Lieke Janssens Utrecht, Nederland

Bierista - 3 Badges - 2750 Biercoins - 17 Reviews - #bedanktLieke
Bierista Bierdiploma
Badge Bierquiz 2019

Review badges 17 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,0

"De zon in huis tijdens quarantaine tijd ;) Lekker fris zoet en zurig witbiertje met banaan in de hoofdrol. Simpel maar lekker om van te genieten! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Zicht Geelblond, troebel, matige schuimlaag met fijne belletjes

7,0 Neus Zoet en fruitig. Banaan, mango, passievrucht. Tarwe.

Smaak Zoet! Banaan, banaan en nog eens banaan (typisch voor witbier). Zoet en zuur in balans. Klein hopje in de afdronk.

Spijssuggestie Bij de borrel. Jonge kaas en bitterballen. Fruitsalade. Ijs.

7,5

" Mooie combi van bierstijlen (pils en IPA) samengevoegd in dit heerlijke frisse en smaakvolle bier! "

Review : Gulpener Ur-Hop
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht Helder goudgeel met dunne schuimlaag die vrij snel inzakt.

7,0 Neus Heerlijk hoppig aroma. Citrus. Fris! Grassig

7,5 Smaak Mooie combi van hop, kruidigheid, fruit (citrus) en mout. Stevige body, warm mondgevoel door alcohol. Gras & hars.

Spijssuggestie Curry, pittige gerechten. Taco's. Wraps. Indische rijsttafel. Jonge kazen. Groentegerechten. Pompoensoep.

7,5

"Heerlijk bier, romig en vol van smaak in al zijn eenvoud. Zal altijd op mijn lijst van persoonlijke klassiekers blijven staan! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Mooie warme amberkleur, gouden gloed. Troebel (uiteraard door gist), stevige schuimkraag met fijne belletjes.

6,5 Neus Fruit, tarwe, banaan, beschuit, zoetig. Typisch kenmerkende geur van een Weizen.

7,5 Smaak Vol van smaak, mondvullend, romig, tarwe, fruitig, banaan. Zoete en volle afdronk die lang blijft hangen. Simpel maar in balans en heerlijk om te drinken!

Spijssuggestie Volle romige kazen, witvlees, gerechten met witte sauzen, asperges, bloemkool.

7,5

"Tsja, de complexiteit en mengeling van verschillende bierstijlen maakt het lastig een duidelijke en eenduidige omschrijving te geven maar hierbij een poging ;) Hybride, funky (zoals zij zelf ook terecht op het etiket vermelden), niet in een hokje te plaatsen. Gewaagd maar daardoor aantrekkelijk om te proberen en ook nog eens heel lekker! Voor wie eens uit de Comfort Zone van de traditionele biertjes wil stappen. Bier 2.0. Complimenten voor de creativiteit van de brouwers en de geslaagde samenwerking. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,0 Zicht Troebel lichtbruin met oranje gloed, matige gebroken witte schuimlaag, zakt snel in.

Neus Fruitig, citrus, limoen, citroen, grapefruit, banaan, zoet, hop, karamel, tarwe.

7,5 Smaak Ingewikkeld om te omschrijven maar ga een poging wagen. Complex door mengeling verschillende bierstijlen (IPA, Eisbock, Sour). Hop erg duidelijk aanwezig (dry hopping dus bitter vooral ook in de afdronk), IPA aandeel is duidelijk. Daarnaast ook zoet, karamel, moutig, kruidig en bij vlagen ook zuur. Mengelmoesje. Apart. Warm mondgevoel door fors alcoholpercentage en ook in afdronk. Iedere slok een andere waarneming en smaak die bovenkomt lijkt het. Lekker, aangenaam en de moeite waard.

Spijssuggestie Stoofpotje (met gedroogd fruit en zoete component). Tajine. Pittige en oude kazen. Kaasfondue. Desserts. Gedroogd fruit. Noten.

6,8

"Geen hoogvlieger maar een lekker biertje om ter afwisseling te drinken bij de borrel, op het terras of met vrienden. Bier met een lichtvoetig en eenvoudig karakter. Mooie tegenhanger voor de doorgaans zware en complexe trappistenbieren. Een goed alternatief voor de niet pilsdrinkers op een feestje of bij een borrel ;)"

Review : Chimay Dorée
Aroma
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,0 Zicht Lichtgeel, troebel, matige schuimlaag met fijne belletjes

5,5 Neus Fris, fruitig, citrusfruit, licht kruidig, weinig uitgesproken aroma.

6,7 Smaak Fris en licht maar toch op smaak, goed doordrinkbaar ook door lage alcoholpercentage. Citrusfruit, specerijen, ik proef zelfs een licht zuurtje en heel licht hoppig in de afdronk. Opvallend is de grote hoeveelheid koolzuur die ook in de afdronk blijft hangen en die een tintelend mondgevoel geeft.

Spijssuggestie Kaasplankje met jonge en lichte kazen, salades, witvis, (gerookte) kip, pasta, pizza, risotto, paella, tapas

8,5

"Deze blijft bij mijn favorieten behoren en dat zegt genoeg over het karakter van dit heerlijke bier! Lijkt enigzins complex qua smaakassociaties maar toch heerlijk doordrinkbaar en in balans. Rust, reinheid en stabiliteit. Hierbij waan je jezelf even in het klooster bij de Trappistenmonniken ;) Overtreft zelfs de smaak van vele klassieke trappistenbieren van onze Zuiderburen en dat is een hele prestatie van onze eigen Brabantse monniken. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Mooi amber met een warme gouden gloed. Troebel zicht. Stevige gebroken witte schuimkraag met fijne luchtige belletjes. Zicht is zonder meer uitnodigend.

7,0 Neus Karamel, zoetig, Zoethout, hint van vanille, tropisch fruit (passievrucht, papay, mango), mout, kruidig. Bij vlagen licht muffig (maar niet storend). Na ruiken zin om deze te drinken!

7,7 Smaak Zoet, karamel, gebrand mout, biscuit, honing, kruidig (kaneel, kardemom), vanille, mooie bitterheid ook in de afdronk. Mooi in balans qua smaken ondanks alle associaties bij het proeven. Stevige body. Warm mondgevoel door alcohol en smaken. Zoals beschreven op het etiket: eenvoud en complexiteit en dit klopt qua smaak zeker wat mij betreft!

Spijssuggestie Bij de borrel, kaasplankje. Vlees zoals lamskoteletjes, stoofpotje, rollade. Kaasfondue. Desserts zoals een fruitsalade. Veelzijdig en met veel gerechten te combineren.

7,0

"Lekker fruitig en smaakvol alcoholvrij bier (wat mij betreft een van de betere)"

Review : Jopen NON IPA
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,0 Zicht Goudgeel, heel licht troebel, matige schuimkraag (schuim is ook snel weg)

7,0 Neus Fruitig en fris: citrusvruchten, ananas, tarwe duidelijk aanwezig, hoppig.

7,0 Smaak Fris, lekker op smaak voor een alcoholvrije variant. Proef veel fruit zoals citrus en ananas. Hoppig en smaak tarwe duidelijk aanwezig (ook in de afdronk) maar niet overdreven. Smaken kloppen en zijn in balans.

Spijssuggestie Lichte gerechten zoals kip, witvis, jonge kazen, bittergarnituur, salades, wraps, quiche.

8,0

"Vol van smaak, mooi bier ondanks dat porters/stouts niet mijn favoriet zijn. Lekker uitgesproken en uitdagend. Bovendien erg lekker en smaakvol in combinatie met spijs (in dit geval een borrelplankje met pittige kazen)! Opvallend hoog in alcoholpercentage voor een Porter waardoor deze wat mij betreft al meer richting Stout gaat. Bier waarvoor je de tijd moet nemen en dan volledig tot zijn recht komt! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Diepbruin/zwart, mooie luchtige en cremige lichtbruine schuimkraag (veel), blijft goed overeind, "wild" en "onstuimig" bij inschenken.

8,0 Neus Sterk aroma van koffie, karamel, gebrande/geroosterde mout, chocolade, kruiden

Smaak Wat de geur qua verwachting oproep komt duidelijk terug in de smaak, aroma van koffie, karamel, mout, chocolade, zoethout, een dropachtig zoetje, zoetheid, bitterheid en gebrande smaak in de afdronk. Sterk, warm, vol, body.

Spijssuggestie Stevige gerechten, pittige (blauwader) kazen, stoofgerechten, wild, lamsvlees, bloedworst, orgaanvlees, desserts met koffie, chcocolade en karamel

7,5

"Stevig, warm, kruidig biertje, goed op smaak. Winterbier. Aanrader voor lange avonden met vrienden, bij de haard. In combinatie met spijs (stevige gerechten). "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Robijnrood/bruin, cremekleurige fijne schuimlaag, fijne belletjes

6,5 Neus Karamel, hout, moutig, geroosterd/gebrand, zoet, kruidig, fruitig (rood fruit). Minder sterk qua aroma dan verwacht.

7,5 Smaak Warm mondgevoel, karamel, zoethout, moutig, kruidig, zoet, licht bittere en ook zoete afdronk, goed qua koolzuur. Op smaak. Stevige body.

Spijssuggestie Stoofvlees, tajine, gedroogd fruit, blauwe kaas, kaasfondue, dessert (caramel of chocolade)

7,0

"Apart, verrassend, uitgesproken, kruidig en warm. Anders dan de traditionele tripels. Lekker ter afwisseling. "

Review : Brouwers Tripel
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Warm oranje, goud, stevige cremekleurige schuimlaag, troebel

7,5 Neus Uitgesproken en overheersend kruidig, kruidnagel, sterk

7,0 Smaak Sterk en overheersend kruidig, kruidnagel en koriander, zoetig, bitterheid vooral in de afdronk. Warm mondgevoel. Apart en meer uitgesproken dan andere tripels door deze kruidigheid. Lekker maar kan ook te overheersend zijn.

Spijssuggestie Pittige gerechten, stevige en pittige kazen, stoofschotel, wild, kaasfondue