Jeffrey Vleeming Renkum, Nederland

Bierista - 23 Badges - 6993 Biercoins - 216 Reviews - #bedanktJeffrey
Elk bier heeft iets bijzonders en een mooi verhaal.
Bierista Bierdiploma
Badge Bierquiz 2021
Badge Texels
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Uiltje Brewing Company
Badge Bronckhorster
Badge Brouwersnös
Badge Grolsch
Badge Lagunitas
Badge Gulpener
Badge vandeStreek
Badge Hoop
Badge Sierra Nevada
Badge Speedcourse Leffe
Badge Bud
Badge Oktoberfest
Badge Bockbier
Badge Bierquiz 2019
Badge Bierquiz 2020
Badge Flying Dutchman
Badge Bier & Oliebollen

Top 10 - 2020

1. Tripel Karmeliet

2. Hertog Jan Grand Prestige

3. Kasteel Donker

4. Duits & Lauret Houtgerijpte Rook Dubbelbock

5. Het Dubbele Bier Vandeoirsprong

6. Heidebrouwerij Everzwijn Tripel

7. Stanislaus Brewskovitch All Black

8. Alfa 150 jaar Krachtige Dort Limited Edition

9. Hertog Jan Karakter

10. Grolsch Gerijpte Herfstbok

Review badges 216 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,3

"Dit is exact wat je kan verwachten van een quadrupel met een robijnrode kleur, aroma's van chocolade en karamel met een goede zoete en alcoholische smaak. heerlijk om rustig van te genieten op de avond. Een mooie laatste variant van de limited editions van 2021"

Review : Grolsch Geluk
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een mooie heldere robijnrode kleur met een mooie schuimkraag passend bij de quadrupel

8,0 Neus Een mooie zoete geur van de alcohol met aroma's van karamel, chocolade en lichtelijk wat koffie. Wederom wat je verwacht van een quadrupel.

8,5 Smaak Heerlijk zoete alcoholische smaak en je proeft erg goed de chocolade en karamel. Heerlijk verwarmende smaak met een goede zoete en alcoholische nasmaak.

8,0

"Een mooie Russian Imperial Stout met een merkbaar hoog alcoholpercentage. Verder merk je de geroosterde en donkere mouten goed in de smaak en de geur van het bier. Verder merk je een aangename koffie bitterheid. Echter had de afdronk wat dikker mogen zijn. Het voelt nu nog iets te dun aan."

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Zeer donkerzwart bier zonder schuimkraag

8,5 Neus De aroma's komen je neus tijdens het inschenken al direct tegemoet. Het heeft een aangename bitterheid waarbij de donkere en geroosterde mouten goed naar voren komt. Verder merk je nog koffie, chocolade (en dus zoetheid) en wat licht rokerigs

8,0 Smaak Je merkt meteen een goede bitterheid door de donkere en geroosterde mouten. Je merkt ook het alcoholpercentage doordat het een plakkend mondgevoel geeft. Er zit ook veel smaak in de nasmaak met wat koffie bitterheid en de eerder benoemde mouten.

7,3

"Om eerlijk gezegd had ik iets meer verwacht van deze collab. Het idee is namelijk heel goed en leuk alleen de uitwerking wat minder. Je merkt voornamelijk een lichte koffiebitterheid en heel ver weg wat rokerigs. verder vind ik het vooral een redelijk vlakke en dunne afdronk hebben. Desondanks krijgt dit bier wat extra credits omdat het een mooi verhaal heeft. Twee brouwerijen die op een 'fittie' afgingen besloten gezamenlijk een bier te brouwen in plaats van allerlei juridische stappen te ondernemen, dat geeft het bier toch wat meer waarde."

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Een donkerzwart bier met een kleine lichtbruine schuimkraag.

8,0 Neus Aroma's die je mag verwachten zoals geroosterd mout, koffie en krenten. Hierdoor heeft het een voornamelijk bittere geur. Helemaal geen verkeerde geur voor een Baltic Porter

7,0 Smaak Er komt voornamelijk een koffiebittertje naar boven in zowel de afdronk als de nasmaak. Verder merk je weer de geroosterde mouten terug.

7,8

"Dit is wat je kan verwachten van een barley wine met goede aroma's van chocolade, krenten, karamel, rood fruit en donkere mouten. Verder merk je wat rokerigs in het bier. helaas komen de aroma's iets minder goed in de smaak naar voren. De smaak is voornamelijk zoet door het alcohol. Dit is dan ook een ideaal bier o in de avond rustig van te genieten."

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Roodbruin helder bier met een medium schuimkraag met een karamelachtige schuimkraag.

8,5 Neus Een Barley Wine met veel aroma's zoals chocolade, karamel, rood fruit, krenten en donkere mouten. Bovendien had het een licht rokerige geur. Al bij al een geur die je kan verwachten van een donker en zwaar bier.

7,5 Smaak Je merkte wederom de donkere mouten goed. Het had een zoete smaak door het alcohol en verder merkte je ook weer wat rokerigs. Het bood ook een subtiele bitterheid (Voornamelijk in de nasmaak.)

7,5

"Het is misschien niet het meest bijzondere bier van Hertog Jan, maar alsnog een prima dorstlesser. Het is een lekker doordrinkbaar bier met een hoppige smaak en wat aroma van citrus. Dit is een bier die je uitstekend kan drinken op een warme zomerse dag."

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een mooi goud helder bier met een witte fijne schuimkraag

7,0 Neus Fris en fruitig met aroma's van hop en citrus.

7,3 Smaak Een lekker doordrinkbaar bier met een subtiele bitterheid en een hoppige smaak. Het heeft een volle smaak met een licht bittertje in de nasmaak met aardig wat koolzuur.

6,9

"Een bier om rustig van te genieten waarbij de aroma van Hazelnoot heel erg naar voren komt. Verder merk je koffie, chocolade, vanille en geroosterde mouten. De nasmaak is licht bitter en verder heeft het een licht alcoholische body"

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Zwart ondoorzichtbaar bier met een klein crèmige schuimkraag.

6,3 Neus Een bier met sterke aroma van hazelnoot (wat een verrassing) en chocolade.

7,5 Smaak In de smaak komt de hazelnoot wederom sterk naar voren, maar ditmaal samen met een koffiesmaak en wat vanille. Hierdoor je een notige bittere smaak met een heel subtiele zoete smaak. De nasmaak is heel licht bitter.

7,5

"Een mooi vol winterbier met veel bittere en kruidige aroma's zoals koffie, geroosterd mout, kaneel en laurier. Een bier waar je even rustig voor moet zitten aangezien hij in de smaak als het alcoholpercentage behoorlijk sterk is."

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Donkerbruin troebel bier met een licht bruine schuimkraag bestaande uit medium bellen

7,0 Neus Een vrij bittere en zware geur met aroma's van koffiebonen, geroosterd mout, kaneel en laurier.

7,5 Smaak In de afdronk ontdek je een lichte zoetheid maar vooral een sterke bittere smaak van koffie. De nasmaak is lang aanwezig in de vorm van een vol bittere smaak en dit gaat langzamerhand over tot een subtielere bittere smaak.

7,3

"Een blond bier waarbij de citrus en hop erg goed naar voren komt en verder biedt het aardig wat koolzuur. In de mond voelt het lichtzoet aan en het gaat in de afdronk over tot een subtiel bittertje met wat zurigs. De nasmaak is aan de teleurstellende kant en is licht bitter, maar verdwijnt aardig snel."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Goudblond troebel bier met een grote en grove witte schuimkraag.

7,5 Neus Een frisse en fruitige geur met aroma's van hop en citrus.

6,5 Smaak In de mond is het een lichtzoet bier met een bittere en zure afdronk. De nasmaak is aan de matige kant met een licht bittere smaak. verder merk je voornamelijk het hop en de citrus in dit bier.

6,5

"Een frisse en doordrinkbaare Dunkel Weizen met veel koolzuur en koriander. Het heeft een beetje een vlakke en dunne afdronk."

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Donkeroranje troebel bier met een grove schuimkraag.

7,0 Neus Een frisse en fruitige geur met aroma's van citrus, mout en koriander.

6,0 Smaak Fris en doordrinkbaar bier met aardig wat koolzuur. Verder merk je veel koriander.

8,3

"Een mooie zware Gerstewijn waarbij je de zoetheid van het hoge alcoholpercentage goed terug proeft. Aroma's van karamel, kandijsuiker, esdoornsiroop en mout. De afdronk is ook verwarmend waarbij de nasmaak een zoet bittere smaak biedt met een vol en dik gevoel in de keel. "

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,7 Zicht Amberkleurig troebel bier met een redelijke schuimkraag. Mooi gebroken wit van kleur en medium tot fijne belle.

8,0 Neus Je ruikt meteen de zoete alcoholische geur met aroma van karamel, kandijsuiker, (esdoorn)siroop en donkere mouten.

8,5 Smaak Wederom een goede zoete alcoholische smaak. Je merkt ook in de smaak goed het karamel en mout terug. Het geeft een licht verwarmend gevoel in de keel en de nasmaak is zowel zoet als bitter. De nasmaak biedt een soort van smerende laag in de keel, waardoor je een zacht en dik gevoel krijgt.