Maran van brakel Gorinchem, Nederland

Bierista - 3030 Biercoins - 3 Reviews
8,3

"Licht bitter en een beetje zoet met kruidige en lichte rook smaak. Zeker een bier om 's avonds even lekker voor te gaan zitten, hoe guurder het weer hoe beter."

Review : Bolschout Ster
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

9,0 Zicht Zeer donkerrood/bijna zwart met een fijne lichtbruine schuimkraag. Schuimkraag zakt wat in maar blijft wel present.

8,0 Neus Een plesante combinatie van specerijen en caramel-tonen. Een rokerig aroma blijft nog even hangen

7,7 Smaak De kruidige smaak proef je goed op de tong, zeker ook vanwege de vrij sterke corbonisatie. Achter in de keel blijft een combinatie van rook-tonen en caramel hangen.

Spijssuggestie Zal goed samengaan het stevige gerechten zoals erwtensoep en stamppot. Ook zeker 's avonds met een stukje oude kaas.

7,4

"Deze frisse IPA zal zeker in de smaak vallen bij mensen die niet van al te sterk uitgesproken bieren houden. Drink dit bier in combinatie met ietwat pittige gerechten; op zichzelf valt de smaak ietwat snel weg."

Review : Bolschout Hopvol
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,2 Zicht Oranje-amber kleurig en een klein beetje troebel. Een fijne schuimkraag die goed blijft staan en sterke carbonisatie.

7,0 Neus Al met al is de geur niet zo heel sterk. Een klein beetje banaan-achtig met een vleugje hoppigheid.

7,2 Smaak Niet zo sterk als de meeste IPA's. Iets minder fruitig dan de geur doet vermoeden. Een beetje kruidig en bitter wat redelijk snel verdwijnt, met een light bittere/hoppige nasmaak.

Spijssuggestie Dit bier zal het zeker goed doen met licht pittige gerechten. Gegrild vlees en bijv. gerechten zoals pizza of droge worst zullen baat hebben bij de sterke carbonisatie en de licht bittere smaak.

7,8

"Een lekker fris bier dat zeer goed zal vallen tijdens de warmere dagen op een terras of in de tuin. Licht van smaak en goed doordrinkbaar."

Review : Bolschout Blom
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,5 Zicht Licht troebel en amberkleurig. De schuimkraag is fijn en blijft goed lang staan.

8,1 Neus Fruitig en fris en met een kleine hint naar koriander.

7,4 Smaak Je kan goed proeven dat het een tarwebier is. Lekker fris en licht zurig. Het kruidige van de geur komt niet erg terug in de smaak. Jammer dat de smaak vrij snel verdwijnt al blijft er een kleine hint van de mout hangen.

Spijssuggestie Past goed bij wat lichtere gerechten zodat de smaak van het bier niet wordt overheerst. Denk bijvoorbeeld aan een salade of een toastje met brie.