Jeffrey Vleeming Renkum, Nederland

Bierista - 9 Badges - 3270 Biercoins - 20 Reviews
Bierista Bierdiploma
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Speedcourse Leffe
Badge Bud
Badge Oktoberfest
Badge Bockbier
Badge Bierquiz 2019
Badge Uiltje Brewing Company

Review badges 20 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,0

"Een echte bier voor tijdens de koudere maanden. Heerlijk om te drinken bij een haardvuur. Vooral de smaak is een genot. Het ziet er goed uit en ruikt prima, maar de smaak is er eentje die bij je blijft als je van een wat zwaardere bier houdt. Een warm, zoet, volle bier waar het hoge alcoholgehalte wel in terug te merken is."

Review : Kasteel Donker
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Donkerbruin bier met een lichtgekleurde schuimkraag

7,0 Neus Het ruikt stevig met de aroma's van karamel, chocolade. Tot slot ruikt het ook zoetig.

8,5 Smaak Het is een vol, warm en zoete bier. Ook in de afdronk komen de tonen van karamel en chocolade terug. De nasmaak is ook goed, het blijft redelijk lang aanwezig terwijl die ook warm en zoet is.

Spijssuggestie Hier kan je veel verschillende gerechten bij eten. Persoonlijk denk ik dat een winters gerecht, zoals een stamp- of stoofpot.

7,0

"Dit bier is gewoon prima. Vergeleken met de geur is de smaak van dit bier zeer verrassend op een positieve manier."

Aroma
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht een mooie goudgele kleur met een goede schuimkraag. verder is het bier heel lichtjes troebel.

6,7 Neus Het heeft een zeer sterke geur, waarbij er fruitige tonen naar boven komen. Het heeft aroma's van lichtzurige maar tropische vruchten. Ook komt de bitterheid erdoorheen.

7,3 Smaak Het is een droog bier met de nodige bitterheid. De nasmaak is stevig, maar niet verkeerd.

Spijssuggestie Hete kip. (Niet al te pittig maken, want dan is de combinatie teleurstellend.)

7,0

"De geur is zurige en heeft de geur van wijn. Dit is terug te vinden in de smaak. Ik liet hem ook mijn zus proeven en die was het ermee eens dat de afdronk vergelijkbaar was met een droge witte wijn. Zoiets heb ik nog niet eerder gezien en vind dit ook een bijzondere bier die goed gelukt is door Brouwerij Verhaege."

Aroma
Zuur
Bitter
Fruitig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Het heeft een mooie roodbruine kleur met een licht bruine schuimkraag. Je kan er met goede belichting net doorheen kijken.

6,5 Neus De geur is zeer fruitig en is ook vergelijkbaar met de geur van wijn. (Weet niet welke wijn, daar heb ik geen ervaring mee.) Tot slot is de geur aan de zurige kant. Het is een geur die ik nog niet eerder bij een bier heb geroken.

7,0 Smaak De smaak is zeer fruitig en zurig. De afdronk is ook vergelijkbaar met wijn. Dit bier is daar ook goed in geslaagd. De nasmaak is ook plezierig, maar verdwijnt snel.

Spijssuggestie Toast met verschillend "beleg" mogelijk. (heksenkaas, kaas, en dergelijke.) een goed bier voor de borrel.

7,7

"Dit is geen bier voor een beginner en het is dan ook handig om al iets wat ervaring te hebben met speciaal bier. Echter is het geen verassing dat dit bier prijzen heeft gewonnen heeft en is een goede bier in zijn stijl. Het ziet eruit als een gemiddelde stout. Qua geur komt vooral de koffie en de licht rokerige geur naar boven. Het heeft een zeer bittere (na)smaak. De eerste slok is zeer intens en sterk, maar bij de volgende slokken wen je er snel aan. Persoonlijk vind ik dit bier heerlijk en tot een goede mate intens."

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Zwart bier met een mooie bruine schuimkraag. De schuimkraag is niet heel groot, maar dat hoef je niet te verwachten bij een stout.

7,2 Neus De geur van gebrande mouten komen naar boven net zoals de aroma's van koffie en een rokerige geur.

7,5 Smaak Stevig bittere smaak, ook de nasmaak is lang en sterk aanwezig. Ook de nasmaak is bitter. Ook komt de smaak van koffie lichtjes naar boven.

Spijssuggestie goede spareribs.

6,5

"Dit is een typische blond, maar niet zo speciaal. Het is een voldoende waard niet meer en niet minder. Het heeft wel een mooie schuimkraag. Geur is standaard en de smaak is ook niet verrassend maar goed"

Review : Ename Blond
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Nasmaak

6,0 Zicht bleekgeel bier die troebel is met mooi schuimkraag.

6,5 Neus Een frisse geur en licht zurige.

7,0 Smaak De smaak is goed. Qua smaak neemt het zoete de zurige geur lichtjes over. Verder proeft het fris en de nasmaak is goed genoeg. Het is niet zo spectaculair en smaakt als de gemiddelde blond.

Spijssuggestie Licht voedsel zoals salades of een kipfilet.

7,8

"Dit is een goed gebalanceerde bier. Het ziet er goed uit. De geur is niet zo bijzonder en de smaak is gewoon goed. Vooral de zachte maar relatief lang aanwezige nasmaak is hetgeen waardoor ik de everzwijn tripel van de lokale brouwer uit Ede waardeer."

Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Nasmaak

8,0 Zicht Mooi licht oranjegelige kleur met een goede volle schuimkraag. Het heeft veel kleine belletjes. Het bier is dan ook lichtelijk troebel. Qua uiterlijk word je er dorstig van.

7,5 Neus Een licht zoete geur waarbij ook de frisheid aanwezig is. verder ruikt het een beetje kruidig en is het vergelijkbaar met andere tripels. Goede geur.

8,0 Smaak Qua smaak komt de zoetheid iets meer naar boven samen met zijn frisheid. Het is een zachte bier met een goede body. De nasmaak is wat je kan verwachten van een tripel oftewel heerlijk. Verder blijft het ook lang hangen.

Spijssuggestie Kipsaté kan er goed bij.

6,7

"Het is een ongefilterde bier met een goede geur. De smaak is niet zo spectaculair, maar voor tijdens de zomerse dagen is het een goede doordrinker en dorstlesser."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,0 Zicht donkergeel bier met een mooie schuimkraag. Het heeft grote groffen bellen. Verder is het zeer troebel en ongefilterd

7,0 Neus Het ruikt fris en fruitig met een licht zuurtje. Het heeft een licht bloemige geur.

6,5 Smaak Het is een relatief zoete bier met een lichte bitterheid. Het bevat aardig wat koolzuur. Het is over het algemeen een goed doordrinkbaar bier, maar niet al te speciaal. Er is ook niet bepaald sprake van een nasmaak.

Spijssuggestie witte vis en een rundvleessalade.

4,5

"Het ziet er mooi uit en het ruikt heerlijk. Echter is de smaak het tegenovergestelde van de geur. Waar hij een fris en fruitige geur heeft, is de smaak kruidig, bitter en vol. Er zit totaal geen balans in. Ik vind hem persoonlijk niet zo lekker."

Review : Lagunitas IPA
Aroma
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Het heeft een mooie goudgele kleur met een mooie schuimkraag. De bellen zijn grof en groot. Bovendien is het helder. De kleur van het schuim is een beetje crème achtig

7,5 Neus Het heeft een hele sterke geur, die je meteen met het inschenken ruikt. Het ruikt zeer fris en fruitig.

2,0 Smaak De smaak is vrij bitter en het heeft een sterke nasmaak. Verder is het een vol en warm bier. Ook komen de kruiden naar boven. Persoonlijk is dit niet de smaak waar ik naar zoek en kan hier niet van genieten.

Spijssuggestie Wellicht iets pittigs zoals pittige kip, sajoer boontjes of een ei met sambal

7,3

"Dit is een goed uithangbord voor het Texelse speciaalbier. Het heeft een mooie kleur met een goede schuimkraag. Qua geur vind ik hem niet heel bijzonder. Echter verrast de smaak hierdoor in een positieve manier. Als je in Texel bent dan is dit een goed bier voor op het terras. (of gewoon op het vasteland op een terras/ om in de winkel te kopen."

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht mooie amberkleurig bier. Vrij helder en het schuim was net niet wit.

6,5 Neus Het ruikt fris en lichtelijk zoet met een geur van appelstroop.

7,5 Smaak Ook de smaak is fris met een lichtelijke zoete vloed. Verder blijft de nasmaak een goede periode hangen, maar hij is niet sterk aanwezig. Ook is het een zachte bier die als het waren of je tong en keel glijdt.

Spijssuggestie kip of een belegen kaas

6,0

"Het ziet er mooi uit. De geur is wel zeer zoet en zo is de smaak ook. Als je een zoeter bier zoekt, dan is dit een goede keuze. Persoonlijk vind ik hem te zoet. Echter is de nasmaak wel positief, omdat de bitterheid nog even kort om de hoek komt kijken vlak voordat de smaak verdwijnt. Hierdoor heeft het voor mij nog net een voldoende."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Nasmaak

7,2 Zicht mooie goudgele kleur met een stevige schuimkraag. Het is voor de rest een troebele bier met kleine bellen.

6,2 Neus Het ruikt zeer zoet, eigenlijk iets te zoet. Voor de rest is het een fris en fruitige bier. Perzik en banaan komt erin naar voren.

6,0 Smaak Ook de smaak is zeer zoet. Wederom weer iets te zoet voor mij persoonlijk. Het is een zacht bier waarbij aroma's van banaan terug komen. De nasmaak is kort maar goed, bij de nasmaak komt de bitterheid kort naar boven. Tot slot heeft het een licht kleverig mondgevoel.

Spijssuggestie Witte vis, Pizza.