Marvin Walraven Zwolle, Nederland

Bierista - 9 Badges - 3910 Biercoins - 21 Reviews - #bedanktMarvin
Als bierliefhebber heb ik mij recent mogen omtoveren naar bierbrouwer. Zo brouw ik als huurbrouwer momenteel de bieren voor de merken De Brouwende Broeders (samen met mijn broer) en Goût Bier. Als sommelier zijn tijden momenteel wat rustiger door Corona en zo heb ik mijn droom om brouwer te worden kunnen verwezenlijken. Momenteel dus als huurbrouwer maar wie weet wat er volgt. Proost!
Bierista Bierdiploma
Badge Uiltje Brewing Company
Badge Bierquiz 2019
Badge Bud
Badge Flying Dutchman
Badge Bierquiz 2020
Badge Brouwersnös
Badge Grolsch

Review badges 21 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,0

"Dit amberkleurig trappisten bier werd in 2009 gebrouwen ter gelegenheid van het 125 jarige bestaan van Abdij O.L.V. van Koningshoeve. De naamgever, Broeder Isidorus Laaber, was de eerste meesterbrouwer van de Abdij. Hij legde in 1884 de grondslag voor de brouwerij die wij vandaag de dag kennen als La Trappe. De Isid'Or is ongefilterd en zeer smaakvol te noemen met voornamelijk warme aroma's zoals die van karamel, nootmuskaat en kaneel. "

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Het bier heeft een diepe amber kleur met een crèmige schuimkraag.

8,5 Neus De geur van het bier is zeer open waarin de al eerder genoemde warme aroma's goed tot uiting komen.

8,0 Smaak Subtiel kruidig, duidelijk karamel en noten. Herkenbare moutigheid en in de afdronk van het bier de verfrissing en bitters.

Spijssuggestie Het bier past naar mijn mening uitstekend bij gevogelte zoals, hoender, eend of fazant, maar ook bij mooi roodflorakaas of lichte wildstoof. Zelf schonk ik dit bij een gerecht met eendenborst, pompoen en steranijs.

8,0

"Krachtig 4 granen tripel gebrouwen door de heren van brouwerij Wilderen in Wilderen, Midden-Oost België. Voorheen was dit een volledig zelfvoorzienende boerderij met een veestapel en wat akkers om groente en fruit te verbouwen. Hedendaags bevindt de brouwerij zich in de oude ossenstal van deze voormalige boerderij. De 4 granen die gebruikt worden in het brouwsel zijn gerst, rogge, haver en tarwe. Er worden alleen Belgische hopsoorten gebruikt en het bier krijgt hergisting op fles. Dit alles uit zich in een krachtig, kruidig tripel met gelaagdheid en milde bitterheid. "

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Het bier is helder, diep van kleur wat lijkt op een mix van koper en goud. De schuimkraag is wit en romig.

7,5 Neus De geur is subtiel met kruiden, specerijen en citrus.

8,5 Smaak Het bier is mooi in balans door de krachtige aanzet dat vervolgens voorzet in zachte lange tonen, subtiele kruidigheid en verfrissende bitters.

Spijssuggestie Het bier past naar mijn mening bij diverse harde, maar ook roodflora kazen. Gebraden varkensvlees en Indische gerechten.

9,0

"Een van mijn favoriete witbieren. Een ode aan de koningin van Noorwegen en Zweden, eerder dochter van Graaf Jan van Namen (Namur in het Frans). Een witbier gebrouwen met tarwe, koriander en schil van sinaasappels. Licht fris, kruidig door de koriander en fijne bitters van zowel het hop als de sinaasappelschillen. "

Review : Blanche de Namur
Aroma
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Het bier is licht troebel met een zuiver witte schuimkraag.

8,5 Neus De geur van het bier schept een verwachting die in de smaak waar gemaakt wordt. Mooie frisse tonen van citrus en bloemen, vergezeld door een duidelijke toon van de gebruikte koriander.

9,2 Smaak Een echt zomerse smaak. Subtiel fris, dorstlessend en aangenaam door de balans tussen citrus en bitters.

Spijssuggestie Het bier heb ik o.a. een keer geschonken bij krabsalade met avocado. Maar ook bij geitenkaas, frisse salades of nu bij de haring zou ik het ook zeker aanraden.

8,0

"Een charmant blond volgens klassiek monikkenrecept gebrouwen, maar met de moderne technieken. Karaktervol bier dat vol zit met kruidigheid, steenvruchten en fijne hopbitters. Balans vergezeld door een fluwele romigheid. De Norbetijnzen monniken van Tongerlo zouden trots kunnen zijn. "

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,0 Zicht Prachtig diepkoper bier met een strak witte schuimkraag.

8,0 Neus In de geur veelal steenvruchten, zoals abrikoos en perzik vergezeld door moutigheid en florale tonen door de gebruikte hopsoorten.

8,5 Smaak Zeer smaakvol bier, kruidig, moutig met subtiele tonen in de smaak dat doet denken aan steenvruchten.

Spijssuggestie Zelf heb ik het bier al bij diverse gerechten geschonken. Denk aan schelvis, gepofte aubergine en beurre blanc, maar ook bloemkool, abrikoos en scholfilet.

6,8

"Een amber met lichte tonen van karamel, kastanje en fijne bitters. "

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht Licht hazelnoot bruine kleur met een crème kleurige schuimkraag.

7,2 Neus Kruidige geur, notige, gedroogd fruit en karamel (toffee).

6,8 Smaak De smaak is niet heel uitgesproken. De geur belooft meer dan ik proef. Wel vol moutig met in de afdronk spanning van bitters.

Spijssuggestie Ik ben ervan overtuigd dat het bier zeer breed inzetbaar is als begeleider van eten, denk o.a. aan schnitzel, Stroganoffsaus, stoofvlees, wild en pittige kazen.

8,5

"Saint Dmitri is een krachtige Stout met fijne tonen van whiskey. De smaak van de whiskey is goed in harmonie met de bitters van de mouten. Denk bij dit bier aan pure chocolade, bramen en noten. Een echt "geniet"bier waar je de tijd voor neemt. "

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Het uiterlijk van dit bier is al verleidelijk. Donker (zwart) met een bruine schuimlaag.

8,8 Neus De geur maakt nog meer los. Chocolade, donkerfruit, notige tonen van het whiskey.

8,5 Smaak De smaak is vol, krachtig, filmend en romig. De bitters van de gebrande mouten geven structuur en spanning. Ook hier proef je de whiskey, harmonieus aanwezig en nergens overheersend of branderig.

Spijssuggestie Pittige roodflora kazen, dry aged meat, paddestoelen en gegrild vlees.

7,8

"Prachtige tripel, mooi in balans en spannend door de toevoeging van karwei en koriander. "

Review : DAVO Tripel
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Diep goudgeel met een volle witte schuimkraag. Hij is iets troebel en toont fijn koolzuur.

8,2 Neus De geur is zeer aantrekkelijk. Licht tropisch met tonen van anijs.

7,9 Smaak De smaak is verfrissend, vol en kruidig. Ook hier komt het karwei mooi uit in tonen van anijs. Het dwingt je een volgende slok te nemen.

Spijssuggestie Gerijpte kazen, Indiase keuken, vanille ijs en pasteis de Nata.

6,0

"Over smaak valt te twisten maar deze stijl moet echt je smaak zijn. Een zuur bier met de mooie toevoeging van kersen(puree). Wel is in dit bier het zuur goed in balans gebracht door de toevoeging van een beetje Irish Red Ale. Proberen zeker waard en bij het juiste gerecht kan dit misschien nog voor verrassingen zorgen. "

Review : DAVO Bordo
Aroma
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Mooi diep rood, troebel bier met een fijne schuimkraag.

7,0 Neus De geur test je reuk als zintuig. Want is het nou echt gemaakt van kersen?! De aarbeienyoghurt en frisse aalbesjes komen je tegemoet.

5,0 Smaak Rond, licht zuur romig.

7,0

"Een eenmalig brouwsel van een lijn waaruit vele zullen volgen. Het team is 20 personeelsleden groot en iedereen krijgt een eigen bier dat past bij die persoon. Sketchy is een echt lichtgewicht. Zowel in alcoholgehalte als smaak. Een bier voor de warme dagen maar verder niet een bier dat verrassend is in zijn aroma, zuren, bitters of zoet. Zeker het proberen waard! "

Aroma
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Helder, lichtgeel, witte schuimkraag.

6,0 Neus De geur is niet heel uitgesproken. Wel ruik je wat van de gebruikte hop maar weinig dat verleid.

7,5 Smaak Lichtvoetig, goed in balans en zeer verfrissend. Citrus met iets grassigs.

Spijssuggestie Bij dit bier denk ik al snel aan bitterballen, vette worsten en jonge kaas. Kortom perfect voor naast je borrelplank.

8,5

"Een zeer mooi voorbeeld van een erg smakelijke Stout. Zoals beschreven is het bier gefilterd door oesterschelpen, echter deze overweldigende ziltigheid vind ik moeilijk terug in het bier. Wel is het bier kenmerkend voor Stout in tonen van koffie, pure chocolade, maar ook verfrissende kenmerken van zwart fruit. Erg aangenaam."

Aroma
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Heel diep donker bruin (zwart) van kleur met een bruinige volle schuimkraag.

8,5 Neus Duidelijke tonen van de geroosterde mouten, denk aan koffie, pure chocolade.

9,0 Smaak In de smaak vind je fijne bitters van de geroosterde mouten, chocolade, maar ook fris zwart fruit (kers, blauwe besjes).

Spijssuggestie Bij dit bier zit het al in de naam, OESTERS!! Het ziltige van de oesters wordt mooi aangevuld door de bittere en pure tonen van dit bier.