid verdwijnt naar de achtergrond maar is duidelijk aanwezig.

9,0

"Grand Prestige in een naaldboombos, mooie combi in het bier en het vat. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,5 Zicht Roodbruine, iets oranje. Met een schuimkraag die snel verdwijnt.

9,0 Neus Heerlijke frisse geur van naaldbomen, sparren, dennen jeneverbes en hars. Er zit ook al iets zoetigs in.

9,3 Smaak De smaak is eerst vooral zoet, ietwat alcoholisch en een vleugje nootachtig. In de nasmaak keert het dennenbos weer terug, dat bijdraagt aan een mooi bittertje. Geeft lekker gevoel achter in de keel.

Spijssuggestie Oude komijnenkaas met kweeperenpasta

6,4

"De eerst paar slokken zijn zeer aangenaam, maar worden langzaam steeds minder aangenaam. Het is gewoon te zoet. Die smaak gaat steeds meer overheersen, de balans is zoek. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,5 Zicht Mistige warme oranje gloed, met een fijne schuimkraag die snel reduceert tot een laagje van een halve centimeter. Schuim is iets gelig wit.

7,0 Neus Vanaf het moment dat je schenkt ruik je een zoet karamel, ietwat alcoholische geur. Wanneer je echt gaat ruiken merk je een zoete vijgachtige geur, met een licht kruidige ondertoon.

6,0 Smaak Alcohisch, verwarmend, diep zoet en ietwat stroperig mondgevoel. Het is allemaal uitgebalanceerd met een bittertje. Het zoete is in smaak meer banaan, met iets kruidigs dat een beetje naar kardemom nijgt of iig een zoetige specerij. Nu enkele slokken verdwijnen die smaken grotendeels en krijg je vooral nog zoetheid mee. De smaak doet me nog het meest denken aan van die ouderwetse botersnoepjes, maar dan onaangenaam alcoholisch.

Spijssuggestie Iets kruidigs dat het zoete kan balanceren.

7,9

"Heerlijk bier voor het voorjaar en de zomer. Fruitig en bitterzoet. "

Review : Jopen Mooie Nel
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,0 Zicht Roodgoud bier, mistig met een fijne crèmige schuimkraag. Aanlokkelijk als het zonnetje aan het einde van de dag.

7,5 Neus In de neus komen de geuren van citrusfruit en frisheid je tegemoet. Tegelijkertijd een zoete moutig geur, die ook uitkomt in fruitgheid van perzik met een klein tikje mango.

7,7 Smaak Zachte aangename bitterheid, die mooi samenwerkt met de moutige zoetheid. Frisse citrus en zoete steenvruchten zijn aanwezig en een lekkere hopsmaak die iets licht grassigs heeft. Hij ligt lekker in de mond. Het heeft bijna iets ziltigs in de afdronk.

Spijssuggestie Een lekker droge worst.