Jeffrey Vleeming Renkum, Nederland

Bierista - 21 Badges - 5733 Biercoins - 144 Reviews
Bierista Bierdiploma
Badge vandeStreek
Badge Texels
Badge Gulpener
Badge Hoop
Badge Lagunitas
Badge Bronckhorster
Badge Grolsch
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Speedcourse Leffe
Badge Bud
Badge Oktoberfest
Badge Bockbier
Badge Bierquiz 2019
Badge Uiltje Brewing Company
Badge Brouwersnös
Badge Bierquiz 2020
Badge Flying Dutchman
Badge Bier & Oliebollen

Top 10 - 2020

1. Tripel Karmeliet

2. Hertog Jan Grand Prestige

3. Kasteel Donker

4. Duits & Lauret Houtgerijpte Rook Dubbelbock

5. Het Dubbele Bier Vandeoirsprong

6. Heidebrouwerij Everzwijn Tripel

7. Stanislaus Brewskovitch All Black

8. Alfa 150 jaar Krachtige Dort Limited Edition

9. Hertog Jan Karakter

10. Grolsch Gerijpte Herfstbok

Review badges 144 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
6,5

"Dit is wat je kan verwachten van een witbier; Fris, fruitig en voornamelijk zurige aroma's. Gelukkig was dit een aangenaam zuurtje en had het ver op de achtergrond nog wat zoete tonen, hierdoor blijft dit een heerlijk doordrinkbaar bier. Een verfrissend en dorstlessend bier voor de zomerse periode."

Review : Frontaal Author
Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Zeer lichtgeel en licht troebel bier.

6,5 Neus Fris en fruitige geur met zurige aroma's zoals citroen. Een typische geur voor een witbier.

6,5 Smaak Ontzettend fris bier met een zurige smaak. Wederom merk je de citroen terug in dit bier. Ook de nasmaak van dit bier is verfrissend zuur en blijft voor een aangename tijd aanwezig.

Spijssuggestie Kip van de barbecue met van die stukjes groente erbij zoals ananas en paprika.

6,8

"Een gebalanceerd bier met zowel zoete als bittere aroma's denk hierbij aan mout, citrus en het heeft ook iets weg van een broodgeur."

Review : Koeketiene
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Donkergeel troebel bier met een grote witte schuimkraag bestaande uit zeer grove bellen.

7,0 Neus Fruitig en kruidig. Aroma's van mout, brood, citrusvruchten.

7,0 Smaak Dit bier is goed gebalanceerd met zowel zoete als bittere aroma's. De nasmaak licht droog.

7,3

"Dit bier is het best te omschrijven als zacht en dat is ook het eerste wat opvalt zodra je een slok neemt. Het is voornamelijk een zoet bier met een korte nasmaak die toch nog eventjes zo'n heerlijk warm gevoel in de keel geeft."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht donkeroranje bier met een rode gloed, dit bier is zeer troebel. De schuimkraag heeft een crèmige kleur en bestaat uit mooie fijne bellen.

7,5 Neus Een goede zoete geur met een licht bittere ondertoon. Dit bier heeft een licht kruidige geur met aroma van karamel. Ondanks zijn kruidige en licht bittere geur heeft dit bier een frisse geur.

7,0 Smaak Het eerste wat opvalt is dat dit bier een zachte smaak heeft. Verder is het zoet en merk je weer iets terug van karamel en de afdronk is ook licht fruitig. De nasmaak is kort, maar zacht en biedt ook heel lichtjes een warm gevoel in de keel.

8,3

"Naar mijn mening is dit een top bier. De geur is al heerlijk zoet met aroma's van diverse tropische vruchten zoals mango, perzik en ananas. Op de achtergrond merk je een lichte bitterheid. De smaak is dan weer het tegenovergestelde, het biedt een aardige hopbitterheid doordat het bier goed gedryhopt is met 4 amerikaanse hopen. Op de achtergrond merk je nog een lichte zoetheid en ook in de smaak merk je de tropische vruchten terug komen."

Review : Frontaal Bulldog
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht donkergeel/blond troebel bier met een mooie grote witte schuimkraag.

8,5 Neus Bij het openen en schenken van dit bier komen de fruitige aroma's je meteen tegemoet, hierdoor krijg je nog meer zin in een slok. De geur biedt een licht zoetje met een tropische bitterheid op de achtergrond. Het heeft dan ook aroma's van mango, perzik en ananas.

8,0 Smaak Een verfrissend en fruitige smaak, wederom merk je de tropische vruchten terug in dit bier. In de smaak komt de bitterheid meer naar voren en komt de zoetheid wat meer op de achtergrond terecht. Zoals je van een IPA mag verwachten biedt de smaak dan ook een heerlijke hopbitterheid.

Spijssuggestie Om eerlijk te zijn zou ik dit bier gewoon drinken in het zonnetje zonder eten, maar mocht je echt iets willen combineren dan is denk ik een hamburger wel lekker.

7,0

"Een fruitig en hoppig bier met zowel een lichte zuurtje als een licht bittertje in de smaak. De geur van dit bier is ook heerlijk. Een ideaal bier voor in de zomer mede door zijn lage alcoholpercentage."

Review : Camden Pale Ale
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Goudgeel mistig bier met een fatsoenlijke witte schuimkraag.

7,5 Neus Fruitige geur met aroma's van citrus en grapefruit

7,0 Smaak Ook de smaak is zeer fruitig en licht hoppig. De nasmaak bevat zowel een licht zuurtje als een licht bittertje.

Spijssuggestie kaasplankje

7,2

"Dit is een warm bier waarbij je goed de smaak en geur van een espresso koffie merkt. Een bier die je niet zo gemakkelijk achterover gooit, dit zorgt ervoor dat je er lekker lang van kan genieten."

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Goed zwart bier met een licht bruine schuimkraag. Het is dan ook ondoorzichtbaar.

8,0 Neus Zoals je kan verwachten heeft dit bier sterke aroma's van koffie, maar ook donkere mouten. Zodra je het blik opent komen de aroma's je neus tegemoet.

7,5 Smaak Dit bier heeft een volle smaak. Een warm bier waarin je het hoge alcoholpercentage terug proeft. In eerste instantie lijkt dit een zoetig bier te zijn, maar bij de afdronk merk je al snel de bitterheid. Hierin proef je dan ook goed de espresso koffie smaak.

Spijssuggestie Hertenbiefstuk.

6,2

"Bij de eerste slok ontploft er al een suikerbom in mijn mond, maar goed dat is te verwachten bij dit soort bieren (desperado en corona) verder is het een verfrissing voor de zomer en een leuk alternatief voor een desperado, corona en radler. Echter gaat het wel veels te ver om dit een goed bier te noemen."

Review : 't IJ Biri
Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Heel lichtgeel bier die vrij helder is.

6,3 Neus Een zeer fris en fruitige geur. Aroma van citroen en verder moet ik door de geur op de een of andere manier ook aan ananas denken.

6,0 Smaak Een hele zoete smaak met een zurige nasmaak, hierdoor is het een verfrissend bier.

6,8

"Een wat zuurder bier deaondanks is het een fruitige en verfrissende dorstlesser. Dit jaar hebben wij niet echt een hete zomer gehad, maar door dit bier te drinken krijg ik toch nog een beetje van de warme zomers van de afgelopen jaren."

Review : KraftBier Motje
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Goudblond bier met een oranje gloed. Verder is het vrij troebel en heeft het medium schuimkraag.

7,3 Neus Een fris, zuur bier met fruitige aroma's van citrus.

6,5 Smaak Dit bier is zowel in de afdronk als nasmaak zurig, maar wel verfrissend waarbij wederom de aroma van citrus naar voren komt.

Spijssuggestie Kalkoen, gerijpte kaas

7,5

"Het is goed te begrijpen dat Guinness het boegbeeld van de stout is. Een vrij licht bier die toch een goede bittere afdronk en nasmaak heeft oftewel een bier die je altijd wel kan drinken."

Review : Guinness Draught
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een mooi zwart bier met de bekende fine schuimkraag.

7,5 Neus Dit bier heeft een frisse geur. Dit is best opvallend aangezien je ook aroma's van gebrande mouten en chocolade ruikt. Verder lijkt er iets kruidigs in te zitten.

7,0 Smaak In eerste instantie is het een fris en erg waterig bier, vervolgens is de afdronk aardig bitter. Verder proeft het een beetje als slappe koffie. De nasmaak blijft wel lang aanwezig en heeft is goed bitter.

Spijssuggestie Stoofvlees

8,2

"Een heerlijke fruitige tripel die voor zijn alcoholpercentage nog vrij doordrinkbaar is. In eerste instantie is dit een mooi zoet bier die later overgaat in een lichte bitterheid met aroma's van citrus, perzik en mango. Bij de geur krijg je al zin in een slok van dit bier."

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht goudgeel troebel bier met een mooie witte schuimkraag bestaande uit medium bellen.

8,5 Neus Een zoet fruitige geur waarin je de mouten ook nog kan ruiken. Dit bier heeft aroma's van citrus, perzik en mango.

8,5 Smaak De smaak is in het begin zoet en gaat daarna over in een lichte bitterheid. Ook in de smaak merk je fruitige aroma's zoals citrus en wederom de mango. De perzik merk je niet zo erg meer terug. De nasmaak bevat ook een lichte bitter en blijft voor een mooie tijd aanwezig. Met een alcoholpercentage van 8.4% is dit bier nog vrij doordrinkbaar.