7,3

Augustijn Dubbel

Brouwerij Van Steenberge (62)

Augustijn Dubbel is een klassieke Belgische Dubbel. Een bruin bier met herkenbare tonen van karamel, chocolade en gedroogd fruit. Dit abdijbier heeft ook een mooi fruitige toets.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,3

Het oordeel van de Bierista's

Augustijn Dubbel is beoordeeld met een gemiddelde van 7,3 door onze Bierista's

7,4

Smaak

7,4

Zicht

7,2

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Lekkere Dubbel, maar niet zoals andere Dubbels. Door de hint naar Port is het meer een bier om op zichzelf te nuttigen i.p.v. bij een maaltijd. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Donker rood-bruin en licht troebel, met een fijne crème-kleurige schuimlaag.

7,2 Neus Fruitig zoet aroma, met wat zurige bij-geur. Doet een klein beetje denken aan Port.

7,5 Smaak Eigenlijk precies wat de geur al doet vermoeden. Heeft een beetje dat volle zoet-zurige, je zou bijna denken dat het een tijdje heeft liggen rijpen op Port of Sherry vaten. Smaak blijft lekker lang hangen op de tong maar in de keel is het helaas vrij snel weg.

Spijssuggestie Een beetje stevige kaas, zolang de smaak maar niet te overheersend is.

7,4

"Volle zoete dubbel "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Donkerrood met snel inzakkende schuimkraag

7,4 Neus Zoetmoutig kandij, rozijnen

7,7 Smaak Zoet karamel rozijnen fruitig gebrande mout

Spijssuggestie Bittergarnituur

7,3

"Volle dubbel"

Jan Otten

12.698

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,3 Zicht Bruin, helder en een iets crème schuimkraag

7,4 Neus Mout, karamel en gedroogd fruit

7,4 Smaak Zoet, karamel rozijnen en iets bitter

Spijssuggestie Belegen kaas gedroogde ham

7,0

"een goed te drinken dubbel, niet echt heel bijzonder"

Gijs Pullen

28.113

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht donkerrood, snel inzakkende schuimkraag

6,8 Neus fruitig en moutig

6,9 Smaak fruitig en zoetig, iets van chocolade, korte nasmaak

Spijssuggestie ijs, sambalkaas, bitterballen

7,5

"Een stoere dubbel waar je even voor moet gaan zitten."

John Kuster

10.280

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht Donkerrood met een schuimkraag die snel inzakt.

7,3 Neus Moutige geuren met licht geuren van roodfruit.

7,7 Smaak De fruitige smaken van kersen en zwarte bessen komen goed samen met het licht zoete van de karamel. De nasmaak is lang, eerst veel fruit maar hij wordt steeds zoeter.

Bemachtig de Bier Adventskalender 2024: Merry Beermas tijdelijk met enorme pre-order korting

Gezellig aftellen naar kerst onder het genot van een dagelijks, ambachtelijk gebrouwen speciaalbier, hoe klinkt dat?

Verder lezen

Gebrouwen door Vrouwen en Rock City lanceren Watermelon Squeezer

Gebrouwen door Vrouwen heeft in samenwerking met Rock City een nieuw bier gebrouwen: de Watermelon Squeezer.

Verder lezen

Bourgondisch genieten op Streekbierfestival Gimmert Gist

Met een perfecte mix van speciaalbier, heerlijk eten, live muziek en een gezellige overdekte ambiance, biedt dit festival alles wat je nodig hebt voor een geweldige dag uit.

Verder lezen

Restaurant Centpourcent wint de Cornet Beer & Food Pairing Award 2024

Bierpassie Magazine reikt jaarlijks de Cornet Beer & Food Pairing Award uit aan een brasserie of restaurant dat uitblinkt in het combineren van bier en gerechten.

Verder lezen